Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Είσαι πρωινός τύπος; Αν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα να γίνεις!

Κάποτε ο Οράτιος (ποιητής – φιλόσοφος) είπε την κορυφαία φράση: Carpe Diem, δηλαδή άρπαξε – αξιοποίησε την ημέρα!

Ερχόμενοι στο σήμερα, ομολογουμένως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει τη φράση: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Αν λοιπόν ανήκεις ήδη στην κατηγορία των πρωινών τύπων τότε τα οφέλη τα γνωρίζεις. Αν όμως σου αρέσει το χουζούρεμα και μισείς το ξυπνητήρι σου, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη.

Κατ’ αρχάς σκέψου με πόσα αρνητικά συναισθήματα γεμίζεις όταν φτάνεις με καθυστέρηση στη δουλειά σου! Με άλλα λόγια όταν έχει προηγηθεί ένας αγώνας δρόμου για να ξεκινήσεις την ημέρα σου! Μήπως τελικά το snooze στο ξυπνητήρι σου είναι αυτό που ευθύνεται για τα «πρωινά» σου νεύρα;

  • Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος:
  1. Έχεις όλο τον χρόνο να ετοιμάσεις και να απολαύσεις ένα θρεπτικό πρωινό, το οποίο θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά!
  2. Πόσες φορές έχεις προγραμματίσει να πας γυμναστήριο μετά τη δουλειά; Φαντάζομαι πολλές! Και πόσες τελικά έχεις πάει; Υποθέτω ούτε τις μισές. Λογικό δεν είναι; Μετά από τόση πίεση στη δουλειά το μόνο που θες είναι πας και να ξαπλώσεις στον καναπέ σου! Αν όμως ξυπνήσεις νωρίς το πρωί, θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να γυμναστείς (π.χ τζόκινγκ). Έτσι, διατηρείς τον μεταβολισμό σου ενεργό, παράγονται οι νευροδιαβιβαστές που προκαλούν το αίσθημα ευεξίας και ταυτόχρονα ενισχύεται η πνευματική σου απόδοση. Επιπλέον, «πλημμυρίζεις» από ενδορφίνες οι οποίες έχουν και αγχολυτική επίδραση.
  3. Έχεις χρόνο να ενημερωθείς για την επικαιρότητα καθώς και να διαβάσεις άρθρα που έχουν άμεση σχέση με τη δουλειά σου. Μπορείς ακόμη να πάρεις ιδέες και να αποδώσεις ακόμη περισσότερο στον εργασιακό σου χώρο.
  4. Το πρωινό ξύπνημα σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να οργανώσεις ολόκληρη την ημέρα σου βάσει προτεραιοτήτων. Έτσι, μπορείς να ξεκλέψεις έστω και 1 ώρα και να την αφιερώσεις στον εαυτό σου!
  5. Αν έχεις παιδιά και μάλιστα μικρής ηλικίας το πρωινό ξύπνημα θα σου εξασφαλίσει λίγες στιγμές ησυχίας και χαλάρωσης.
  6. Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις την ανατολή του ηλίου! Ξέρεις, αυτό το μεταβατικό στάδιο όπου το σκοτάδι σκορπάει και ο ουρανός γίνεται ολοένα και πιο φωτεινός με αυτούς τους απίστευτους συνδυασμούς χρωμάτων. Εσύ από πότε έχεις να απολαύσεις μία τέτοια εικόνα;
  7. Ξέρεις πόση κίνηση στους δρόμους γλυτώνεις; Ω ναι, είναι αλήθεια! Και ταυτόχρονα είσαι απολύτως συνεπής στα επαγγελματικά σου ραντεβού!
  • Tips για να γίνει το πρωινό ξύπνημα παιχνιδάκι:
  1. Ξεκίνα σταδιακά την αλλαγή του ωραρίου σου. Πολύ απλά δεν έχεις παρά να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει 10-15’ νωρίτερα από ότι συνήθως. Μέρα με τη μέρα αύξησε τον χρόνο και πίστεψέ με, δουλεύει!
  2. Μην παρασύρεσαι από την «παρέα» της τηλεόρασης. Ναι ξέρω σε χαλαρώνει η αγαπημένη σου σειρά. Και εκεί που λες λίγο ακόμη θα δω και θα πάω για ύπνο, ρίχνεις μία ματιά στο ρολόι και… συνειδητοποιείς ότι άλλο ένα βράδυ ξενύχτησες.
  3. Σε τι απόσταση έχεις το ξυπνητήρι; Τι εννοώ; Αν όταν τεντώνεις το χέρι σου, το φτάνεις με τη μία τότε άλλαξέ του θέση. Γιατί η δύναμη της συνήθειας και του χουζουρέματος θα σε οδηγήσει στο πάτημα του snooze (αναβολής). Το μυστικό είναι πως πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι για να απενεργοποιήσεις το ξυπνητήρι σου και φυσικά να βγεις απευθείας από το δωμάτιο!

«Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος, πρέπει να αλλάζει συνέχεια». Κομφούκιος

Από συντακτική ομάδα