Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Γιατί είναι απαραίτητα τα βρεφικά αντηλιακά;

Ζούμε σε μία μεσογειακή χώρα όπου ο ήλιος μας χαρίζει απλόχερα τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μία από αυτές είναι η συνδρομή του στη σύνθεση της βιταμίνης D, η οποία επηρεάζει άμεσα την υγεία των μικρών μας φίλων. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στην ανάπτυξη των βρεφών-παιδιών, αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου ενισχύοντας έτσι την υγεία οστών και δοντιών, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο αρκούν για τη σύνθεση της βιταμίνης D.

Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση στον ήλιο πρέπει να είναι περιορισμένη και να συνδυάζεται με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να προστατεύσουμε τα μωρά μας, τα βρεφικά αντηλιακά κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς το δερματάκι τους είναι άκρως ευαίσθητο και επιρρεπές στην ηλιακή ακτινοβολία. Μάλιστα, ενώ παλιά οι ειδικοί πίστευαν ότι μόνο οι ακτίνες UVB ήταν επικίνδυνες, με το πέρασμα των χρόνων αποδείχθηκε ότι και οι ακτίνες UVA θέλουν προσοχή. Γιατί; Παρ’ όλο που δεν προκαλούν εγκαύματα, εντούτοις αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι μόνο.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο;

  1. Υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας ηλιακού εγκαύματος.
  2. Αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση μελανώματος στην ενήλικη ζωή του μωρού.
  3. Υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας διαφόρων τύπων φωτοδερματοπαθειών και φωτοαλλεργικών αντιδράσεων.
  • Πώς να προστατεύσετε τα μωρά σας από τον ήλιο;
  1. Το α και το ω είναι να χρησιμοποιείτε βρεφικά αντηλιακά και να τα ανανεώνετε αρκετά συχνά. Είτε έχετε σκοπό να πάτε στην παραλία είτε να βγείτε μία βόλτα είτε να καθίσετε στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, τα οφέλη που παρέχουν τα βρεφικά αντηλιακά είναι υψίστης σημασίας. Ακόμη και όταν είστε σε σκιά η χρήση του αντηλιακού είναι αναγκαία.
  2. Καλύπτουμε πρόσωπο, αυτιά, αυχένα, λαιμό και κάθε μέρος του σώματος που εκτείθεται στον ήλιο.
  3. Τα βρεφικά αντηλιακά που θα επιλέξετε θα πρέπει να προστατεύουν από UVA και UVB ακτινοβολίες.
  4. Φροντίζουμε να υπάρχει η απαραίτητη ηλιοπροστασία στο παράθυρο του αυτοκινήτου τόσο δίπλα όσο και πίσω από το καθισματάκι του μωρού μας.

Έχεις μωρό; Τότε σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποια είναι τα καλύτερα βρεφικά αντηλιακά. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πληθώρα από βρεφικά αντηλιακά και η επιλογή είναι δύσκολη καθώς κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του.

Να περιέχουν ανόργανα φίλτρα.

Να είναι ελεύθερα από parabens και αρώματα.

Να είναι ασφαλή και να μην περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά.

Να μην προκαλούν τοξικότητα.

Να προσφέρουν φωτοσταθερότητα (αδιάβροχα).

Τα βρεφικά αντηλιακά θα πρέπει να είναι εύκολα στη χρήση τους.

Να μην αφήνουν λιπαρότητα στην επιδερμίδα του μωρού.

 

Οι προτάσεις μας….

Frezyderm Baby Sun Care Lotion: Βρεφικό αντηλιακό γαλάκτωμα με SPF 25 το οποίο περιέχει ανόργανα φίλτρα και είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες D και Ε. Επιπλέον, περιέχει πανθενόλη ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.

La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion: Βρεφική αντηλιακή με SPF 50+ για πρόσωπο και σώμα. Είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα από Βούτυρο Καριτέ, το οποίο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δερματάκι του μωρού σε περίπτωση ερεθισμού.

Apivita Suncare Babies Protection: Πρόκειται για μία υποαλλεργική κρέμα με SPF 30 η οποία περιέχει 100% φυσικά φίλτρα. Περιέχει βιολογικό ελαιόλαδο το οποίο ενυδατώνει και προστατεύει την επιδερμίδα του μωρού από τυχόν ερεθισμούς. Επιπλέον, περιέχει αλόη, πανθενόλη, καλέντουλα και βισαβολόλη που εκτός από ενυδάτωση, προσφέρουν και αντιφλεγμονώδη δράση.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος