Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Οι αλλεργίες στο μικροσκόπιο!

Είναι δυνατόν να σε πιάνει πανικός όταν βλέπεις στο ημερολόγιο να πλησιάζουν η άνοιξη και το καλοκαίρι; Και πώς γίνεται ενώ όλη η πλάση γιορτάζει και φοράει τα καλά της, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα σε καλεί και οι άνθρωποι επιτέλους αρχίζουν να χαμογελούν, εσύ να είσαι μέσα στη μαυρίλα και το δάκρυ να τρέχει κορόμηλο; Δεν είσαι μόνη ή μόνος, αλλά μαζί με το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από κάποιο είδος αλλεργίας!

  • Αλλεργία, όταν ο οργανισμός μας αντιδρά

Η αλλεργία δεν αποτελεί παρά μία υπερβολική και διαφορετική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε μία αβλαβή, συνήθως, ουσία. Το αμυντικό μας σύστημα αντιδρά με ακατάλληλο τρόπο σε ‘’αθώες’’ ουσίες τις οποίες αντιλαμβάνεται ως επιβλαβείς για τον οργανισμό μας. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαία η λέξη αλλεργία η οποία προέρχεται από τη λέξη άλλος, διαφορετικός από το φυσιολογικό και τη λέξη έργο που ισούται με ΄΄δράση του οργανισμού΄΄. Αλλεργία, λοιπόν, σημαίνει "λάθος δράση".

  • Παράγοντες που τις προκαλούν

Ο πρώτος παράγοντας προδιάθεσης ή εκδήλωσης της πάθησης είναι η κληρονομικότητα. Εκεί, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Ο δεύτερος, και πιο πολυσύνθετος παράγοντας, είναι η έκθεσή μας σε αλλεργιογόνες ουσίες, οι οποίες επιφέρουν τη αντίδραση του οργανισμού μας και έχει να κάνει με πολλές αιτίες που σχετίζονται με την αλλαγή του περιβάλλοντος και τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε.

  • Ποιοι είναι οι λόγοι που υποφέρουμε:

Δεν είναι και λίγοι, και δε φτάνει μόνο αυτό, μπορούν ανά περιόδους να αλλάζουν, δηλαδή ουσίες που μας πείραζαν στο παρελθόν να τις δεχόμαστε χωρίς πρόβλημα και να είμαστε επιρρεπείς σε καινούργιες που πρέπει να εντοπίσουμε. Και αυτό συμβαίνει γιατί κάθε οργανισμός έχει το δικό του τρόπο λειτουργίας και αντίδρασης. Όμως, υπάρχει και η μόνιμη ή ‘’βασική ομάδα’’ ουσιών που μας προκαλεί τα αλλεργικά συμπτώματα.

  • Πρώτα και… χειρότερα

Είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, ιδιαίτερα τα περιττώματά τους, και κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως ως η κοινότερη αεροαλλεργιογόνα αιτία, επηρεάζοντας σε ποσοστό 90% τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Αναπτύσσονται στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στα χαλιά, στις μοκέτες, στις πολυθρόνες, ακόμα και σε ορισμένα χνουδωτά παιγνίδια των παιδιών.

  • Αλλεργίες… από σπίτι

Ένας ακόμα λόγος που εκδηλώνονται αλλεργίες, είναι η χρήση συνθετικών υλών και οι χημικές ουσίες και σπρέι που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα. Ειδικά όταν ο χώρος δεν αερίζεται συχνά, αποτελούν ‘’πλούσια’’ πηγή αλλεργικών παθήσεων.

  • Το ‘’εχθρικό’’ περιβάλλον

Έχουμε μετατρέψει το άλλοτε υγιεινό περιβάλλον σε βλαβερό με τη ρύπανση να συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση των αλλεργιών εξαιτίας των υψηλών επιπέδων διοξειδίου του αζώτου. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αστικών ρύπων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η αύξηση ρύπων και στις αγροτικές περιοχές, η μεγάλη χρήση γεωργικών καυσίμων προκαλούν αύξηση των αναπνευστικών και αλλεργικών νοσημάτων.

  • Όταν η φύση ‘’βλάπτει’’

Συμβαίνει και αυτό. Στα άτομα με αλλεργία, μία βόλτα στη φύση μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση συμπτωμάτων και να δημιουργήσουν σοβαρές κρίσεις άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας. Τα δέντρα και τα λουλούδια κατά την περίοδο της ανθοφορίας τους παράγουν μικρά κύτταρα γύρης, τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα προκαλώντας έξαρση των συμπτωμάτων.

