Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Η σχέση πατέρα – κόρης: Τι χρειάζεται η κόρη από τον μπαμπά της;

« Όσοι είστε μπαμπάδες θα καταλάβετε... Έχεις ένα μικρό κοριτσάκι. Σε κοιτάζει με θαυμασμό. Είσαι ο προφήτης της. Είσαι ο ήρωάς της» (Ταινία: Ο μπαμπάς της νύφης).

Όπως καταλαβαίνετε σήμερα θα ασχοληθούμε με μία μοναδικά ξεχωριστή σχέση, αυτή του πατέρα με την κόρη του.

Γνωρίζετε ότι μέχρι τα μισά του ’70 ο μπαμπάς ως πρότυπο στην οικογένεια ήταν παραμερισμένος; Ήταν αυτός που δούλευε ατελείωτες ώρες για να φέρει λεφτά στο σπίτι και δεν είχε λόγο στην ανατροφή των παιδιών του. Αντιθέτως η μητέρα ήταν αυτή που αναλάμβανε την διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών. Εννοείται πως η μητρική αγάπη είναι αναντικατάστατη και όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν γραφτεί αμέτρητα ποιήματα και έχουν ειπωθεί λόγια αγάπης προς τη μητέρα από πληθώρα καλλιτεχνικών μορφών.

Μήπως όμως έχουμε αδικήσει τους μπαμπάδες αυτού του κόσμου; Άλλωστε οι καιροί άλλαξαν και πλέον οι μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών ποικιλοτρόπως. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η υγιής σχέση πατέρα – κόρης παίζει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της προσωπικότητάς της στην ενήλικη ζωή της.

  • Ας δούμε όμως ποια είναι τα «μαθήματα» που χρειάζεται η κόρη από τον πατέρα της!
  1. Σεβασμός/Ευγένεια: Ο άντρας και πατέρας οφείλει να δείχνει τη δύναμη και την υπεροχή του σεβόμενος τα μέλη της οικογένειάς του, πόσο μάλλον τις γυναίκες της ζωής του (σύζυγος, κόρη). Έτσι, με όμορφο τρόπο δείχνει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα μάθημα στην κόρη του, αυτό της ευγένειας και του σεβασμού, που θα πρέπει να απαιτεί κι εκείνη στο μέλλον από τον σύζυγό της.
  2. Αίσθημα ασφάλειας: Ο μπαμπάς θα πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι δίπλα στην κόρη του, ότι την ακούει, την υποστηρίζει και πάντα θα την προσέχει ώστε να είναι ασφαλής. Φυσικά αυτό απαιτεί όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις!
  3. Χαμόγελο – Ευχάριστες στιγμές: Σκεφτείτε με πόση χαρά πλημμυρίζετε την ώρα που ακούτε – βλέπετε τα παιδιά σας να γελούν. Πόσο μάλλον όταν εσύ μπαμπά είσαι υπεύθυνος για το γέλιο της κόρης σου. Με το να έχεις χιούμορ λοιπόν και να το δείχνεις προσφέρεις ανεκτίμητες στιγμές.
  4. Ενδιαφέρον: Κάθε κόρη θέλει να τραβάει την προσοχή του μπαμπά της και να νιώθει ότι είναι η πριγκίπισσά του. Ως εκ τούτου δεν έχετε παρά να επιδιώκετε (με διακριτικότητα όσο μεγαλώνει) συζητήσεις μαζί της, να την ακούτε, να την συμβουλεύετε αλλά χωρίς να ασκείτε κριτική.
  5. Εμπιστοσύνη – Ελευθερία: Ποια κόρη και ειδικά στην εφηβεία δεν αποζητά την ελευθερία της; Ειδικά αν στο σπίτι υπάρχει και ένας γιος που από τότε που γεννήθηκε έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει και κυρίως να γυρνάει από έξοδο τα χαράματα! Δείξτε λοιπόν εμπιστοσύνη χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα την «παρακολουθείτε» διακριτικά. Αφήστε την να κάνει λάθη. Μα να θυμάστε ότι θα κάνει και πολλές σωστές επιλογές.
  6. Μοναδικότητα: Από μικρή ηλικία τα κορίτσια θέλουν να είναι αρεστές και ειδικά στον πρώτο άντρα της ζωής τους, τον πατέρα τους. Κάντε λοιπόν την κόρη σας να νιώθει όμορφη, μοναδική και έξυπνη. Να θυμάστε πως έτσι θα νιώθει και μεγαλώνοντας.
  7. Στοργή – Κατανόηση: Αφήστε την αμηχανία στην άκρη και πλησιάστε την κόρη σας στοργικά και με κατανόηση. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε απόλυτα στις συζητήσεις σας. Έχει σημασία όμως η ίδια να εισπράττει ότι την ακούτε, την κατανοείτε και την συμπονείτε.
  8. Η αξία της συγγνώμης: Εσείς πρέπει να της διδάξετε την αξία της μετάνοιας και της συγχώρεσης. Εννοείται ότι θα κάνει λάθη και ενδεχομένως να κάνει πράγματα που θα σας στενοχωρήσουν. Εσείς οφείλετε να τη συγχωρείτε και να μην της κρατάτε κακία.
  9. Παρέα: Τι καλύτερο από το να βλέπεις τον μπαμπά με την κόρη στο πάρκο ή στην παιδική χαρά ή αργότερα σε μία βόλτα για ψώνια και ένα σινεμά! Είναι ανεκτίμητο να μοιράζεσαι με την κόρη σου τα ενδιαφέροντά της.
  10. Τελευταίο αλλά σημαντικότερο είναι η αγάπη: Αγάπη χωρίς ανταπόδωση. Πείτε το με λέξεις. Δείξτε το με πράξεις. Γεμίστε την με αγάπη. Δε θα την κακομάθετε. Ίσα ίσα θα μάθει κι εκείνη να αγαπάει!
  • Τι επίδραση έχει ο πατέρας στην εξέλιξη της προσωπικότητας της κόρης του;

Ένας πατέρας που είναι στοργικός, υποστηρικτικός, που αγαπάει και το δείχνει και όχι μόνο, ενσταλάζει στην κόρη του – γυναίκα (αργότερα) τα εξής:

  1. Να πατάει γερά στα πόδια της και να διεκδικεί αυτό που θέλει.
  2. Να προσπαθεί και να μην το βάζει κάτω.
  3. Να διαχειρίζεται καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις.
  4. Να έχει ισχυρή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Ναι, προφανώς η πατρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως αξίζουν όλες οι προσπάθειες του κόσμου για να πετύχει. Μπαμπάδες αφήστε στην άκρη τις αναστολές και τους φόβους και βρείτε τρόπους επικοινωνίας με τις κόρες σας. Μην ξεχνάτε πως είστε το πρότυπό τους!

«Δε μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή όσο η ανάγκη της πατρικής προστασίας». Φρόυντ Σίγκμουντ

Από συντακτική ομάδα