Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Θες τοπικό αδυνάτισμα και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μέχρι το καλοκαίρι; Προλαβαίνεις!

Πόσες φορές η βόλτα στα μαγαζιά σε έχει απογοητεύσει καθώς δεν κατάφερες να βρεις το ιδανικό τζιν που θα κρύψει τα ψωμάκια σου; Ή σε πόσα μαγαζιά μπήκες προκειμένου να βρεις ένα φόρεμα που να μην τονίζει την κοιλίτσα σου; Όπως καταλαβαίνεις, σήμερα θα αναλύσουμε ένα θέμα που βασανίζει κόσμο και κοσμάκη, αυτό του τοπικού πάχους. Σε περίπτωση δε που αναρωτιέσαι αν υπάρχει αυτή η πολυπόθητη δίαιτα που θα εξαφανίσει τα ψωμάκια, τα μπρατσάκια και την κοιλίτσα θα σου πω πως όχι, δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υπάρχουν τρόποι που θα σε οδηγήσουν στο τοπικό αδυνάτισμα με τη σωστή επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Φυσικά το άρθρο αυτό θα εστιάσει στο τοπικό αδυνάτισμα και στους τρόπους που θα το πετύχουμε αυτό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι το τοπικό πάχος και πως εκδηλώνεται;

Αδιαμφισβήτητα το τοπικό πάχος είναι άκρως ενοχλητικό και εκδηλώνεται με την εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, στην περιοχή της περιφέρειας είναι γνωστό ως ψωμάκια.

Από τι εξαρτάται το τοπικό πάχος;

  • Φύλο
  • Ηλικία
  • Ποσοστό λιπώδους ιστού σε ολόκληρο το σώμα
  • DNA.

Συνήθως το τοπικό πάχος συνοδεύει και η κυτταρίτιδα (cellulite) που χωρίς αμφιβολία αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς κυρίως των γυναικών. Η κυτταρίτιδα δημιουργεί στα σημεία που εμφανίζεται αυτή τη χαρακτηριστική όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Πρόκειται για την εναπόθεση συσσωρευμένων λιποκυττάρων και νερού ανάμεσα στο δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας λόγος που δημιουργείται η κυτταρίτιδα είναι η κακή αιμάτωση του σημείου. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στη δημιουργία κυτταρίτιδας είναι:

  • Κακή διατροφή – Τακτική κατανάλωση αναψυκτικών, αλκοόλ και καφεΐνης.
  • Καθιστική ζωή – Απουσία φυσικής δραστηριότητας.
  • Παχυσαρκία.
  • Κάπνισμα.
  • Ορμονικές – Ενδοκρινολογικές διαταραχές.

Το ζητούμενο είναι πώς θα καταφέρεις να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Σου έχω μία πρόταση που αφορά ένα πρωτοποριακό προϊόν για τοπικό αδυνάτισμα και δεν είναι άλλο από το Slim Design Slimming Oil της Elancyl.

Τι ακριβώς σου παρέχει αυτό το προϊόν; Μα φυσικά το πολυπόθητο τοπικό αδυνάτισμα! Πρόκειται για το πρώτο διφασικό έλαιο που έχει ως βάση την καφεΐνη και το έλαιο καμελίνης. Το Slim Design Slimming Oil στοχεύει στο τοπικό αδυνάτισμα καθώς:

  • Δρα κατά των συσσωρευμένων λιποκυττάρων και στοχεύει στην απομάκρυνσή τους.
  • Έχει αποσυμφορητική, αποτοξινωτική και επανορθωτική δράση.
  • Καταπολεμά τις ραγάδες.

Το Slim Design Slimming Oil εφαρμόζεται σε κοιλιά, γοφούς και μηρούς κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Το σημαντικότερο είναι πως το προϊόν αυτό δεν κολλάει μετά την εφαρμογή του! Συνεπώς, με το που το εφαρμόσεις μπορείς να αμέσως να ντυθείς!

Φυσικά, για να πετύχεις ένα πιο ολοκληρωμένο τοπικό αδυνάτισμα θα πρέπει να ακολουθήσεις και τα 3 απλά βήματα:

  1. Η διατροφή είναι σύμμαχός σου! Συγκεκριμένα:
  • Να προτιμάς τα δημητριακά ολικής αλέσεως τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, προκαλούν εύκολα κορεσμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.
  • Τι γνώμη έχεις για τα ψάρια; Ελπίζω την καλύτερη, καθώς είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Επιπλέον, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η όρεξή σου. Μεταξύ των άλλων ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σου χαρίζουν απλόχερα την αντιφλεγμονώδη δράση τους.
  • Μείωσε το αλάτι που προκαλεί κατακράτηση και κυτταρίτιδα! Μπορείς να το αντικαταστήσεις με μυρωδικά και μπαχαρικά τα οποία χαρίζουν έξτρα γεύση και είναι ευεργετικά για την υγεία. Για παράδειγμα, ο μαϊντανός έχει διουρητική δράση, το μαύρο πιπέρι ή το πιπέρι καγιέν έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες κ.α.
  • Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα καθώς έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην αποβολή του λίπους. Φυσικά η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική όχι μόνο για το τοπικό αδυνάτισμα αλλά και για την υγεία ολόκληρου του οργανισμού!
  • Γλυκιές αμαρτίες; Άφησε στην άκρη τη σοκολάτα, τα μπισκοτάκια και τις άλλες λιχουδιές καθώς πάνε κόντρα στην υγεία σου και στο τοπικό αδυνάτισμα! Μάλιστα, οδηγούν στην αύξηση των επιπέδων του σακχάρου με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους!

    2. Ευεργετικό νερό! Είναι απαραίτητο όχι μόνο για το τοπικό αδυνάτισμα αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το νερό ενισχύει τον μεταβολισμό, έχει αποτοξινωτική δράση και μειώνει την κατακράτηση υγρών. Έτσι η κατανάλωση 11/2 -2lt νερού την ημέρα είναι ιδανική.

       3. Ένα – δύο – εν – δυο! Ναι ναι καλά κατάλαβες… Η γυμναστική τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη για να πετύχεις το τοπικό αδυνάτισμα.

Tips:

  • Κάθε πόση ώρα τρως; Μην ξεχνάς πως τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν τον μεταβολισμό και ως εκ τούτου δε σταματάς να κάνεις καύσεις. Επιπλέον, τα επίπεδα της ινσουλίνης και της γλυκόζης διατηρούνται σταθερά. Τι καλύτερο λοιπόν να ξεκινάει η μέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό;
  • Μην ξεχνάς να πίνεις πράσινο τσάϊ το οποίο είναι σύμμαχος του αδυνατίσματος και εχθρός της κυτταρίτιδας!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος