Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία μας την προσπάθεια απώλειας βάρους;

Όλοι ξέρουμε ότι για να χάσουμε κιλά θα πρέπει να μειώσουμε τις θερμίδες και να ξεκινήσουμε γυμναστική. Όλες οι δυσκολίες, όμως, αρχίζουν από τη στιγμή που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτές τις δύο βασικές αρχές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι ενώ πολλοί αρχίζουμε δίαιτα, εγκαταλείπουμε την προσπάθεια ύστερα από λίγες ημέρες.

Στις μέρες μας, το συναίσθημα πιστεύεται ότι είναι το νούμερο 1 εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, επειδή όταν είμαστε σε καλή ψυχολογική διάθεση είναι πολύ πιο εύκολο να δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας και να χάσουμε βάρος. Όταν όμως περνάμε μια στρεσογόνο περίοδο είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς προστίθεται σαν επιπλέον «βαρίδι» η προσπάθεια απώλειας βάρους.

Το άγχος φαίνεται ότι αυξάνει την όρεξή μας, και κυρίως, την όρεξη για τροφές που θα μας δώσουν γρήγορα αρκετή ενέργεια και ικανοποίηση. Δυστυχώς, οι τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση είναι συνήθως τροφές με υψηλή θερμιδική αξία, γλυκά και λιπαρά. Επίσης, είναι πολύ συνηθισμένο όταν είμαστε αγχωμένοι να τσιμπολογάμε, να μην τρώμε ενσυνείδητα, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε ημερήσια βάση.

Η στενοχώρια, η απογοήτευση, καθώς και η λύπη είναι μερικά ακόμα συναισθήματα που συχνά οδηγούν στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής, το γνωστό «συναισθηματικό» φαγητό. Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουμε το φαγητό ως ένα δεκανίκι. Ωστόσο, το πρόβλημα ίσως βρίσκεται βαθύτερα και έρχεται να καλύψει ένα κενό στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα η έλλειψη μίας στενής σχέσης αγάπης ή οι δυσκολίες στη δουλειά μας.

Η ανία είναι επίσης μία ακόμη αιτία που μπορεί να μας κάνει να στραφούμε στο φαγητό. Όταν καθόμαστε μπροστά από την τηλεόραση ή όταν δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να κάνουμε, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στο φαγητό. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε καταστάσεις όπως οι παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην κατανάλωση και δεν σταματάμε το φαγητό, ακόμα και όταν έχουμε χορτάσει.

  • Τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος;
  1. Να αναγνωρίσουμε το είδος της πείνας που νιώθουμε. Αν είναι συναισθηματική και όχι φυσική πείνα, θα πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπους ανακούφισης και χαλάρωσης για να μη στραφούμε «υπνωτισμένα» στο φαγητό. Να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο, να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, να πιούμε ένα αφέψημα, να πάμε μία βόλτα, να μιλήσουμε σε κάποιον, να δούμε κάτι όμορφο, όπως το ηλιοβασίλεμα… Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι, εκτός από την υπερβολή στο φαγητό, για να αισθανθούμε όμορφα και ήρεμα.
  2. Να ξεκινήσουμε έστω και μία ήπια μορφή άσκησης, να αφιερώνουμε καθημερινά λίγα λεπτά για χαλάρωση, να κρατάμε την επαφή με τα φιλικά μας πρόσωπα. Ακόμα, να κοιμόμαστε καλά, καθώς η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε στρες και το στρες σε κατανάλωση φαγητού. Να ετοιμάζουμε τέλος από το προηγούμενο βράδυ και να παίρνουμε στη δουλειά φαγητό από το σπίτι.
  3. Να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι στρεσογόνες καταστάσεις δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα. Από εμάς και μόνο εξαρτάται, όμως, αν θα παραμείνουμε αισιόδοξοι. Αισιόδοξος είναι εκείνος που μπορεί να δει όσα συμβαίνουν στη ζωή του με θετικό τρόπο, ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες και αντίξοες. Δε χρειάζεται να αρνηθούμε τα δεδομένα και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε με τη δύναμη της θέλησης να αλλάξουμε την σκέψη μας και να δούμε τη θετική πλευρά της ζωής.
  4. Ξεκινάμε να ακολουθούμε ένα υγιεινό διατροφολόγιο χωρίς υπερβολές και στερήσεις, επειδή θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας, για εμάς. Δεν είναι ούτε κάτι δυσάρεστο, ούτε κάτι δύσκολο. Με μικρά καθημερινά βήματα θα φτάσουμε στο στόχο μας. Εξάλλου, δεν μπορούμε να τρέξουμε Μαραθώνιο, αν δεν αρχίζουμε να τρέχουμε λίγα χιλιόμετρα καθημερινά.
  5. Σύμμαχός μας στην προσπάθεια μας αυτή είναι και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, όπως το Citruslim της Power Health. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που 10πλασιάζει τη λιπόλυση, βοηθά στη διαχείριση των λιπών και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Η δράση του βασίζεται στο Sinetrol®Xpur ένα κλινικά μελετημένο συνδυασμό εκχυλισμάτων 3 εσπεριδοειδών (Grapefruit, Blood orange, Sweet orange) και Guarana και στο VitaCholine® που αποδίδει καθαρή Χολίνη. Η φόρμουλα ενισχύεται με την παρουσία Ψευδάργυρου, Βιταμίνης Β6 και Χρωμίου.

Από Συντακτική Ομάδα