Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Αμπούλες Φυσιολογικού Ορού: Μικρές συμβουλές για τη χρήση τους!

Μικροί και μεγάλοι, όλοι έχουμε βιώσει το ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης όπου δε μπορούμε να φάμε, να πιούμε αλλά ούτε και να κοιμηθούμε. Φανταστείτε πόσο πιο άβολο είναι για ένα μωρό να έχει μπουκωμένη μυτούλα. Κάπως έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου το μωρό γκρινιάζει και κλαίει απαρηγόρητο καθώς δυσκολεύεται να ανασάνει.

Πώς θα ανακουφίσεις το μωρό σου από τη βουλωμένη μύτη;

Μα φυσικά με τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar, οι οποίες έχουν κατακτήσει την καρδιά κάθε γονιού, καθώς είναι εύχρηστες και άκρως αποτελεσματικές. Πιο αναλυτικά, με τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar ρευστοποιούνται και απομακρύνονται οι ξηρές βλέννες που φράζουν τον αεραγωγό της μύτης. Επιπλέον, οι αμπούλες φυσιολογικού ορού είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στις ιώσεις. Γνωρίζετε ότι με την τακτική χρήση φυσιολογικού ορού μπορείς να προλάβεις τις διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού και όχι μόνο συστήματος (π.χ ωτίτιδα, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα); Αυτό συμβαίνει γιατί η μυτούλα των μικρών μας φίλων επικοινωνεί με το στόμα, τα αυτιά, τους βρόγχους και τους πνεύμονες με αποτέλεσμα η μεταφορά των μικροβίων να μοιάζει παιχνιδάκι!

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα πρώτα 24ωρα που θα γεννηθεί το μωρό, οι παιδίατροι συστήνουν τον σχολαστικό καθαρισμό της μυτούλας με αμπούλες φυσιολογικού ορού τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Σε περίπτωση δε που υπάρχει μπούκωμα ή «ρουθούνισμα», τότε οι πλύσεις με αμπούλες φυσιολογικού ορού θα πρέπει να επαναλαμβάνονται περισσότερες φορές μέσα στη μέρα.

Γιατί επιλέγουμε τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar;

  • Δεν περιέχουν συντηρητικά.
  • Είναι ελεύθερες από φαρμακευτικές και χημικές ουσίες.
  • Ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση.
  • Είναι αποστειρωμένες και φυσικά μιας χρήσης.
  • Μεταφέρονται εύκολα – χωράνε παντού.
  • Τις προτείνουν και οι ειδικοί (π.χ παιδίατροι, ΩΡΛ).

Εσύ γνωρίζεις όλες τις χρήσεις που έχουν οι αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar;

Καθαρισμός μύτης: Με τη χρήση φυσιολογικού ορού, ανεξαρτήτως ηλικίας καθαρίζετε τον ρινικό βλεννογόνο, απομακρύνετε τις βλέννες και βελτιώνετε το πρόβλημα της ξηρότητας του βλεννογόνου της μύτη. Θέλετε ακόμα πιο σχολαστικό και ολοκληρωμένο καθαρισμό; Τότε χρησιμοποιείστε τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar με τα αντίστοιχα ανταλλακτικά ρινικού αποφρακτήρα Clinofar.

Η συσκευή ρινικού αποφρακτήρα Clinofar είναι απλή στη χρήση της και σχεδιασμένη ώστε να μην τραυματίζει τα ρουθουνάκια των μικρών μας φίλων. Ο καθαρισμός της μύτης με τη χρήση του ρινικού αποφρακτήρα Clinofar βοηθάει στην απομάκρυνση των εκκρίσεων μειώνοντας έτσι τη ρινική συμφόρηση.

Τρόπος χρήσης του ρινικού αποφρακτήρα Clinofar: Τοποθετήστε το ρύγχος της συσκευής στο ρουθουνάκι του παιδιού και το άλλο άκρο στο στόμα σας. Στη συνέχεια ρουφήξτε όσο πιο απαλά μπορείτε και επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται προκειμένου να αφαιρεθούν όλες οι περιττές εκκρίσεις. Όταν γεμίσει το ανταλλακτικό το πετάτε και τοποθετείτε ένα καινούργιο για να καθαρίσετε και το άλλο ρουθουνάκι.

Περιποίηση αυτιών: Εξίσου σημαντική είναι και η περιποίηση των αυτιών χρησιμοποιώντας τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar. Γνωρίζατε ότι το εξωτερικό τμήμα του αυτιού συγκεντρώνει σκόνες και μικρόβια που επιβαρύνουν την εκδήλωση λοιμώξεων και ερεθισμών; Μην αμελείτε να καθαρίζετε τα αυτάκια των παιδιών μετά το μπάνιο τους. Αρκούν λίγες μόνο σταγόνες φυσιολογικού ορού σε μπατονέτα ή γάζα με την οποία θα καθαρίσετε σχολαστικά το εξωτερικό μέρος του αυτιού.

Υγιεινή ματιών: Ξύπνησε το μωράκι σας γεμάτο τσίμπλες; Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar σας έχουν τη λύση! Ρίξτε λίγες σταγόνες στο κάθε ματάκι και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά χρησιμοποιώντας αποστειρωμένες γάζες. Εκτός από τα μωρά, η διαδικασία αυτή αφορά παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας και ενήλικες.

Γνωρίζατε ότι οι αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από τη βρεφική περιποίηση;

Περιποίηση και καθαρισμός πληγής ή τραύματος. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως το περιεχόμενο κάθε αμπούλας είναι αποστειρωμένο.

Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar σας δίνουν τη λύση σε περίπτωση που ξεμείνετε από υγρό φακών. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προκειμένου να καθαρίσετε τους φακούς επαφής. Και το καλύτερο; Θα παραμείνουν ενυδατωμένοι!

Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar χρησιμοποιούνται και για την αραίωση φαρμακευτικών διαλυμάτων που προορίζονται για εισπνοές μέσω νεφελοποιητή.

Tip:

  • Επειδή ο ύπνος είναι σημαντικός, φροντίστε να δημιουργήσετε μία μικρή κλίση στην κούνια ή το κρεβατάκι του παιδιού προκειμένου να ανασαίνει πιο εύκολα. Με ποιο τρόπο; Είναι απλό! Τοποθετήστε δύο βιβλία ίδιου όγκου κάτω από τα πόδια της κούνιας ή του παιδικού κρεβατιού από τη μεριά που βρίσκεται το κεφαλάκι του παιδιού ώστε να ανασηκωθεί.
  • Κατά την εφαρμογή του φυσιολογικού ορού το παιδί θα πρέπει να είναι ανασηκωμένο και γυρισμένο στο πλάϊ.
  • Δεν πιέζουμε με δύναμη την αμπούλα του φυσιολογικού ορού ώστε να μην ερεθίσουμε τη μυτούλα του παιδιού.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος