Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Η αντιμετώπιση της βρεφικής νινίδας

Η βρεφική νινίδα (ή αλλιώς σμηγματορροϊκή δερματίτιδα) εμφανίζεται περίπου τον πρώτο μήνα ζωής του μωρού και συνήθως διαρκεί μέχρι τον έκτο. Φυσικά, η βρεφική νινίδα δεν παρουσιάζεται σε όλα τα βρέφη.

Πώς θα καταλάβεις ότι το μωρό σου έχει εμφανίσει βρεφική νινίδα;

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων αφορά στο δέρμα, το οποίο ξεφλουδίζει αφήνοντας κιτρινωπές ή καφέ φολίδες. Εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι το τριχωτό της κεφαλής, τα βλέφαρα, ανάμεσα από τα φρύδια, γύρω από τη μύτη ή και πίσω από τα αυτιά.

Γνωρίζεις ότι η βρεφική νινίδα είναι ένα είδος φλεγμονώδους δερματοπάθειας; Ως εκ τούτου η βρεφική νινίδα, εκτός από την εμφάνιση φολίδων ενδέχεται να συνοδεύεται από κνησμό και κόκκινο-ερεθισμένο δέρμα. Η αιτία δημιουργίας της νινίδας οφείλεται σε υπερέκκριση σμήγματος το οποίο είναι αβλαβές. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω δερματοπάθεια δεν είναι μεταδοτική.

6 βήματα για να απαλλάξεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται το μωρό σου από τα συμπτώματα της βρεφικής νινίδας:

Σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούμε τις φολίδες με τα χέρια μας καθώς είναι πιθανό να επιδεινώσουμε τα συμπτώματα (π.χ δημιουργία πληγής).

Αφιερώνουμε 1-2 ώρες πριν το μπάνιο του μωρού μας λίγο χρόνο για μασάζ στις πάσχουσες περιοχές. Επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν ως στόχο την ύφεση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη βρεφική νινίδα.

Οι προτάσεις μας…

Frezyderm Baby ABCC, το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε, χαμομηλέλαιο και Α-bisabolol (το συναντάμε κυρίως στο χαμομήλι και έχει αντιφλεγμονώδη δράση). Τα συστατικά αυτά έχουν αντισηπτική δράση και καταπολεμούν τους ερεθισμούς.

Pharmasept Baby Care Natural Oil το οποίο έχει ως βασικά συστατικά βιταμίνη Ε, λάδι καλέντουλας, καρδαμέλαιο, έλαιο αβοκάντο κ.α. τα οποία ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα του μωρού.

Χρησιμοποιούμε για το μπάνιο του μωρού μας υποαλλεργικό σαμπουάν και αφρόλουτρο. Είναι συνετό να επιλέγουμε εκείνα που περιέχουν συστατικά με αντιερεθιστικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες.

Σκουπίζουμε το μωράκι με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις, καθώς το τρίψιμο επιδεινώνει τα συμπτώματα.

Η βρεφική νινίδα απαιτεί έξτρα περιποίηση, γι’ αυτό φροντίζουμε για την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού μας με υποαλλεργική κρέμα σώματος.

Βουρτσίζουμε απαλά τα μαλλάκια του μωρού μας με μαλακή βούρτσα.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και η νινίδα παραμένει συμβουλευόμαστε τον παιδίατρό μας.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος