Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πόσο ωφέλιμος είναι ο καφές για την υγεία μας;

Ο καφές αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα στον κόσμο και έχει συνδυαστεί με το πρωινό ξύπνημα, τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων με φίλους και όχι μόνο. Το πλούσιο άρωμα και η ξεχωριστή γεύση του εκτοξεύει τις αισθήσεις μας, χαρίζοντάς μας απολαυστικές στιγμές.

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν «κατηγορήσει» τον καφέ ως βλαβερό παράγοντα για την υγεία μας, ενοχοποιώντας τον για πλήθος αρνητικών συνεπειών. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων και μετά από πολλές έρευνες, αποδεικνύεται πως ο καφές είναι άκρως ευεργετικός για την υγεία μας, αρκεί βέβαια να καταναλώνεται με μέτρο.

  • Από τι αποτελείται ο καφές;

Εκτός από το βασικό συστατικό του την καφεΐνη, ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά, χλωρογενικό οξύ, φυτοοιστρογόνα, μελανοϊδίνες, μαγνήσιο και άλλες φυτοχημικές ουσίες.

  • Ποια είναι τα οφέλη του καφέ;
  1. Χάρη στην ήπια διεγερτική δράση της καφεΐνης, η κατανάλωση καφέ συμβάλλει στην αύξηση της εγρήγορσης, της συγκέντρωσης και της μνήμης. Ταυτόχρονα, προάγει την πνευματική μας διαύγεια και βελτιώνει τη σωματική μας απόδοση.
  2. Ο καφές συμβάλλει στην καύση λίπους καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό.
  3. Η συστηματική κατανάλωση καφέ συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ.
  4. Βάσει μελετών φαίνεται πως ο καφές προστατεύει ως ένα βαθμό από την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων όπως η νόσος Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.
  5. Η τακτική κατανάλωση καφέ προλαμβάνει την κίρρωση του ήπατος.
  6. Ο καφές δρα κατά της κατάθλιψης καθώς η καφεΐνη φαίνεται πως μιμείται τη δράση της αδενοσίνης (όταν αυξάνεται προκαλεί κούραση, νύστα και μειωμένη ταχύτητα αντίδρασης) και μειώνει τη δράση της. Παράλληλα η καφεΐνη συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης η οποία εκτοξεύει τη διάθεσή μας.
  7. Ο καφές συνδέεται με την καλύτερη αναπνευστική λειτουργία σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.
  8. Υπάρχουν αναφορές που θέλουν τον καφέ να προλαμβάνει τον καρκίνο σε μαστό, πνεύμονα και παχύ έντερο, αλλά απαιτούνται κι άλλες έρευνες.
  9. Τα άτομα που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση καφέ φαίνεται πως έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες καρδιακές παθήσεις.
  10. Η πλούσια περιεκτικότητα του καφέ σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και στην καταπολέμηση άλλων νοσημάτων.
  11. Μελέτη του Harvard απέδειξε πως ο καφές μειώνει τις τάσεις αυτοκτονίας. Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη η οποία προκαλεί διέγερση του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα την έκκριση σεροτονίνης, ντοπαμίνης και νοραδρεναλίνης.
  12. Η καφεΐνη δρα κατά της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
  13. Ωφέλιμη είναι η καφεΐνη και για τη στοματική μας υγιεινή, καθώς δρα κατά των βακτηριδίων, προλαμβάνοντας την τερηδόνα (με την προϋπόθεση πως ο καφές δεν περιέχει γάλα και ζάχαρη).
  14. Ο καφές δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς καθώς δεν προκαλεί ούτε αύξηση της αρτηριακής πίεσης ούτε και αρρυθμίες.
  15. Ο συνδυασμός καφεΐνης και υδατανθρακούχων ροφημάτων μετά την αθλητική προπόνηση συσχετίζεται με την αναδόμηση των μυών και την ανάκτηση της μυϊκής δύναμης.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση – κατανάλωση του espresso καθώς ξεχωρίζει για το άρωμα και τη γεύση του.

  • Ο espresso θα πρέπει να χαρίζει:
  1. Πλούσια γεύση που να γίνεται αντιληπτή από τους γευστικούς μας κάλυκες.
  2. Ξεχωριστό άρωμα (π.χ να θυμίζει φρούτα, ξηρούς καρπούς, λουλούδια, σοκολάτα, μπαχαρικά κ.α.
  3. Κατάλληλη οξύτητα καθώς ευθύνεται για την ενεργοποίηση της γεύσης.
  4. Ιδανική υφή – πυκνότητα.
  • Η πρότασή μας:

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τους καφέδες και τα ροφήματα Cellini. Η ιστορία της Cellini ξεκινάει τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στην Ιταλία.

Η Cellini κατέχει ξεχωριστή θέση στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς χαρακτηρίζεται από πλήρη υπευθυνότητα σχετικά με τη διαφύλαξη, την ενίσχυση και τη διαρκή βελτίωση των κριτηρίων βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή – διαλογή του πράσινου καφέ. Στόχος της Cellini είναι η επιλογή των καλύτερων και πιο εκλεπτυσμένων ποικιλιών πράσινου καφέ. Παράλληλα, η Cellini στρέφει την προσοχή της στον συνεχή και λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της. Τέλος οι επαναλαμβανόμενες γευστικές δοκιμές των προϊόντων προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά εγγυώνται ένα άριστο αποτέλεσμα γευστικής πανδαισίας!

Ανακαλύψτε την μοναδική εμπειρία του παραδοσιακού ιταλικού καφέ με τις κάψουλες Cellini όπου θα βρείτε ποικιλία χαρμανιών με διαφορετική ένταση και γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εναλλακτικά η Cellini δημιούργησε κάψουλες με άλλα ροφήματα (π.χ τσάι, μείγμα κριθαριού κ.α) προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή!

Καλή σας απόλαυση!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος