Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Τι είναι η Black Friday; Πως δημιουργήθηκε…

Η “Black Friday” έρχεται στην Ελλάδα για 4η χρονιά την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου! Γνωρίζεις όμως την πραγματική ιστορία της και το πως έφτασε μέχρι το σήμερα;

Αναμφίβολα ανήκει σε μία από τις πιο εμπορικές ημέρες της χρονιάς όπου τα καταστήματα διαμορφώνουν πτώση τιμών ακόμη και κάτω του 50% και οι καταναλωτές φυσικά απολαμβάνουν τα οφέλη!

Παρότι στην Ελλάδα σαν θεσμός υπάρχει πολύ λίγο, η ιστορία της ημέρας είναι πολύ μακρινή και μας έρχεται από την Αμερική του 19ου αιώνα. Η ημέρα μετά των Ευχαριστιών σηματοδοτούσε και επίσημα τότε την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, όπου για τα καταστήματα αποτελούσε την πρώτη ημέρα των πωλήσεων της εορταστικής περιόδου με σημαντικά αυξημένους τζίρους.

Πίσω από αυτό όμως κρύβεται μία μεγάλη αλήθεια.  Η συντριβή της αμερικανικής αγοράς χρυσού στις 24 Σεπτεμβρίου 1869. Δύο φημισμένοι χρηματοδότες της Wall Street, ο Jay Gould και ο Jim Fisk, συνεργάστηκαν για να αγοράσουν όσο μπορούσαν το χρυσό του έθνους ελπίζοντας να οδηγήσουν την τιμή του ψηλά και έπειτα να το πουλήσουν στοχεύοντας σε αναρίθμητα κέρδη. Την Παρασκευή του Σεπτεμβρίου λοιπόν, η συνωμοσία τελικά ξεδιπλώθηκε, στέλνοντας τη χρηματιστηριακή αγορά σε ελεύθερη πτώση μετατρέποντας όλους τους βαρόνους της Wall Street σε αγρότες.

Εκείνη την εποχή οι αποδείξεις όντας χειρόγραφες οδηγούσαν σε έναν σημαντικό διαχωρισμό,  με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.  Μετά από ένα ολόκληρο έτος λειτουργίας με απώλειες “στο κόκκινο”, τα καταστήματα υποτίθεται ότι θα είχαν κέρδος την ημέρα μετά την ημέρα των ευχαριστιών, έτσι “χτυπούσαν” το ένα το άλλο με πτώσεις τιμών. Μέσα στις δεκαετίες που περνούσαν άρχισε να καθιερώνεται πλέον σαν εμπορικός θεσμός των καταστημάτων αλλά και ως η μεγάλη ημέρα ευκαιριών για τους καταναλωτές.

Φυσικά μία τέτοια ημέρα σε μία χώρα με πληθυσμό που αγγίζει το δισεκατομμύριο δεν έλειπαν τα ευτράπελα και οι τραυματισμοί. Πίσω στη δεκαετία του 1950 η αστυνομία στην πόλη της Φιλαδέλφειας χρησιμοποίησε τον όρο Black Friday “μαύρη Παρασκευή” για να περιγράψει το χάος που ακολούθησε καθώς πλήθος καταναλωτών ξεχύθηκε στους δρόμους από την προηγούμενη νύχτα, στήνοντας ακόμη και κρεβάτια έξω από τα καταστήματα.

Ο όρος λοιπόν “Black Friday ” είναι διττής σημασίας.

Μέσα στα χρόνια το φαινόμενο Black Friday έχει κατακλύσει τον κόσμο κρατώντας μόνο τη θετική του σημασία, τόσο για εμπόρους όσο και καταναλωτές. Η αστυνομική ασφάλεια, ειδικά στη χώρα της Αμερικής έλαβε τα μέτρα της για ένα safe shopping, αλλά και η ευχέρεια που μας παρέχει το internet να ψωνίζουμε από την άνεση του σπιτιού μας συνέβαλε σημαντικά στη μείωση κόπου και ταλαιπωρίας.

Η διαδικασία εύρεσης προσφορών είναι πλέον εύκολη και απολαυστική, οι οποίες ξεκινούν συνήθως από αρχές της εβδομάδας και κορυφώνονται την Black Friday

Εσύ είσαι έτοιμος για" Black Friday ";   <<<  Εγγράψου τώρα!