Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να συγκεντρωθεί;

Σας έχει συμβεί να μιλάτε στο παιδί σας και εκείνο να σας κοιτάει αφηρημένο και το μυαλό του να ταξιδεύει; Άλλες φορές να πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, ή να δείχνει αδιαφορία για υποχρεώσεις ή δουλειές που του αναθέτετε να κάνει; Γίνεται μάχη για να διαβάσει ή δεν μπορεί να αφομοιώσει γρήγορα την ύλη; Έχετε σκεφτεί πως ίσως ούτε και το παιδί σας θέλει να λειτουργεί έτσι, αλλά ‘’αναγκάζεται’’; Η διάσπαση προσοχής θεωρείται μία από τις πιο συχνές διαταραχές που με την κατάλληλη συνεργασία σας με το παιδί σας και τη συμβουλή του ειδικού μπορεί να αντιμετωπιστεί.

  • Υποψίες και συμπτώματα

Για τους περισσότερους γονείς αποτελεί ένα θέμα ‘’ταμπού’’, ενώ δε θα έπρεπε. Αν υπάρχουν υποψίες ή συμπτώματα που δηλώνουν κάτι τέτοιο, η γρήγορη διάγνωση θα βοηθήσει τόσο το παιδί, όσο και εσάς. Καλό είναι να γίνεται πριν την ηλικία των 7 ετών, οπότε μην αγνοήσετε ή προσπεράσετε ενδείξεις που παραθέτουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχουν δύο επίπεδα τα οποία χαρακτηρίζουν τα συμπτώματα. Τα πρωτογενή και τα δευτερογενή. Η ενημέρωση όσον αφορά το σύνδρομο της διάσπασης προσοχής θα βοηθήσει να γίνει αντιληπτό αν πρόκειται για υποψίες ή συμπτώματα της συγκεκριμένης διαταραχής. Τα 3 αυτά βασικά χαρακτηριστικά είναι η απροσεξία, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα.

  • Τι χαρακτηρίζει την απροσεξία

Αυτό το χαρακτηριστικό εκδηλώνεται με την εύκολη διάσπαση της προσοχής, με αποτέλεσμα το παιδί αν και γνωρίζει πράγματα να μην μπορεί να τα ολοκληρώνει. Συνηθίζει να εγκαταλείπει γρήγορα αφήνοντας στη μέση το αντικείμενο που ασχολείται ή την εργασία που έχει ξεκινήσει. Αδυνατεί να αφομοιώσει το μηχανισμό μάθησης λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης, και αυτός είναι ένας λόγος που δεν έχει καλές επιδόσεις στη γραφή και την ορθογραφία. Επίσης, εκδηλώνει αδυναμία στο να εκτελέσει μία ή περισσότερες στη σειρά εντολές, αλλά και να συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια, ή αν συμμετέχει, δεν μπορεί να ακολουθήσει τους κανονισμούς. Επίσης, μπορεί να έχει αντικοινωνική συμπεριφορά, μη έχοντας αίσθηση των ορίων.

  • Τι χαρακτηρίζει την παρορμητικότητα

Η παρορμητικότητα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη πειθαρχίας εκδηλώνοντας θυμό και άρνηση ως προς το σχολείο, αλλά και το παιχνίδι με άλλα παιδιά. Η βιασύνη να απαντήσει πριν ακόμα ακούσει όλη την ερώτηση και η συμμετοχή του σε συζητήσεις που δεν του προκαλούν το ενδιαφέρον ή δεν το αφορούν, μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές αντιδράσεις. Επίσης, η συγκεκριμένη διαταραχή δημιουργεί στο παιδί εσφαλμένη αντίληψη του λόγου και των πράξεων, εξαιτίας της έλλειψης ικανότητας να μπορεί να τα αντιλαμβάνεται στις σωστές διαστάσεις τους, με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετικό.

  • Τι χαρακτηρίζει την υπερκινητικότητα:

Η γνωστή έκφραση γυρίζει σαν σβούρα εκφράζει ένα παιδί που έχει τη συγκεκριμένη διαταραχή. Δεν μπορεί να καθίσει στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα, ενώ το να παραμείνει σε ένα μέρος του δημιουργεί ανησυχία και νευρικότητα. Συχνά οι κινήσεις του είναι αδέξιες σα να μην μπορεί να ελέγχει τα πόδια και τα χέρια του. Επίσης, το βάδισμά του χαρακτηρίζεται από νευρικότητα, ενώ η έλλειψη συντονισμού στις κινήσεις το αποτρέπει από την ενασχόληση με χόμπι που απαιτούν ιδιαίτερη υπομονή και δεξιοτεχνία.

Μην την αφήσετε να σας διασπάσει:

  • Η αντιμετώπιση της διάσπασης προσοχής χρειάζεται ομαδική συνεργασία από την οικογένεια, το παιδί, το σχολείο και τους ειδικούς των οποίων η συμβολή είναι καθοριστική. Αν και ο βαθμός του προβλήματος παίζει σημαντικό ρόλο, η έγκαιρη διάγνωση, η αγάπη, η υπομονή και η πειθαρχία όλων των μελών της οικογένειας μπορούν να δώσουν πολύ θετικά αποτελέσματα για την αποκατάσταση.
  • Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθει ασφάλεια και γαλήνη στο σπίτι του. Όσο πιο καθαρό και τακτοποιημένο είναι, με τα πράγματά του σε συγκεκριμένες θέσεις που γνωρίζει, τόσο πιο ήρεμο θα νιώθει. Θα πρέπει να επιμείνετε στο να επιστρέφει ό, τι παίρνει στο σημείο από όπου το πήρε. Αυτό πρέπει να ισχύει και για τον προσωπικό του χώρο που είναι το δωμάτιό του.
  • Από τη στιγμή που αδυνατεί να εκτελέσει ταυτόχρονες εντολές, είναι καλό να του δίνετε συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να μπορεί να τις ακολουθήσει χωρίς δυσκολία.
  • Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε δραστηριότητες που απαιτούν κινητική εκτόνωση, μάλιστα απαιτείται κιόλας για να αποφορτίζεται. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με τη ζωγραφική, να παίξετε επιτραπέζια ή παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, ακόμα και να επιδοθεί σε εύκολες κατασκευές. Θα σας φέρει πιο κοντά και θα του δημιουργήσει ένα αίσθημα φροντίδας και ασφάλειας ενώ θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του.
  • Η επιβράβευση θα συμβάλλει στην αυτοεκτίμησή του η οποία καλό είναι να την προσφέρετε όταν έχει κάνει μία όμορφη ζωγραφιά, έχει φτιάξει ένα παζλ, έχει ολοκληρώσει το διάβασμα ενός βιβλίου, έχει συμμετάσχει σε μία όμορφη συζήτηση. Δηλαδή να επιβραβεύετε περισσότερος τις πνευματικές του επιτυχίες και δραστηριότητες από τις κινητικές.
  • Οργανώστε μαζί το διάβασμά του και τις εργασίες που έχει να κάνει βάζοντας τα όλα σε σειρά και αφού ολοκληρώνει την μία να περνάει στην επόμενη. Ένα χάδι, μία αγκαλιά, ένα ζεστό φιλί, ένα βλέμμα υπερηφάνειας ακόμα και το αγαπημένο του γλυκό θα το κάνουν να νιώσει επιτυχημένο και δυνατό.
  • Τονίστε τα θετικά σημεία του, αξιοποιήστε τα ενδιαφέροντά του και εντοπίστε πού μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Έτσι προστατεύετε και ενισχύετε την αυτοπεποίθησή του.

Σίγουρα η δουλειά που γίνεται στο σπίτι θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει το περιβάλλον του σχολείου. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα γιατί δε θα είστε εσείς εκεί να το προστατέψετε ή να το κατευθύνετε.

  • Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τους δασκάλους του, ώστε να έχετε τη συνεργασία του. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να κάτσει στη σωστή θέση και να έχει καλή οπτική στο χώρο της τάξης, δηλαδή κοντά στο δάσκαλο και όχι σε ένα παράθυρο που θα του αποσπά την προσοχή. Ο δάσκαλος γνωρίζοντας το πρόβλημα θα το ενθαρρύνει στην προσπάθειά του να ενταχθεί.
  • Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς που θα πρέπει να του μάθετε είναι να σηκώνει το χέρι του πριν μιλήσει, να περιμένει να έρθει η σειρά του, αλλά και να περιμένει τον άλλον να τελειώσει πριν μιλήσει, να προσπαθεί να εστιάζει σε όποιον του μιλάει.
  • Ανεβάζετε σιγά-σιγά τον πήχη δυσκολίας και των προσδοκιών σας. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή ώστε να βγάλετε τον καλύτερό του εαυτό και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για εσάς και το παιδί σας.

Η σωστή διατροφή βοηθάει:

Η σωστή διατροφή επηρεάζει τη λειτουργία του μυαλού θετικά και αρνητικά, ανάλογα με τις επιλογές.

  1. Δε θα του αρέσει καθόλου, αλλά η ζάχαρη και ειδικά η σοκολάτα και τα αναψυκτικά, κυρίως τις βραδινές ώρες πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν υπερδιέγερση, αϋπνία και έλλειψη συγκέντρωσης. Επίσης, αποφύγετε τροφές γενικά πλούσιες σε ζάχαρη, τεχνητά χρώματα και αρώματα.
  2. Ελαττώστε όσο μπορείτε το αλάτι, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ανεβάζει την πίεση του αίματος και προτιμήστε τροφές με βιταμίνη Β, όπως ρύζι, λαχανικά, ηλιόσποροι, μπανάνες, ψάρια, καρύδια, κρέας.
  3. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως τα καρύδια και η σόγια, και σε σίδηρο όπως οι φακές και το μπρόκολο. Τροφές που περιέχουν μαγνήσιο όπως τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, το καλαμπόκι συμβάλλουν στη βελτίωση της συμπεριφοράς και των συμπτωμάτων όπως η βελτίωση της συμπεριφοράς και των βασικών συμπτωμάτων, όπως η παρορμητικότητα, η υπερκινητικότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης.
  4. Το μαγνήσιο αποτελεί σημαντικό στοιχείο που συμβάλει στην ομαλή μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της ψυχολογίας και αποδεικνύεται ιδανικό για παιδιά που παρουσιάζουν υπερκινητικότητα.

Το Floradix Magnesium προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη του σε ένα υψηλής ποιότητας και απορρόφησης υγρό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει 250mg γλυκονικού μαγνησίου ανά 20ml.

Η υγρή μορφή το κάνει εύκολο στη χρήση και βοηθά στην ασφαλή πρόσληψη του μαγνησίου το οποίο αφού είναι ήδη διαλυμένο, απορροφάται πιο γρήγορα από το γαστρεντερικό σύστημα σε σύγκριση με τα δισκία. Επίσης, το Floradix Magnesium περιέχει συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων και εκχυλίσματα από επιλεγμένα φυτά και λαχανικά. Δεν περιέχει αλκοόλη, συντηρητικά, χρωστικές ή τεχνητά αρώματα. Επίσης δεν περιέχει γλουτένη και λακτόζη, είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και έχει υπέροχη γεύση.