Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Πώς να διώξουμε τις ψείρες από τα μαλλιά;

Αναμφίβολα οι ψείρες αποτελούν έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη προκαλώντας τόσο άγχος στους γονείς όσο και δυσφορία στα παιδιά.

Πρόκειται για πολύ μικρά έντομα (περίπου 3mm σε μήκος) τα οποία τρέφονται με αίμα από το σημείο στο οποίο προσκολλώνται (π.χ τριχωτό κεφαλής). Οι ψείρες ζουν περίπου 28-30 ημέρες και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα καθώς γεννούν κατά μέσο όρο δέκα αυγά ημερησίως, ενώ για να ωριμάσουν αυτά απαιτούνται περίπου 10-12 ημέρες. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν αντιμετωπιστούν με δραστικό τρόπο, η διαδικασία του πολλαπλασιασμού τους επαναλαμβάνεται ανά 3-4 εβδομάδες.

Πολλοί νομίζουν πως οι ψείρες κάνουν διακρίσεις. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει! Ο καθένας από εμάς δύναται να εμφανίσει ή να κολλήσει ψείρες ανεξαρτήτως ηλικίας. Σαφώς πιο επιρρεπή είναι τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας λόγω των δραστηριοτήτων και της στενότερης επαφής μεταξύ τους.

Και αν επίσης πιστεύετε πως οι ψείρες πάνε στα «βρώμικα» κεφαλάκια, να σας ενημερώσουμε πως δεν πρόκειται παρά για έναν μύθο! Η αλήθεια είναι πως η καθαριότητα των μαλλιών ή και του σπιτιού δεν παίζει ρόλο καθώς το κάθε παιδί μπορεί να δεχτεί την επίθεσή τους από την κατασκήνωση, το σχολείο κ.α. Άλλος ένας μύθος είναι ότι οι ψείρες μεταφέρονται γιατί πηδούν! Οι ψείρες που εμφανίζονται στα μαλλιά βαδίζουν και για να μεταδοθούν προηγείται εκτεταμένη και στενή επαφή των παιδικών κεφαλιών. Επιπλέον, ένας ακόμη τρόπος μετάδοσης των ψειρών είναι η κοινή χρήση χτένας, καπέλου κ.α.

  • Που εντοπίζονται και πως εκδηλώνονται τα συμπτώματα;

Συνήθως οι ψείρες κάνουν την εμφάνισή τους στα μαλλιά, στους κροτάφους, στα αυτιά και στον αυχένα. Όμως πιο συχνά φαίνονται οι κόνιδες (λόγω χρώματος) δηλαδή τα αυγά των ψειρών τα οποία κολλάνε στα μαλλιά και η αντιμετώπισή τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Το πιο συχνό σύμπτωμα της παρουσίας των ψειρών είναι ο έντονος κνησμόςφαγούρα) στο κεφάλι. Το εν λόγω σύμπτωμα εκδηλώνεται τη στιγμή που οι ψείρες στην κυριολεξία μας πίνουν το αίμα!

  • Η αξία της πρόληψης!
  1. Σε περίπτωση που το παιδί έχει μακριά μαλλιά, φροντίζετε όταν πηγαίνει σχολείο ή σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, να είναι πάντοτε δεμένα ψηλά.
  2. Επί καθημερινής βάσης εφαρμόστε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στον γιακά της μπλούζας, πίσω από τα αυτιά και στη χτένα με την οποία πρόκειται να χτενίσετε το παιδί. Παράλληλα προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα προληπτικής αντιφθειρικής αγωγής.
  3. Μέρα παρά μέρα χτενίζετε το παιδί με το γνωστό – ψιλό χτενάκι προκειμένου να ελέγχετε το κεφαλάκι του για τυχόν ψείρες ή κόνιδες. Σημαντικό: Να υπάρχει καλός φωτισμός στο χώρο που θα γίνει ο έλεγχος και να κάνετε πολλές χωρίστρες προκειμένου να έχετε καλή οπτική επαφή.
  4. Εξηγείστε στο παιδί πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιεί χτένες, καπέλα, κοκαλάκια, κορδέλες κ.α. αντικείμενα που δεν είναι δικά του.
  5. Μετά την χρήση της ψιλής χτένας, φροντίστε να την απολυμάνετε επαρκώς (π.χ σε καυτό νερό με ξύδι).
  • Αναγκαία η θεραπεία για την αντιμετώπιση των ψειρών!
  1. Προτού ξεκινήσετε την επιχείρηση «αντιμετώπισης των ψειρών», είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και να τις ακολουθήσετε πιστά κατά βήμα! Σε περίπτωση που τα μαλλιά είναι πολύ πυκνά ή μακρυά ενδέχεται να χρειαστείτε 2 συσκευασίες αντιφθειρικής αγωγής.
  2. Αφού εφαρμόσετε το προϊόν αλλάξτε ρούχα στο παιδί.
  3. Πλύνετε σε υψηλή θερμοκρασία ρούχα, πετσέτες, σεντόνια και ότι άλλο ήρθε σε επαφή το παιδί.
  4. Να αποφεύγετε τη κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων.
  5. Προκειμένου να προφυλαχθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι φρόνιμο να ακολουθήσετε την προληπτική αγωγή.
  • Εάν δεν έχετε λάβει κάποια ενημέρωση – προειδοποίηση από το σχολείο, οφείλετε να ενημερώσετε εσείς οι ίδιοι προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η πρότασή μας:

Πρόκειται για μία λοσιόν με ευχάριστο άρωμα που ενδείκνυται για καθημερινή χρήση και προστατεύει από τις ψείρες ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την εξάπλωσή τους! Η x-lice λοσιόν περιέχει φυτικά αιθέρια έλαια, δε λαδώνει τα μαλλιά και δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Μεταξύ των άλλων περιέχει πρωτεΐνες μεταξιού οι οποίες θρέφουν τα μαλλιά!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαλό σαμπουάν που ενδείκνυται για καθημερινή χρήση. Περιέχει φυσικά καθαριστικά τα οποία δεν ερεθίζουν τα ματάκια των μικρών μας φίλων και μαλακτικούς παράγοντες που κάνουν το χτένισμα των μαλλιών να μοιάζει με παιχνίδι! Μεταξύ των άλλων το kid soft hair shampoo τονώνει και λειαίνει τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την υγρασία τους!

Τώρα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά χωρίς τον φόβο και το άγχος της εμφάνισης των ψειρών!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

► ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ PHARMASEPT KID CARE 

Οι 3 ΤΥΧΕΡΟΙ που κέρδισαν τα Kid X-Lice Cologne 100ml & Kid Soft Hair Shampoo 300ml είναι: 

Niki Gramm

Olga Zervoudaki

Κατερίνα Μπλευράκη

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

*Παρακαλούνται οι νικητές να επικοινωνήσουν μαζί μας για να κανονίσουμε την αποστολή των δώρων.

 

Από συντακτική ομάδα