Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Τι πρέπει να αποφεύγουμε το πρωί;

Οι περισσότεροι από εμάς με το που ξυπνάμε το πρωί ακολουθούμε ορισμένες συνήθειες που είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά το υπόλοιπο της ημέρας! Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε; Ή ακόμα και όταν προσπαθούμε να ξυπνήσουμε;

  1. Κλείνουμε το ξυπνητήρι: Είναι σύνηθες να χτυπάει το ξυπνητήρι και εμείς να μη νιώθουμε έτοιμοι να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Έτσι η επόμενη κίνησή μας είναι το πάτημα της αναβολής αφύπνισης (snooze). O Dr. Timothy Morgenthaler υποστηρίζει πως η ιδέα του snooze που οδηγεί στην 10λεπτη παράταση του ύπνου επιδρά αρνητικά στον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά ενδέχεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ύπνου που δε μπορούμε να ολοκληρώσουμε κι έτσι νιώθουμε ακόμα πιο νυσταγμένοι. Οπότε είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε πιο νωρίς το βράδυ παρά να ζητάμε παράταση ύπνου το πρωί!
  2. Ετοιμαζόμαστε - Ντυνόμαστε στο σκοτάδι: Σε περίπτωση που κι εσείς αποφεύγετε να ανοίξετε το φως ή το παράθυρο στο δωμάτιο να ξέρετε πως ο οργανισμός σας παίρνει λάθος μήνυμα. Με άλλα λόγια, το σκοτάδι στέλνει σήμα στον εγκέφαλό μας ότι είναι ακόμη νύχτα και ως εκ τούτου νιώθουμε ακόμα πιο νυσταγμένοι!
  3. Ζεστό μπάνιο –Ντουζ: Προφανώς το ζεστό πρωινό μπάνιο – ντουζάκι θεωρούμε πως μας αναζωογονεί. Γνωρίζετε όμως ότι το ζεστό νερό χαλαρώνει το νευρομυικό μας σύστημα; Έτσι νιώθουμε πιο ήρεμοι και νυσταγμένοι. Αντιθέτως το δροσερό μπάνιο συμβάλλει στην απελευθέρωση αδρεναλίνης με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίησή μας.
  4. Επιχείρηση πρωινό: Δεν τρώμε καθόλου ή τρώμε ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες: Τα οφέλη του πρωινού είναι γνωστά σε όλους μας! Είναι απαγορευτικό λοιπόν να φεύγουμε από το σπίτι μας το πρωί χωρίς ένα καλό γεύμα που θα μας εφοδιάσει με ενέργεια! Τι γίνεται όμως όταν επιλέγουμε να καταναλώσουμε ένα υδατανθρακούχο πρωινό; Αυξάνονται οι πιθανότητεςνα καταναλώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας λιπαρές τροφές – junk food. Συνεπώς, επιλέγουμε ένα πρωινό που συνδυάζει τους υδατάνθρακες με την πρωτεΐνη η οποία θα μας χορτάσει για περισσότερες ώρες.
  5. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας αμέσως μετά το πρωινό: Προφανώς η δυσάρεστη αναπνοή δεν αρέσει σε κανέναν. Όμως γνωρίζετε ότι η κατανάλωση όξινων τροφών (π.χ καφές, φρούτα) σε συνδυασμό με το βούρτσισμα των δοντιών οδηγούν τα σάκχαρα πιο βαθιά στα δόντια; Έτσι το σμάλτο φθείρεται. Τι προτείνουμε; Είτε βουρτσίζουμε τα δόντια προ πρωινού είτε 30-40’ αφού φάμε.
  6. Διαβάζουμε επαγγελματικά μηνύματα – mail με το που ξυπνάμε: Μέγα σφάλμα, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η συνήθεια μας δημιουργεί έντονο άγχος και πανικό (Dr. Susan Bartell). Άσε δε που απαντώντας εκείνη τη στιγμή σε κάποιο μήνημα ή mail είναι πιθανό να γίνουν λάθη. Συμβουλή: Αφιερώνουμε συγκεκριμένη ώρα προκειμένου να ελέγξουμε την αλληλογραφία μας έχοντας πρώτα ξυπνήσει για τα καλά!
  7. Αφήνουμε τη γυμναστική για αργότερα: Πρωινό ξύπνημα, ατελείωτες ώρες στη δουλειά, τρέξιμο, άγχος και μετά τι; Γυμναστήριο; Ούτε καν! Η καλύτερη λύση λοιπόν για να μη χάνουμε τη γυμναστική και τα οφέλη της είναι να αφιερώνουμε έστω 15’ για μία σύντομη προπόνηση προτού ετοιμαστούμε για τη δουλειά. Έτσι θα είμαστε σε «φόρμα» και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί έκκριση ενοδρφινών που θα μας «ανεβάσουν» τη διάθεση!

Άρα καταλαβαίνουμε πως ναι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Γι’ αυτό είναι στο χέρι μας κατά πόσο θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας σε καθημερινή βάση!

Από συντακτική ομάδα