Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Θες να αποκτήσεις μακριά μαλλιά; Ακολούθησε τις 10 συμβουλές μας!

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν μακριά μαλλιά που θα ακτινοβολούν από λάμψη και υγεία! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να δώσουν το παρόν σε κάποια ειδική περίσταση όπου το εντυπωσιακό χτένισμα ολοκληρώνει μία grande εμφάνιση!

Αναρωτιέσαι λοιπόν πως μπορείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου και μάλιστα πιο γρήγορα από το φυσιολογικό χρονικό διάστημα που απαιτείται; Εδώ σου έχουμε την απάντηση που ψάχνεις!

Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η ανάπτυξη των μαλλιών μας αποτελείται από 3 φάσεις:

  1. Αναγενής (ανάπτυξη)
  2. Καταγενής (ενδιάμεσο)
  3. Τελογενής (αδράνεια)

Το στάδιο της ανάπτυξης διαρκεί περίπου 3-5 χρόνια, ενώ στην καταγενή φάση που διαρκεί σχεδόν 10 ημέρες δεν υπάρχει σημαντική ανάπτυξη. Στην τελική φάση εμφανίζεται η φυσική τριχόπτωση (ανάλογα με τον κύκλο ζωής της τρίχας). Εννοείται πως η κάθε τρίχα από τα μαλλιά σου βρίσκεται σε διαφορετική φάση ζωής γι’ αυτό πάντα θα έχεις τρίχες στο κεφάλι αλλά ο κύκλος ζωής θα διαφέρει.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι!

  1. Ο ισορροπημένος τρόπος διατροφής παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου γι’ αυτό θα πρέπει να τρως υγιεινά. Έτσι, θα λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προκειμένου τα μαλλιά σου να είναι υγιή και λαμπερά.
  • Γνωρίζεις ότι το βασικό «συστατικό» των μαλλιών είναι η κερατίνη; Πρόκειται για πρωτεΐνη γι’ αυτό και θα πρέπει να καταναλώνεις τροφές όπου περιέχεται σε μεγάλο ποσοστό (π.χ ψάρια, αυγά, πουλερικά, φασόλια κ.α).
  • Καθημερινά θα πρέπει να καταναλώνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C η οποία έχει αντιγηραντική και αντιξειδωτική δράση. Επίσης, η βιταμίνη C συμβάλλει στον παραγωγή κολλαγόνου. Πηγές: εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες, κεράσια, μούρα, μπρόκολο, ντομάτα, πράσινες πιπεριές κ.α.
  • Απαραίτητη επίσης είναι η βιταμίνη Α η οποία προσδίδει λάμψη στα μαλλιά! Πηγές: γαλακτοκομικά προϊόντα, καρότα, μουρουνέλαιο κ.α.
  • Εξίσου σημαντική είναι η βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) η οποία συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων, στην ανάπτυξη των μαλλιών και στη θρέψη της επιδερμίδας. Η έλλειψη της Β7 σχετίζεται με την τριχόπτωση. Πηγές: αυγό, συκώτι, σολομός, πολύσπορο ψωμί, αβοκάντο κ.α
  • Η βιταμίνη Ε παίζει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή κερατίνης, η οποία συμμετέχει στην ανάπτυξη της τρίχας και δρα κατά του σπασίματος. Πηγές: ελαιόλαδο, αμύγδαλα, σπανάκι, κουκουνάρι κ.α.
  • Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι απαραίτητα στοιχεία για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Συνεπώς το συκώτι, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τα θαλασσινά, οι φακές (σε συνδυασμό με βιταμίνη C) κ.α θα πρέπει να είναι απαραίτητα συστατικά της διατροφής.
  • Η επαρκής λήψη νερού προλαμβάνει την αφυδάτωση των μαλλιών σου και ταυτόχρονα τα κάνει δυνατά και λαμπερά.

     2. Βούρτσα μαλλιών: Το σωστό χτένισμα των μαλλιών προάγει την υγεία τους. Συνεπώς, βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας την κατάλληλη βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου. Tip: Προτού λουστείς, χτενίσου! Έτσι θα ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα θα γλυτώσεις από το μπέρδεμα των μαλλιών σου μετά το μπάνιο.

    3. Προϊόντα λουσίματος: Τι είδους σαμπουάν επιλέγεις; Χρησιμοποιείς conditioner; Μήπως λούζεσαι καθημερινά; Λοιπόν άκου! Θα πρέπει να αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σου! Ξεκίνα να λούζεσαι κάθε 2 ημέρες χρησιμοποιώντας φυτικά σαμπουάν και στη συνέχεια conditioner (όχι στη ρίζα). Προσοχή! Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό! Επίσης, κατά τη διάρκεια του λουσίματος είναι σημαντικό να κάνεις ένα ήπιο μασάζ προκειμένου να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι. Έτσι, οι θύλακες των τριχών απορροφούν καλύτερα τα συστατικά του σαμπουάν και του conditioner που χρησιμοποιείς. Αν όμως έχεις λιπαρά μαλλιά, το μασάζ δεν ενδείκνυται καθώς η αυξημένη ροή αίματος προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας.

     4. Μάσκα μαλλιών: Εξίσου σημαντική είναι και η χρήση της μάσκας προκειμένου να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου σε βάθος. Επίλεξε την κατάλληλη μάσκα βάσει των αναγκών σου. Ενδέχεται για ένα διάστημα να πρέπει να χρησιμοποιείς μάσκα αναδόμησης – θρέψης η οποία θα ενισχύσει την κερατίνη των μαλλιών σου κα θα τα κάνει πιο δυνατά. Αργότερα, συνεχίζεις με μάσκα ενυδάτωσης. Η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται 1-2 φορές στη διάρκεια της εβδομάδας.

     5. Styling: Παρόλο που το πιστολάκι είναι κολλητός σου φίλος, θα πρέπει να το αποχωριστείς και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Όπως επίσης και τα εργαλεία styling για ίσιωμα ή μπούκλες. Γιατί; Πολύ απλά η θερμότητα καίει τις τρίχες και τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και αδύναμα. Αν όμως δε μπορείς να τα αποχωριστείς, χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά σου από τη θερμότητα. Συνήθως πρόκειται για προϊόντα με έλαια που παρέχουν ταυτόχρονα ενυδάτωση και λάμψη. Μεταξύ των άλλων περιορίζουν και την ψαλίδα.

    6. Αντηλιακό μαλλιών: Όση προστασία χρειάζεται το πρόσωπο και το σώμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία άλλη τόση χρειάζονται και τα μαλλιά μας. Για να προλάβεις λοιπόν την αφυδάτωση και τη φθορά που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών, μην αμελείς τη χρήση του αντηλιακού μαλλιών.

   7. Πιάνεις συχνά τα μαλλιά σου; Ωραίοι οι κότσοι, ωραίες και οι πλεξίδες αλλά πίστεψέ με πρέπει να τα αποφεύγεις. Ο λόγος; Οι τρίχες σπάνε και φυσικά μακραίνουν πολύ πιο αργά.

   8. Ψαλίδα stop! Φρόντισε 1 φορά το 3μηνο να κάνεις μία βόλτα από το κομμωτήριο προκειμένου να «καθαρίζεις» τα μαλλιά σου από την ψαλίδα. Αυτή η ανανέωση δυναμώνει τις τρίχες και έτσι μακραίνουν πιο γρήγορα.

   9. Πες όχι στις καταστάσεις που σε αγχώνουν! Το άγχος εκτός από τις αρνητικές επιδράσεις του στην υγεία μας, επηρεάζει και την υγεία των μαλλιών μας προκαλώντας μεγαλύτερη τριχόπτωση.

   10. Συμπληρώματα διατροφής: Συμβουλεύσου τους ειδικούς σχετικά με τις βιταμίνες κατά της τριχόπτωση που περιέχουν συνδυασμούς συστατικών που προάγουν την υγεία των μαλλιών. Να θυμάσαι πως τα υγιή – δυνατά μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα. Επίσης αντανακλούν λάμψη και ομορφιά!

Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου;

Από συντακτική ομάδα