Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Συμβουλές ενυδάτωσης και επανόρθωσης του προσώπου μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Παρ’ όλο που η ζέστη καλά κρατεί, το καλοκαίρι επίσημα μας έχει αφήσει με όμορφες αναμνήσεις και ένα πρόσωπο αφυδατωμένο! Γιατί; Λόγω της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, η επιδερμίδα μας είναι ταλαιπωρημένη και η «δίψα» για την κατάλληλη ενυδάτωση και επανόρθωση είναι μεγάλη. Ας υποδεχτούμε λοιπόν το φθινόπωρο έχοντας φροντίσει να αποκτήσουμε μία ανανεωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Πρώτα όμως θα μιλήσουμε για τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης στο δέρμα μας.

Γνωρίζετε ότι σε ένα 24ωρο η επιδερμίδα μας χάνει κατά μέσο όρο 500ml νερό; Σε συνδυασμό μάλιστα με τους εξωτερικούς παράγοντες (έκθεση στον ήλιο, ατμοσφαιρική ρύπανση, κάπνισμα, ανεπαρκής περιποίηση προσώπου, άγχος, κακή διατροφή) η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται και τα σημάδια ξηρότητας καθώς και οι ερεθισμοί κάνουν την εμφάνισή τους.

Πιο αναλυτικά, το δέρμα μας αποτελείται από περίπου 70-80% νερό το οποίο εξασφαλίζει την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας μας. Η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος (κερατίνη στοιβάδα) περιέχει περίπου 13% νερό και προστατεύει το δέρμα μας από την απώλεια νερού. Η δεύτερη στοιβάδα, γνωστή και ως χόριο, περιέχει περίπου το 70% της συνολικής ποσότητας του νερού και παίζει καθοριστικό ρόλο για την ενυδάτωση. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως το δέρμα συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων του νερού και της υγρασίας στο σώμα μας. Βέβαια είναι γνωστό πως η εφίδρωση είναι ένας λόγος που η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται. Παράλληλα, το δέρμα μας εμφανίζει απώλεια νερού και κατά τη διαδικασία ρύθμισης της θερμοκρασίας μας.

Πως μπορούμε λοιπόν να αποτρέψουμε την εμφάνιση της αφυδάτωσης και τα αποτελέσματά της στην επιδερμίδα μας; Η απάντηση είναι με τα διαλύματα αναπλήρωσης ύδατος. Τι εννοούμε; Πρόκειται για διαλύματα που «μιμούνται» τη δράση των κυττάρων μας και δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον στο οποίο ελαχιστοποιείται η απώλεια νερού. Με άλλα λόγια, τα διαλύματα αναπλήρωσης ύδατος εξασφαλίζουν την ισορροπία και την αναπλήρωση των πολύτιμων συστατικών που χάνονται από τον οργανισμό μας ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Μήπως αναρωτιέστε που θα βρείτε τα εν λόγω διαλύματα; Σας έχουμε την απάντηση! Στη σειρά Aqualia Thermal της Vichy! Η νέα – ανανεωμένη σειρά Aqualia βασίζεται στη δημιουργία ενός διαλύματος που αντισταθμίζει την καθημερινή απώλεια νερού και υγρασίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα μας αποκτά την πολυπόθητη λάμψη και ταυτόχρονα είναι λεία και σφριγηλή. Και μη νομίζετε πως εάν η επιδερμίδα μας είναι μικτή ή λιπαρή δε χρειάζεται αντίστοιχη φροντίδα!

  • Φυσικά, για να επαναφέρουμε την ενυδάτωση και τη θρέψη στην επιδερμίδα μας καθώς και να τη διατηρήσουμε λεία και σφριγηλή θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις εξής συμβουλές.
  1. Σωστός καθαρισμός: Το πρώτο βήμα για ένα σωστό καθαρισμό είναι η επιλογή του προϊόντος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Να θυμάστε πως οι ανάγκες μας αλλάζουν βάσει της ηλικίας, της υγείας μας (π.χ λήψη φαρμάκων), της εποχής, της διάθεσής μας και του τρόπου ζωής μας (π.χ διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ και άλλους εξωτερικούς παράγοντες). Φροντίζουμε λοιπόν να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ ανελλιπώς, απολαμβάνοντας το αίσθημα της φρεσκάδας και της ζωντάνιας που μας προσφέρεται.

Η πρότασή μας: Vichy Purete Thermale Integral 3in1 Ολοκληρωμένο σύστημα καθαρισμού. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν που συνδυάζει τις δράσεις του γαλακτώματος, της τονωτικής λοσιόν και του ντεμακιγιάζ ματιών (κατάλληλο και από χρήστες φακών επαφής). Προσφέρει πλούσια και ελαφριά υφή και δεν αφήνει κανένα ίχνος λιπαρότητας.

    2. Απολέπιση (peeling): Ο ρόλος της απολέπισης είναι η ανανέωση της επιδερμίδας μας με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων που συγκεντρώνονται σε αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί πως η σωστή απολέπιση προετοιμάζει την επιδερμίδα για το κατάλληλο προϊόν ενυδάτωσης. Σημαντικό! Μην ξεχνάτε πως και τα προϊόντα απολέπισης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δέρματος μας!

Η πρότασή μας: Vichy Idealia Peeling Νυκτός. Πρόκειται για ένα προϊόν που χαρίζει λείανση και λάμψη στην επιδερμίδα μας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

      3. Ενυδάτωση: Η ολοκληρωμένη ενυδάτωση της επιδερμίδας μας είναι μία καθημερινή ανάγκη, πόσο μάλλον όταν επιστρέφουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα με το αλμυρό νερό και η επιδερμίδα μας γίνεται θαμπή, ξηρή με κοκκινίλες.

Η πρότασή μας: Vichy Aqualia Thermal Rehydrating Cream Gel Κρέμα Ενυδατικής Αναπλήρωσης Προσώπου. Πρόκειται για ένα προϊόν από τη νέα επαναστατική σειρά Aqualia Thermal η οποία χαρίζει απλόχερα όλες τις ενυδατικές της δράσεις προκειμένου η επιδερμίδα μας να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία και ταυτόχρονα μας προστατεύει από περαιτέρω απώλεια νερού. Έτσι η επιδερμίδα μας αποκτά μία νεανική όψη γεμάτη ζωντάνια και λάμψη!

       4. Επανόρθωση – Θρέψη: Η χρήση serum προσφέρει εντατική ενυδάτωση και θρέφει την επιδερμίδα μας σε βάθος.

Η πρότασή μας: Vichy Aqualia Thermal Rehydrating Serum Ενυδατικός Ορός Προσώπου. Ο ορός της Vichy είναι ένα ισοτονικό διάλυμα που αποτελείται από το ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy, μεταλλικά στοιχεία και φυτικά σάκχαρα με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για έναν συνδυασμό συστατικών που προσφέρει λείανση των λεπτών γραμμών.

Ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην ομορφιά, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε για αυτήν! Συμφωνείτε;

Από συντακτική ομάδα