Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Βιταμίνη C στο κόκκινο!

Ακούγοντας βιταμίνη C αν όχι όλοι, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε αμέσως το πορτοκάλι. Όμως σήμερα θα μιλήσουμε για το κόκκινο πορτοκάλι που δεν είναι άλλο από το σαγκουίνι!

Το αγαπημένο μας σαγκουίνι ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και ξεχωρίζει για το κόκκινο χρώμα του και την υπέροχη γεύση του. Γνωρίζετε ότι το σαγκουίνι είναι γνωστό και ως «πορτοκάλι της Σικελίας»; Και αυτό γιατί στη Σικελία παράγεται το 50-60% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.

Γνωρίζοντας το κόκκινο πορτοκάλι…

  • Η σκουρόχρωμη σάρκα του οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα ανθοκυανινών.

Ξεχωρίζουν 3 ποικιλίες:

Σαγκουινέλια (από Ισπανία).

Ταρόκο (διακρίνεται για τη γλυκιά γεύση του).

Μόρο (είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη C από τις άλλες 2 ποικιλίες).

  • Αναλύοντας διατροφικά:

Το σαγκουίνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία μας χαρίζει απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, το σαγκουίνι περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β

και μέταλλα όπως ασβέστιο. Φυσικά, περιέχει και καροτενοειδή – φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις.

Τι κάνει τόσο ξεχωριστό τον κόκκινο φίλο μας;

Μα φυσικά η πλούσια περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες! Πρόκειται για χρωστικές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενώ ταυτόχρονα έρευνες μαρτυρούν τη δράση τους έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της πίεσης του αίματος και συνάμα προσφέρουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των άλλων, οι ανθοκυανίνες έχουν αντικαρκινική δράση, ενισχύουν τη μνήμη και συμβάλλουν στην πνευματική διαύγεια. Γνωρίζετε ότι οι ανθοκυανίνες εμφανίζουν και λιποδιαλυτικές ιδιότητες; Συγκεκριμένα, μέσα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν περί της ποικιλίας Μόρο, η κατανάλωση χυμού συνδυάστηκε με τη μείωση αποθήκευσης λίπους.

Επίσης, το σαγκουίνι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο (χρωστική ουσία), το οποίο προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Συνάμα δρα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το σαγκουίνι λοιπόν είναι συνδυασμός γεύσης και υγείας!

Καλή σας απόλαυση!

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος