Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Η μόδα του σήμερα...

Από την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη, η ένδυση αποτελούσε μία από τις ανάγκες του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν. Αργότερα, η ένδυση πήρε άλλες διαστάσεις καθώς αποτελούσε ένα μέσο επίδειξης εξουσίας από τις «πρώτες» κυρίες. Φτάνοντας στο σήμερα, η ένδυση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μόδα η οποία αφορά το στυλ, την προσωπικότητα και την αισθητική του ανθρώπου.

Η βιομηχανία της μόδας είναι τεράστια με μεγάλη επιρροή στον άνθρωπο, ο οποίος όλο και περισσότερο την ακολουθεί πιστά προκειμένου να γίνεται κοινωνικά αποδεκτός. Έτσι οδηγείται σε μία κατάσταση υπερκαταναλωτισμού παραμερίζοντας το τι του αρέσει πραγματικά, ενώ αντίθετα στρέφει το ενδιαφέρον του στο τι θέλουν οι πολλοί!

Έχετε παρατηρήσει πως η μόδα ακολουθεί μία επαναλαμβανόμενη ροή; Για παράδειγμα, πόσα ρούχα που μέχρι πέρυσι θεωρούνταν παλαιομοδίτικα, φέτος αποτελούν την πρώτη τάση της μόδας; Φανταστείτε λοιπόν πόση ενέργεια και πόσα χρήματα σπαταλάμε... Μιλάμε για κάτι που παλιά θεωρείτο ανάγκη και σήμερα εξελίχθηκε σχεδόν σε επιστήμη!

Πολλοί αναρωτιούνται, τι σχέση έχει η μόδα με το στυλ; Πολύ απλά, η μόδα συνδέεται με τα ρούχα που κυριαρχούν στο παρόν (άρα κάτι προσωρινό) ενώ το στυλ καθορίζεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και την ιδιοσυγκρασία του (δύναται να εξελιχθεί).

Θεωρητικά, η επιλογή των ρούχων μας θα έπρεπε να αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης του εαυτού μας και συνάμα να τονίζει τη μοναδικότητά μας. Σκεφτείτε πώς επιλέγουμε το ντύσιμο στην καθημερινότητά μας. Συνήθως λαμβάνουμε υπόψη μας τον σωματότυπό μας (να κρύψουμε τις ατέλειες και να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία), το χρώμα που έχει, το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί και την περίσταση για την οποία προορίζεται. Επίσης, αυτό που θέλουμε είναι να αναδείξουμε τον χαρακτήρα μας, την κουλτούρα μας, με λίγα λόγια το στυλ μας.

Αδιαμφισβήτητα η επιλογή του ρούχου βασίζεται στην ψυχολογία μας. Ακόμα και το χρώμα που επιλέγουμε να φορέσουμε εξαρτάται από τη διάθεσή μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέγουμε ρούχα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στο σώμα μας γεμίζοντάς μας αυτοπεποίθηση και όχι προκειμένου να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί. Θα πρέπει τα ρούχα να τα φοράμε και όχι να μας φορούν!

Συμβουλές...

Δίνουμε προτεραιότητα στον χαρακτήρα μας επιλέγοντας το ντύσιμο που μας ταιριάζει και μας εκφράζει.

Επιλέγουμε τα χρώματα που μας αρέσουν και όχι αυτά που «κυριαρχούν».

Πειραματιζόμαστε χωρίς να καταπιεζόμαστε.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιο ρούχο επώνυμο ή ακριβό για να μας αρέσει. Επιλέγουμε το ρούχο που μας αρέσει ανεξαρτήτως τιμής.

Ξεφυλλίστε περιοδικά, κάντε βόλτες «χαζεύοντας» βιτρίνες και διασκεδάστε το! Το να ενημερωνόμαστε σχετικά με τη μόδα δεν είναι κακό, αρκεί να μην εξαρτάται η ευτυχία μας από αυτήν!

Από συντακτική ομάδα