  • Ευαισθησία στους πιστούς φίλους

Τα αγαπάμε, τα λατρεύουμε και αποτελούν μέλη της οικογένειάς μας. Και όμως, τα κατοικίδια ζώα αποτελούν την τρίτη σημαντικότερη αιτία πρόκλησης αλλεργικών συμπτωμάτων. Ειδικά τα παιδιά, σε ποσοστό 40%, παρουσιάζουν ευαισθησία στα αλλεργιογόνα των γάτων και των σκύλων.

  • Αλλεργία στο φαγητό

Ορισμένες τροφές μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά αλλεργικά σοκ και να χρειαστεί ακόμα και νοσηλεία σε νοσοκομείο. Το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια, τα φιστίκια, χνουδωτά φρούτα όπως γιαρμάδες και ακτινίδια, τα φουντούκια, το σιτάρι, η σόγια, το μήλο, το χοιρινό, το ψάρι, τα οστρακοειδή, οι φράουλες αποτελούν σημαντικές αιτίες τροφικών αλλεργιών, καθώς επίσης χρωστικές ουσίες και συντηρητικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στα συσκευασμένα τρόφιμα.

  • Ο σύγχρονος τρόπος ζωής

Αν το καλοεξετάσεις, σχεδόν για όλα φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωής που αναλύεται στις κακές διατροφικές μας συνήθειες, στην αύξηση της παχυσαρκίας, στο κάπνισμα, στην έλλειψη σωματικής άσκησης και στο γεγονός ότι ζούμε σε ένα άκρως στρεσογόνο περιβάλλον.

  • Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας
  1. Αλλεργική ρινίτιδα

Αποτελεί το κύριο σύμπτωμα το οποίο εκδηλώνεται με καταρροή, κνησμό στα μάτια, φτέρνισμα και δακρύρροια. Εκδηλώνεται κυρίως άνοιξη και καλοκαίρι, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιόδους του χρόνου όταν την ευνοούν αιτίες όπως τα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

      2. Αλλεργικό άσθμα

Εκδηλώνεται με παροξυσμική δύσπνοια, η οποία χαρακτηρίζεται ως φλεγμονή στους αεραγωγούς και τη σύσπασή τους που οδηγεί σε μείωση του αέρα προς τους πνεύμονες, έντονο συριγμό, τα γνωστά ‘’γατάκια’’ που ακούμε στο στήθος, ξηρό βήχα, πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή όταν έρθουμε σε επαφή με τα αλλεργιογόνα στα οποία έχουμε ευαισθησία.

     3. Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Πρόκειται για φλεγμονή στον εσωτερικό ιστό του βλεφάρου που διατηρεί το βολβό και τα βλέφαρα υγρά, του επιπεφυκότος. Εμφανίζεται με πρήξιμο, ερυθρότητα και φαγούρα στο μάτι που εκδηλώνεται. Εκτός από τα αλλεργιογόνα της φύσης, μπορούν να την προκαλέσουν σαμπουάν, καλλυντικά, το χλώριο της πισίνας, ο καπνός και η έλλειψη καθαριότητας σε χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

     4. Δερματικές αλλεργίες

Η αλλεργική κνίδωση, δηλαδή η έντονη και επίμονη φαγούρα αποτελεί ένα πολύ συχνό σύμπτωμα που εκδηλώνεται με τη μορφή των γνωστών ‘’καντήλων’’ οι οποίες λίγες ώρες μετά την εμφάνισή τους εξαφανίζονται, για να κάνουν την εμφάνισή σε άλλες περιοχές του σώματος.

Αλλεργίες του γαστρεντερικού σωλήνα

Όπως έχει αναφερθεί υπάρχουν τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργικά επεισόδια. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μία μη σχετικά ομαλή αντίδραση του γαστρεντερικού σωλήνα στα αλλεργιογόνα που λαμβάνονται από την τροφή, προκαλώντας εσωτερικό κνησμό, κοιλιακό πόνο, διάρροια, φούσκωμα.

  • Φαρμακευτική αγωγή για τις αλλεργίες

Το πρώτο και κυριότερο βήμα για τη θεραπεία της αλλεργίας είναι να εντοπίσουμε τα αλλεργιογόνα που μας προκαλούν τα συμπτώματα, και φυσικά, να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά. Υπάρχουν φάρμακα και σπρέι που μπορούν να μας ανακουφίσουν αλλά και να μειώσουν την ένταση των συμπτωμάτων. Αυτά είναι τα:

  1. Αποσυμφορητικά

Αποτελούν σταγόνες ή σπρέι για τη μύτη που συμβάλλουν στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Εκτός από τα φαρμακευτικά, βοηθούν ιδιαίτερα τα ισοτονικά διαλύματα με θαλασσινό νερό, του οποίου τα οφέλη έχουν επιβεβαιωθεί από κλινικές μελέτες στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Τα διαλύματα αυτά δεν προκαλούν ερεθισμούς και ξηρότητα. Επίσης, σημαντικό είναι ότι δεν επηρεάζεται η αίσθηση της γεύσης και δεν καταστρέφεται το ρινικό επιθήλιο, όπως συμβαίνει με τα φαρμακευτικά αποσυμφορητικά.

     2. Βρογχοδιασταλτικά

Δρουν γρήγορα και αποτελεσματικά σε άτομα που εκδηλώνουν άσθμα ήπιας μορφής, χαλαρώνοντας το μυ, ο οποίος προκαλεί στένωση στους αεραγωγούς των πνευμόνων.

     3. Μαλακτικά

Πρόκειται για ουσίες που προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα και ανακουφίζουν από τον κνησμό, αποτελώντας την πιο αποτελεσματική αγωγή που έχει να κάνει με δερματικές παθήσεις.

    4. Αντιισταμινικά

Ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κνησμού και του φτερνίσματος, μπλοκάρουν την έκκριση της ισταμίνης, μία φλεγμονώδης ουσία που εμφανίζεται στο σημείο της φλεγμονής, τα οποία όμως προκαλούν υπνηλία και ξηροστομία. Τα νεότερης γενιάς αντιισταμινικά έχουν αυτήν την ιδιότητα, χωρίς να προκαλούν υπνηλία.

    5. Αντιαλλεργικά φάρμακα

Η λήψη τους είναι τακτική και γίνεται πριν έρθουμε σε επαφή με τα αλλεργιογόνα. Δεδομένου ότι δεν παρουσιάζουν ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για τη θεραπεία των αλλεργικών συμπτωμάτων όπως το άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα και η αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

    6. Κορτικοστεροειδή

Τώρα περνάμε σε πιο έντονες καταστάσεις οι οποίες χρειάζονται ισχυρά και αποτελεσματικά αντιαλλεργικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Σε μορφή δισκίων είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες, ενώ ως ρινικά σπρέι είναι πολύ αποτελεσματικά στην επιφάνεια των πνευμόνων, της μύτης ή του δέρματος και αποτελούν την πιο κατάλληλη αγωγή για άτομα με σοβαρότερες μορφές αλλεργιών, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Rinocalm

Και στην αλλεργική ρινίτιδα, η λύση έρχεται από τη φύση

Ανακουφιστείτε με φυσικό τρόπο από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας με το Rinocalm, το ρινικό σπρέι με θαλασσινό νερό από την Power Health.

Το Rinocalm αποτελεί ιατροτεχνολογικό προϊόν, αυτό σημαίνει ότι έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ο τρόπος δράσης του είναι μηχανικός, δηλαδή εντοπίζει ακριβώς το πρόβλημα και δρα στοχευμένα, και μόνο, πάνω σε αυτό.

Η φόρμουλα του Rinocalm περιέχει θαλασσινό νερό, έλαιο ευκάλυπτου και έλαιο μέντας. Αποτελεί ισοτονικό διάλυμα θαλάσσιου άλατος το οποίο υγραίνει και καθαρίζει τον ρινικό βλεννογόνο σε περίπτωση ξηρού ή σκονισμένου αέρα και εμποδίζει την ξηρή μύτη.

Σε περίπτωση συμφόρησης της μύτης τα φυσικά αιθέρια έλαια σας βοηθούν να αναπνέετε ελεύθερα και σας χαρίζει μία ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

Προσφέρει ήπια θεραπεία για τη ρινική κοιλότητα, τα ιγμόρεια και τον ευαίσθητο ρινικό βλεννογόνο συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της ανώτερης αναπνευστικής οδού σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.