Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Σας αρέσει να μασάτε τσίχλες; Δείτε τι σας προσφέρουν!

Για πολλούς, η μάσηση της τσίχλας αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια. Άλλωστε οι τσίχλες μπορούν να βρεθούν παντού… στο αμάξι ή στην τσάντα μας ή και στα ντουλάπια της κουζίνας. Μάλιστα η ποικιλία γεύσεων που υπάρχει, κάνει την τσίχλα ελκυστική και πολυπόθητη. Έχετε αναρωτηθεί όμως τι μας προσφέρει η μάσηση της τσίχλας; Μελέτες δείχνουν ότι η τσίχλα συμβάλλει τόσο στη στοματική όσο και στη σωματική μας υγεία. Συγκεκριμένα:

  1. Μετά από κάθε γεύμα αυξάνεται η συγκέντρωση των βακτηριδίων στο στόμα μας και το pH γίνεται πιο όξινο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται το σμάλτο που υπάρχει στα δόντια μας. Η μάσηση της τσίχλας διεγείρει την έκκριση σάλιου που εξισορροπεί και μειώνει την οξύτητα του στόματός μας. Επιπλέον, η ξυλιτόλη που αποτελεί βασικό συστατικό της τσίχλας συμβάλλει στη μείωση της πλάκας των δοντιών. Τέλος, η μάσηση της τσίχλας φρεσκάρει την αναπνοή μας δρώντας έτσι ενάντια στην κακοσμία.
  2. Έχει βρεθεί πως η μάσηση της τσίχλας επιδρά σε 8 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου μας. Το αποτέλεσμα; Ενισχύεται η σκέψη, η ταχύτητα αντίδρασης και ταυτόχρονα είμαστε σε εγρήγορση.
  3. Η μάσηση της τσίχλας έχει αγχολυτική δράση.
  4. Το να μασάμε τσίχλες μας γλυτώνει από την κατανάλωση σνακ πλούσιων σε λιπαρά και θερμίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα φάνηκε πως η μάσηση της τσίχλας συνδέεται με τη μείωση της όρεξης. Τέλος, πρώην καπνιστές παραδέχονται ότι η μάσηση της τσίχλας περιόρισε τα τσιμπολογήματά τους.
  5. Βουλώνουν τα αυτιά σου; Η μάσηση της τσίχλας σου δίνει τη λύση καθώς σε ανακουφίζει άμεσα!
  • Επειδή όμως τα πάντα έχουν 2 όψεις, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η υπερβολική μάσηση τσίχλας ενδέχεται να:
  1. Προκαλέσει στομαχικές διαταραχές καθώς οδηγεί σε υπερέκκριση γαστρικών υγρών. Ως εκ τούτου η δυσπεψία και η γαστρίτιδα είναι πιθανό να σας «χτυπήσουν την πόρτα».
  2. Η ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης συνδέεται με τη δημιουργία πονοκεφάλων ή και ζαλάδων.
  3. Ένα ακόμη γλυκαντικό που χρησιμοποιείται είναι η σορβιτόλη η οποία σχετίζεται με τη δημιουργία τυμπανισμού και αερίων.
  • Τι συμβαίνει όμως αν καταπιείς την τσίχλα σου;

Προφανώς σε όλους θα έχει συμβεί την ώρα που μασάμε την αγαπημένη μας τσίχλα να μας ξεφύγει και να την καταπιούμε. Ή ακόμη πιο συχνά στην παιδική μας ηλικία όπου μας φώναζαν να μην καταπίνουμε τις τσίχλες!

Προφανώς το να καταπίνουμε τις τσίχλες δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Φυσικά αν αυτό συμβεί μία στις τόσες δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Κάθε τροφή που μασάμε όπως και η κατάποση της τσίχλας θα «υποστούν» τη διαδικασία της πέψης και της αποβολής μέσω της αφόδευσης. Βέβαια, η συνεχής κατάποση της τσίχλας δύναται να επηρεάσει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!

Συνεπώς το μάσημα της τσίχλας είναι ευεργετικό αρκεί να γίνεται με μέτρο!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος