Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Θέλουμε λαμπερή επιδερμίδα; Μα…φυσικά!!!

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται πως φαίνονται μεγαλύτερες από ότι είναι στην πραγματικότητα και δυσανασχετούν με την εξωτερική τους εμφάνιση. Όμως το υγιές δέρμα δεν απασχολεί μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες, και είναι απολύτως φυσικό! Όλοι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι, λαμπεροί και ξεκούραστοι. Και πώς θα τα καταφέρουμε, όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής (άγχος και κόπωση), η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ατελείωτες ώρες έκθεσης στον ήλιο, το κάπνισμα και η κακή διατροφή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας;

Το αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα μας γίνεται θαμπή, ξηρή με κοκκινίλες και οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους σε σκούρες αποχρώσεις. Επιπλέον τα πρησμένα μάτια και οι γνωστές σακούλες μαρτυρούν την κούρασή μας.

Ας κινητοποιηθούμε...

  1. Ύπνος: Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε και αναπαυθείτε.
  2. Φροντίδα επιδερμίδας: Όσο και αν η κούραση σας έχει εξαντλήσει, μην παραμελείτε την περιποίηση της επιδερμίδας σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
  3. Ισορροπημένη διατροφή: Εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που συμβάλλουν σε μία υγιή επιδερμίδα.
  4. Γυμναστείτε: Ναι, η κούραση σας απορροφά όλη σας την ενέργεια αλλά μπορείτε να κλέψετε έστω και 30’ μέσα στην ημέρα, προκειμένου να κάνετε κάτι για εσάς. Θα δείτε πως η εκτόνωση και η ενεργοποίηση της σεροτονίνης (ορμόνη της ευφορίας) θα σας αποζημιώσουν θετικά!

 

Διατροφικές πηγές ομορφιάς:

  • Βιταμίνη C: Βρίσκεται στα φρούτα (εσπεριδοειδή, ακτινίδια, φράουλες, βατόμουρα κ.α), στα λαχανικά (ντομάτες, κόκκινες πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α). Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό μας, γιατί εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού μας, συμβάλλει και στην παραγωγή κολλαγόνου προσφέροντας στο δέρμα μας ελαστικότητα και επίσης δρα αντιοξειδωτικά.
  • Βιταμίνη Ε: Βρίσκεται στα φρούτα, και κυρίως στο αβοκάντο, στα πράσινα λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι κ.α), στους ξηρούς καρπούς (φυστίκια, αμύγδαλα κ.α) καθώς και στο ελαιόλαδο. Έχει αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες βλάπτουν την υγεία μας και προκαλούν γήρανση του δέρματος.
  • Βιταμίνη Β7 (βιοτίνη):  Βρίσκεται στα φρούτα (αβοκάντο), στα αυγά, στο κρέας (χοιρινό, συκώτι κ.α), στο ψωμί (πολύσπορο), στο σολομό και στη βρώμη. Προάγει την υγεία του δέρματος και όχι μόνο, αφού συμβάλλει ακόμη και στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών.
  • Ωμέγα-3 και ωμέγα-6: Βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα κ.α) καθώς και στους ξηρούς καρπούς. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενυδατώνουν το δέρμα και του προσφέρουν λάμψη.
  • Ρόδι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E, σίδηρο, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Εκτός από τα πολλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, δρα και ως αντιγηραντικό καθώς μας προστατεύει από τον ήλιο προλαμβάνοντας την εμφάνιση πανάδων και ρυτίδων.
  • Πορτοκαλί λαχανικά: Τα καρότα και η γλυκοπατάτα είναι από τα πιο διάσημα λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία έχει αντιγηραντική δράση.
  • Νερό: Περίπου τα 2/3 του σώματος μας αποτελούνται από νερό και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές! Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται η ενυδάτωση του δέρματός μας και η αποβολή τοξινών οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το ένα μέσο για μια υγιή επιδερμίδα. Το άλλο μέσο και εξίσου σημαντικό είναι η σωστή και σχολαστική περιποίηση της επιδερμίδας. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς προκειμένου να σας ενημερώσουν για τα προϊόντα που υπάρχουν και τον τρόπο χρήσης τους. Για την προστασία και περιποίηση της επιδερμίδας μας υπάρχει πληθώρα προϊόντων όπως: μάσκες ενυδάτωσης και απολέπισης, σαπούνια καθαρισμού, προϊόντα με βάση το κολλαγόνο για ελαστική και υγιή επιδερμίδα κ.α. Τέλος, σε διατροφικό επίπεδο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, κολλαγόνο και άλλα συστατικά τα οποία- όπως αναφέραμε ήδη- παίζουν καθοριστικό ρόλο για μια λαμπερή επιδερμίδα.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος