Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πόσο επηρεάζει το αλκοόλ το συκώτι μας;

Καλοκαίρι σημαίνει φαγητό, ποτό, θάλασσα, βουνό και καλή παρέα. Ειδικά το αλκοόλ αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη διασκέδασή μας και στη χαλάρωσή μας. Μας συνοδεύει στο φαγητό ή στις νυχτερινές μας εξόδους. Όλα καλά μέχρι εδώ, αρκεί να μην ξεφεύγουμε επιβαρύνοντας ένα πολύτιμο όργανο όπως είναι το συκώτι.

  • Συκώτι, ένα όργανο ζωτικής σημασίας

Είναι το μεγαλύτερο συμπαγές όργανο που υπάρχει στο σώμα μας. Επιτελεί πάνω από 400 λειτουργίες, με πιο βασική τη διάσπαση της τροφής που λαμβάνουμε για να τη μετατρέπει σε ενέργεια. Επίσης, απομακρύνει τις τοξίνες και τα περιττά υπολείμματα ενώ συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και επηρεάζεται άμεσα από τις διατροφικές μας επιλογές και το αλκοόλ που καταναλώνουμε.

  • Ποιο είναι το μέτρο… του μέτρου;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στις εξής ποσότητες αλκοόλ που μας ωφελούν όταν τις καταναλώνουμε:

Μπύρα: Για τις γυναίκες 1 ποτήρι των 200ml και για τους άνδρες μέχρι 500ml

Κρασί: Για τις γυναίκες 1 ποτήρι και 2 ποτήρια για τους άνδρες

Ποτά: Για τις γυναίκες 1/2 μεζούρα, και μία μεζούρα για τους άνδρες

Κοκτέιλ: Επειδή το κοκτέιλ περιέχει τουλάχιστον δύο ποτά, 1 ποτήρι για γυναίκες

και άνδρες είναι αρκετό

  • Τα συν του αλκοόλ όταν το πίνουμε με μέτρο

Το αλκοόλ το έχουμε συνδέσει με τη χαρά, τη λύπη, τη γιορτή, τον έρωτα, και στιγμές σημαντικές της ζωής μας. Όταν όλα γίνονται με μέτρο και δεν ξεπερνάει τα όρια, όχι μόνο δε βλάπτει, αλλά αντίθετα ωφελεί. Αυτό ισχύει και για το αλκοόλ, για την ‘’κακή φήμη’’ του οποίου ευθυνόμαστε εμείς που το… τσούζουμε, ειδικά στις διακοπές. Όταν, όμως, πίνεις με μέτρο έχεις αυτά τα οφέλη:

  1. Ας ξεκινήσουμε με την ψυχική ευφορία που μας φέρνει, τη χαλάρωση που μας προσφέρει όταν βρισκόμαστε σε ένταση ή νιώθουμε άγχος.
  2. Σύμφωνα με μελέτες, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έχει προστατευτική δράση όσον αφορά το καρδιοαγγειακά νοσήματα, ειδικά μετά την ηλικία των 50.
  3. Το κόκκινο κρασί χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συμβάλλει στην προστασία των αρτηριών και την αποτροπή της αρτηριοσκλήρυνσης.
  4. Επίσης, αυξάνει την HDL «καλή» χοληστερόλη και μειώνει την LDL «κακή» χοληστερόλη.
  5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα, ενώ αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων.
  6. Σύμφωνα με μελέτες ένα μικρό ποτήρι κρασί ή μπύρα μπορεί να μας χαρίσει μερικά χρόνια ζωής, επιπλέον.
  • Τα πλην του αλκοόλ όταν δεν πίνουμε με μέτρο

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί σε προβλήματα υγείας αλλά και κοινωνικά, οδηγώντας σε ακραίες, παράτολμες και αμελείς συμπεριφορές με τραγικές συνέπειες που καταλήγουν σε δυστυχήματα.

Όταν δεν πίνεις με μέτρο…

  1. Έχεις μειωμένη αντίληψη των καταστάσεων και μειώνονται τα αντανακλαστικά. Γι’ αυτό όταν αισθανθείς ότι δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις, είναι προτιμότερο να φύγεις με κάποιο άτομο από την παρέα που είναι εντελώς νηφάλιο, ή να πάρεις ένα ταξί.
  2. Μία από τις πολλές λειτουργίες του ήπατος είναι η διάσπαση του αλκοόλ, αλλά όταν είναι συνεχώς υπερφορτωμένο με αυτήν την εργασία, έχει ως αποτέλεσμα οι τοξίνες οι να συσσωρεύονται και να βλάπτουν τα κύτταρά του.
  3. Επιβαρύνεις το στομάχι, γιατί και εδώ το αλκοόλ λειτουργεί τοξικά προκαλώντας γαστρίτιδα ή επιδεινώνοντας μία γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
  4. Η καθημερινή χρήση αλκοόλ πάνω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια μπορεί να δημιουργήσει καρδιαγγειακά νοσήματα.
  5. Ένα ακόμα μείον είναι ότι συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.
  6. Η συνεχής χρήση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει και την κατάσταση των οστών αφού ‘’κλέβει’’ ασβέστιο μειώνοντας τη δυνατότητα του οργανισμού μας να το απορροφήσει.
  7. Όταν κάνεις αποχή από το αλκοόλ τις 5 ημέρες της εβδομάδας και σε ένα Σαββατοκύριακο ‘’αναπληρώνεις’’ το αλκοόλ που δεν έπινες, προκαλείς αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
  8. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση πάνω από 3 ποτήρια καθημερινά έχεις ως συνέπεια τη μειωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και ελαττωμένη έκκριση της τεστοστερόνης. Στις γυναίκες αντίστοιχα, δημιουργεί μειωμένη έκκριση της αναπαραγωγικής ορμόνης, ωχρινοτρόπος, ενώ προκαλεί και αστάθεια του έμμηνου κύκλου.
  9. Αυτονόητο είναι πως σε γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, το αλκοόλ πηγαίνει στον πλακούντα μέσα του αίματος, με αρνητικές επιπτώσεις για το έμβρυο.
  • Συμβουλές για ένα υγιές συκώτι
  1. Μην πίνεις με άδειο στομάχι. Η παρουσία τροφής βοηθάει στην απορρόφηση του αλκοόλ. Έτσι αποφεύγεις να μεθύσεις.
  2. Όταν πίνεις αργά το ποτό σου και το απολαμβάνεις, διαρκεί περισσότερη ώρα μειώνοντας την πιθανότητα να προχωρήσεις σε δεύτερο και τρίτο.
  3. Πριν πας για ύπνο, πιες αρκετό νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση.
  4. Μην ανακατεύεις διαφορετικά ποτά. Αν πίνεις ξανθή μπύρα συνέχισε με μαύρη, πέρνα από το λευκό στο κόκκινο κρασί και αν έχεις αρχίσει με λευκά οινοπνευματώδη μπορείς να συνεχίσεις με ποτά ‘’χρυσού χρώματος’’.
  5. Φρόντισε το συκώτι σου με αφεψήματα ή συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν γαϊδουράγκαθο, το οποίο σύμφωνα με κλινικές μελέτες χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του συμβάλλει στην αποτοξίνωση και προστασία του.
  6. Επίσης, τροφές πλούσιες σε χολίνη όπως αυγό, μπακαλιάρος, μπρόκολο, κουνουπίδι, μοσχαρίσιο συκώτι ή συμπλήρωμα διατροφή που την περιέχει συμβάλλει στην ενίσχυση του ήπατος αφού έχει χαρακτηριστεί ως λιποτροπικό συμβάλλοντας στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.

Το LivaPure της σειράς Platinum Range αποτελεί την πρόταση της Power Health για τη φυσιολογική λειτουργία και προστασία του ήπατος. Περιέχει τιτλοδοτημένο εκχύλισμα σπόρων γαϊδουράγκαθου που αποδίδει 240mg σιλυμαρίνης. Ο μηχανισμός δράσης της συλιμαρίνης βασίζεται στην ενισχυμένη παραγωγή χολής, στη δυνατότητα αναγέννησης των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και στις αντιφλεφμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της.

Επίσης, βιταμίνες Β6, Β12, φολικό οξύ, χολίνη, καθώς και ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων. Το LivaPure αποτελεί μία συνεργιστική φόρμουλα η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας και βοηθάει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.