Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πως τα μεσοδόντια βουρτσάκια συμβάλλουν στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής;

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η στοματική μας υγιεινή. Γνωρίζουμε όμως όλα όσα πρέπει για να την εξασφαλίσουμε; Μήπως οι γνώσεις μας περί της στοματικής υγιεινής είναι περιορισμένες; Πόσοι στα αλήθεια γνωρίζουν πόσο απαραίτητα είναι τα μεσοδόντια βουρτσάκια για την προάσπιση της στοματικής υγιεινής; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά!

Η περιποίηση του στόματος (καθαρισμός δοντιών και γλώσσας) συμβάλλει στην καταπολέμηση της δύσοσμης αναπνοής, προάγει την υγεία των δοντιών μας και δρα κατά της ουλίτιδας και της τερηδόνας.

Γνωρίζετε ότι στο στόμα μας υπάρχει πλήθος μικροοργανισμών οι οποίοι σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των τροφών, τα οξέα και το σάλιο δημιουργούν πλάκα στα δόντια; Όταν η πλάκα δεν απομακρύνεται εγκαίρως δημιουργεί την πέτρα και αυτή με τη σειρά της την ουλίτιδα. Σε περίπτωση που η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία καταλήγει σε περιοδοντίτιδα. Ταυτόχρονα, τα οξέα της πλάκας έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τερηδόνας.

  • Πως εκδηλώνεται όμως η ουλίτιδα;

Η ουλίτιδα είναι ένα είδος φλεγμονής που εκδηλώνεται με έντονο ερεθισμό, κοκκίνισμα και πρήξιμο των ούλων. Έτσι, τα ούλα ματώνουν εύκολα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών.

Όταν συνυπάρχουν τερηδόνα και ουλίτιδα, ο πονόδοντος κάνει την εμφάνισή του και ιδιαίτερα κατά την κατανάλωση κρύων ή ζεστών ροφημάτων. Επιπλέον αυτό συνοδεύεται από ορατές φθορές στα δόντια.

Όσον αφορά την περιοδοντίτιδα, πρόκειται για μία φλεγμονή γύρω από τα δόντια. Η περιοδοντίτιδα ευθύνεται για τη φθορά του μαλακού ιστού και των οστών που υποστηρίζουν τα δόντια και αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα οδηγεί ακόμη και σε απώλεια δοντιών.

Γνωρίζετε ότι η περιοδοντίτιδα ευθύνεται για ορισμένες παθολογικές καταστάσεις; Συγκεκριμένα η περιοδοντίτιδα ενδέχεται να συσχετίζεται με καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ κ.α.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί (από μόνο του). Έτσι εξέχουσα θέση στην προάσπιση της στοματικής μας υγιεινής κατέχουν τα μεσοδόντια βουρτσάκια τα οποία καταπολεμούν τα βακτήρια – τους μικροοργανισμούς και την πλάκα. Γνωρίζετε ότι το βούρτσισμα των δοντιών αφήνει «ακάλυπτο» περίπου το 40% της επιφάνειας των δοντιών μας; Έτσι ο καθαρισμός είναι ελλιπής και αναποτελεσματικός. Αντιθέτως, η ορθή χρήση των μεσοδόντιων «καθαρίζει» σημεία των δοντιών μας όπου η οδοντόβουρτσα αδυνατεί. Τα σημεία αυτά βρίσκονται μεταξύ των δοντιών και των ούλων, όπου τα υπολείμματα των τροφών είθισται να παραμένουν. Φυσικά οι συνέπειες είναι γνωστές!

Εκτός όμως από τον καθαρισμό που μας προσφέρουν, τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι χρήσιμα σε άτομα με μεγάλα μεσοδόντια κενά, εμφυτεύματα, θήκες και γέφυρες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το οδοντικό νήμα το οποίο τις περισσότερες φορές ερεθίζει και τραυματίζει τα ούλα.

  • Η πρότασή μας:

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα μεσοδόντια βουρτσάκια Curaprox τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά χάρη στο χειρουργικό του σύρμα cural. Έτσι, αντέχουν στις επαναλαμβανόμενες χρήσεις έως και 5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με άλλα μεσοδόντια βουρτσάκια. Επίσης, τα βουρτσάκια Curaprox διαθέτουν ίνες οι οποίες κατά τη χρήση ανοίγουν σαν ομπρέλα με αποτέλεσμα να καλύπτουν τα κενά των δοντιών και να τα καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς να τραυματίζουν τα ούλα!

Κυκλοφορούν σε 14 διαφορετικά μεγέθη εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή σε κάθε οδοντικό κενό.

  1. Βουρτσίζουμε τα δόντια καθημερινά 2-3 φορές την ημέρα κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Φυσικά δεν αμελούμε να αλλάζουμε τακτικά την οδοντόβουρτσά μας.
  2. Μετά το βούρτσισμα, η χρήση του στοματικού διαλύματος είναι απαραίτητη.
  3. Χρησιμοποιούμε τα μεσοδόντια βουρτσάκια Curaprox CPS Prime. Σε συνεργασία με το οδοντίατρό μας βρίσκουμε το κατάλληλο μέγεθος που αντιστοιχεί στο κενό των δοντιών μας και με μία μόνο κίνηση επιτυγχάνουμε έναν σωστό καθαρισμό.
  4. Δεν καπνίζουμε, καθώς ο καπνός φθείρει και τα δόντια μας.
  5. Φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο για προληπτικό έλεγχο και καθαρισμό.

Τώρα λοιπόν μπορούμε να κάνουμε λόγο για μία ολοκληρωμένη φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής!

Από συντακτική ομάδα