Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Οι ωφέλιμες ιδιότητες που μας προσφέρει η μαγιά μπύρας!

Τι γνώμη έχετε για τη μαγιά μπύρας; Γνωρίζετε από που παράγεται και ποιες είναι οι εξαιρετικές ιδιότητές της στην υγεία μας;

Κατ’ αρχάς, η μαγιά μπύρας (Brewer’s Yeast) ανήκει στους μύκητες και συγκεκριμένα στο είδος Saccharomyces cerevisiae. Χρησιμοποιείται τόσο στην αρτοποιΐα και στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Το αξιοσημείωτο είναι πως η μαγιά μπύρας ως συμπλήρωμα διατροφής έχει γίνει ευρέως γνωστή για τις ιδιότητές της στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς.

Τι περιέχει η μαγιά μπύρας;

Η μαγιά μπύρας αποτελεί ένα προϊόν πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β (κυρίως Β1, Β2, Β3, Β6, Β7 και Β9), μέταλλα (κυρίως ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο κ.α.) και ιχνοστοιχεία (κυρίως χρώμιο, σελήνιο κ.α.).

Ήρθε η ώρα λοιπόν να συστηθείτε και να γνωρίσετε τις μοναδικές της ιδιότητες!

  • Η μαγιά μπύρας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χρώμιο το οποίο προωθεί τον μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη) και ταυτόχρονα ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Παράλληλα συμβάλλει αποτελεσματικά στον μεταβολισμό της γλυκόζης. Μάλιστα έρευνες έδειξαν μείωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα περίπου 30% σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ που λάμβαναν μαγιά μπύρας σε συμπλήρωμα.
  • Η μαγιά μπύρας είναι πηγή σεληνίου και ως εκ τούτου παρέχει στον οργανισμό ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστασία. Επιπλέον, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
  • Ο συνδυασμός των συστατικών που περιέχει η μαγιά μπύρας μετατρέπει το εν λόγω συμπλήρωμα σε ένα μοναδικό τονωτικό για τον οργανισμό. Προτείνεται ιδιαίτερα σε περίοδο δίαιτας για ενέργεια και για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Η ομάδα των βιταμινών Β αυξάνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρομυϊκού συστήματος και όχι μόνο. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που περιέχει, αποτελεί βάλσαμο για την ανακούφιση από τις κράμπες. Πιο αναλυτικά:

Β1 (θειαμίνη): Συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας, ενισχύει τη μνήμη – συγκέντρωση και βελτιώνει τη διάθεση.

Β2 (ριβοφλαβίνη): Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις ημικρανίες και συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Β3 (νιασίνη): Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος και παράλληλα τονώνει το νευρικό σύστημα.

Β6 (πυριδοξίνη): Προάγει την παραγωγή ενέργειας και βελτιώνει τις αθλητικές αποδόσεις. Μία ακόμη δράση της βιταμίνης Β6 είναι και η μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Β7 (βιοτίνη): Δρα κυρίως κατά της τριχόπτωσης.

Β9 (φολικό οξύ): Προάγει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, συμμετέχει στη σύνθεση DNA, ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας και δρα κατά της κατάθλιψης.

  • Ευνοεί την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και ανακουφίζει από συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια κ.α.
  • Η μαγιά μπύρας δρα ως κατασταλτικό της όρεξης αρκεί να λαμβάνεται 30’ προ φαγητού.
  • Δρα κατά της ακμής, των δερματικών παθήσεων (π.χ έκζεμα) και της τριχόπτωσης.
  • Η λήψη μαγιά μπύρας συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη (HDL).
  • Προάγει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών.
  • Τέλος, ως συμπλήρωμα διατροφής η μαγιά μπύρας συστήνεται την περίοδο του θηλασμού καθώς αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.
  • Προσφέρει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για την αναδόμηση ή το «χτίσιμο» ιστών και μυών. Επιπλέον, προάγει την παραγωγή διαφόρων ορμονών που συντελούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Προσοχή!

Σε περίπτωση που πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ ή άλλες παθολογικές καταστάσεις, οφείλετε να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας προτού προχωρήσετε σε λήψη συμπληρώματος μαγιάς μπύρας.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος