Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Τα πρώτα δοντάκια των μικρών μας φίλων!

Η συνήθης ηλικία που τα παιδιά εμφανίζουν τα πρώτα δοντάκια (νεογιλά) είναι περίπου στους 4-7 μήνες της ζωής τους, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο. Τι εννοούμε; Υπάρχουν βρεφάκια που τα εμφανίζουν πριν τους 4 μήνες ή και πολύ αργότερα από τους 7 μήνες. Αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα και σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την ευφυΐα τους όπως πίστευαν παλιά. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών το παιδάκι σας θα έχει στο στόμα του 20 νεογιλά δοντάκια.

  • Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα;

Συνήθως το μωράκι εκδηλώνει έντονη ανησυχία, γκρίνια και πολλά σάλια και είναι πολύ λογικό μιας και η ενόχληση που νιώθει σε συνάρτηση με τον ερεθισμό των ούλων του, δημιουργούν μία δυσάρεστη για αυτό αίσθηση. Μάλιστα παρατηρώντας τα ούλα του θα διαπιστώσετε πως είναι κόκκινα και εμφανίζουν πρήξιμο. Επιπλέον θα παρατηρείτε πως το μωράκι σας δαγκώνει επίμονα το χεράκι του ή τα δαχτυλάκια του καθώς και όποιο άλλο αντικείμενο πιάσει. Παράλληλα είναι πιθανό να εμφανίσει και δέκατα. Σε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον παιδίατρο γιατί μπορεί ο πυρετός να μην προέρχεται από την οδοντοφυΐα και να σχετίζεται με κάποια λοίμωξη. Όποια και να είναι τα συμπτώματα εξοπλιστείτε με υπομονή και φροντίστε το μωράκι σας ώστε να περάσει αυτή τη διαδικασία όσο πιο ανώδυνα γίνεται!

  • Τρόποι φροντίδας και ανακούφισης:
  1. Κάντε απαλό μασάζ στα ούλα χρησιμοποιώντας τα ειδικά τζελ οδοντοφυΐας.
  2. Τοποθετείστε τις πιπίλες και τους κρίκους οδοντοφυΐας στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσει το μωρό. Η αίσθηση του παγωμένου τους χαρίζει μία απίστευτη ανακούφιση από τον ερεθισμό που αισθάνονται.
  3. Σε περίπτωση έντονης διαμαρτυρίας ή και πυρετού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας σχετικά με τη χορήγηση παυσιπόνων.
  4. Απαραίτητη είναι η περιποίηση των σημείων που έρχονται σε επαφή με τα σάλια του μωρού σας (πηγούνι, λαιμός, στήθος) με ενυδατική κρέμα ώστε να αποφευγχθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός.
  5. Ολοκληρώστε την φροντίδα της στοματικής υγιεινής του παιδιού σας με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πλένετε μαζί τα δόντια σας γιατί μην ξεχνάτε πως οι μικροί μας φίλοι είναι οι καλύτεροι μιμητές. Να θυμάστε πως η στοματική κοιλότητα χρειάζεται καθαρισμό είτε υπάρχουν δοντάκια είτε όχι προκειμένου να απομακρύνονται τα βακτήρια.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολογος - Διατροφολόγος