Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Καρκίνος του προστάτη: Τον γνωρίζουμε, τον προλαβαίνουμε, τον αντιμετωπίζουμε.

Είναι κάποιες λέξεις που δε θέλουμε όχι μόνο να τις ακούμε, ούτε καν να τις διαβάζουμε ή ακόμα και να τις σκεφτόμαστε. Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί μία πραγματικότητα που μπορεί να προληφθεί με τη σωστή ενημέρωση. Γι’ αυτό, τον γνωρίζουμε τον προλαβαίνουμε, τον αντιμετωπίζουμε.

Τον γνωρίζουμε…

Αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί αποκλειστικά τον ανδρικό πληθυσμό, ο οποίος αντιμετωπίζει με προβληματισμό τις παθήσεις του ουροποιητικού και σκεπτικισμό τον καρκίνο του προστάτη. Δε θα έπρεπε, όμως. Η σωστή ενημέρωση μπορεί να προλάβει και να σώσει.

  • Τι είναι ο προστάτης;

Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αδένες του ανδρικού οργανισμού, αποκλειστικά. Έχει το μέγεθος και το σχήμα κάστανου και βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη. Ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός αφού αποτελεί μέρους του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και συμμετέχει στη διαδικασία της γονιμοποίησης. Το υγρό που παράγει εμπλουτίζει το σπέρμα με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, ενώ ένα μέρος του υγρού είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτιση. Με την πάροδο της ηλικίας μεγαλώνει, και αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη, δημιουργώντας μερικές φορές προβλήματα όπως δυσκολία κατά τη διάρκεια της ούρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελεί κάποιου είδους πάθηση.

  • Τι είναι ο προστατικός καρκίνος

Ο καρκίνος του προστάτη ανάγεται σε ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα υγείας που έρχονται αντιμέτωποι οι άνδρες, κυρίως από την ηλικία των 50 και άνω. Η νόσος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη διαίρεση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη σχηματίζοντας καρκινικούς όγκους, ενώ υπάρχει η περίπτωση τα καρκινικά κύτταρα να επεκταθούν σε όλο τον προστατευτικό αδένα ή στους ιστούς που βρίσκονται κοντά και στα όργανα.

  • Οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή του είναι:
  1. Η ηλικία, η οποία όσο αυξάνεται μεγαλώνει ο κίνδυνος εμφάνισής του
  2. Η κληρονομικότητα, ή το οικογενειακό Ιστορικό που αφορά συγγενείς πρώτου βαθμού, δηλαδή πατέρα και αδερφό. Γι’ αυτό στην περίπτωση αυτή ο συστήνεται ο έλεγχος να αρχίζει στην ηλικία των 40.
  3. Η φυλή, επίσης, θεωρείται ένας ακόμα παράγοντας με τους λευκούς και τους Ασιάτες να παρουσιάζουν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης του προστατικού καρκίνου σε σχέση με τους Αφρικανούς.
  4. Και βέβαια, η διατροφή και εδώ παίζει καταλυτικό ρόλο. Τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη, σε συνδυασμό με μικρή η ελάχιστη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνουν τον κίνδυνο.
  • Τον προλαβαίνουμε…

Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ποσοστό πάνω από 99%. Βασική προϋπόθεση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί όγκοι αναπτύσσονται αργά και υπάρχει περίπτωση να μην αποτελέσουν απειλή για την υγεία του άνδρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μπορεί να αναπτυχθεί ραγδαία και να αποβεί μοιραίος.

…Με ιατρικές εξετάσεις

Αν και όλοι γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, δυστυχώς πολλοί άνδρες αμελούν τις εξετάσεις. Οι λόγοι που δείχνουν απρόθυμοι είναι η έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με την ηλικία και τα συμπτώματα που εμφανίζεται, η αλλαγή στον τρόπο ζωής που θα επέλθει, η αποστροφή που αισθάνονται για τον τρόπο εξέτασης, ακόμα και ο φόβος μίας ενδεχόμενης διάγνωσης της νόσου. Τόσο οι εξετάσεις, όσο και η διατροφή, όμως, μπορούν να βοηθήσουν.

  • Ποιες εξετάσεις χρειάζονται

Οι εξετάσεις, ειδικά όταν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αυτό καθορίζεται και από τα ευρήματα και στο βαθμό που βρίσκονται εάν υπάρχουν, λειτουργούν προληπτικά αλλά και θεραπευτικά εντοπίζοντας τη νόσο σε πρώιμο στάδιο.

  1. Η δακτυλική εξέταση είναι η πιο παλιά και πιο απλή, η οποία πραγματοποιείται στο κατώτερο τμήμα του ορθού, μέσω της ψηλάφησης του προστάτη για σκληρούς όγκους ή οτιδήποτε άλλο παθολογικό. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι καρκίνοι ξεκινούν από την οπίσθια πλευρά του προστάτη. Είναι μία γρήγορη και σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστη εξέταση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι δυσάρεστη, δεν είναι όμως επώδυνη, διαρκεί δευτερόλεπτα,α αλλά μπορεί να χαρίσει πολλά χρόνια ζωής.
  2. Η μέτρηση PSA, (ειδικό προστατικό αντιγόνο), αποτελεί μία επίσης χρήσιμη διαγνωστική μέθοδο. To PSA αποτελεί μία πρωτεΐνη η οποία παράγεται αποκλειστικά από τα επιθηλιακά κύτταρα του προστάτη και αποτελεί δείκτη που είναι ειδικός για το όργανο και όχι για τον καρκίνο. Ο δείκτης αυτός μπορεί να είναι αυξημένος σε περιπτώσεις καλοήθιας υπερπλασίας, προστατίτιδας ή άλλων μη κακοήθων καταστάσεων.
  3. Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τυχόν αλλοιώσεις μπορούν να δείξουν το διορθικό υπερηχογράφημα.
  4. Η βιοψία αποτελεί την τελική εξέταση η οποία είναι ανώδυνη και γίνεται χωρίς νάρκωση και δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας όσον αφορά τη διάγνωση.

Συνιστάται ο συνδυασμός των δύο εξετάσεων, δακτυλικής και μέτρησης καρκινικών δεικτών (PSA), ώστε να υπάρχει μία εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα.

…Με σωστή διατροφή

Η διατροφή και τρόπος ζωής αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Αν και δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι λειτουργούν απόλυτα προστατευτικά, ή μπορούν να αποκλείσουν την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, αναμφισβήτητα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία συνολικά και ενδεχομένως να συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισής του.

  1. Ξεκινάμε με την αναφορά στις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται όπως κόκκινο κρέας, αβγά, γλυκά, γάλα και κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα οινοπνευματώδη, που έχουν σχετιστεί σε μικρό βαθμό με τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.
  2. Αντίθετα, τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως ο κολοκυθόσπορος, ή το κολοκυθέλαιο, η βρώμη, τα ανάλατα φιστίκια και τα αμύγδαλα, τα βραζιλιάνικα φιστίκια αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σελήνιου και της βιταμίνης Ε προστατεύουν τα κύτταρα του προστάτη. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι οι περισσότεροι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα φιστίκια Βραζιλίας, ο τόνος, τα μανιτάρια. Η βιταμίνη Ε βρίσκεται στο ελαιόλαδο, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τα όσπρια, τα ψάρια, τα δημητριακά, το αβοκάντο, το σπανάκι. Στο ενδεικνυόμενο μενού συμπεριλαμβάνεται το ισχυρότατο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που υπάρχει σε αφθονία στη ντομάτα, ειδικά όταν μαγειρεύεται, αλλά και στα κόκκινα φρούτα το καρπούζι, τις κόκκινες πιπεριές, το καρότο.

Και βέβαια η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η καθημερινή άσκηση, το σταθερό βάρος στα κιλά που ενδείκνυνται για τον καθένα και το πολύ νερό λειτουργούν προστατευτικά έτσι και αλλιώς, σε κάθε επίπεδο.

  • Τον αντιμετωπίζουμε

Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, και ο καρκίνος του προστάτη να διαγνωστεί σε στάδιο τέτοιο που να απαιτούνται ειδικοί θεραπευτικοί χειρισμοί οι οποίοι θα επιτύχουν την πλήρη ίασή του. Και για τα στάδια που θεωρούνται προχωρημένα η ελπίδα που υπάρχει είναι μεγάλη αφού ανακαλύπτονται συνεχώς νέες μορφές θεραπείας. Μερικές από τις θεραπευτικές θεραπείες που ακολουθούνται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα είναι η χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία, η ορμονοθεραπεία και η χημειοθεραπεία. Μην ξεχνάτε πώς αν ανιχνευθεί σε πρώιμα στάδια στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί να επιτευχθεί πλήρης ίαση. Γι’ αυτό, αφιερώστε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας, ξεπεράστε τους ενδοιασμούς σας και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Η φύση έχει προνοήσει και για εσάς. Για να έχετε το δικό σας προστάτη, προσφέροντας απλόχερα φυσικά συστατικά μέσα από την τροφή. To Prostalive αποτελεί μία πλούσια συνεργιστική φόρμουλα που αποτελείται από παραδοσιακά φυτά όπως κολοκυθόσπορος, σερενόα και τσουκνίδα, η δράση των οποίων ενισχύεται με εκχυλίσματα λυκοπενίου και ροδιού, καθώς και με τα ιχνοστοιχεία σελήνιο, ψευδάργυρο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε . Το Prostalive συμβάλλει στη φυσιολογική υγεία του προστατικού αδένα, στον περιορισμό της συνεχούς αύξησης του μεγέθους του προστάτη, στην υγεία του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. ενώ ανακουφίζει από τις διαταραχές της ούρησης και βελτιώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή του προστάτη. Το Prostalive θα γίνει ο προστάτης… του προστάτη σας!