Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Εμμηνόπαυση: Φροντίζω τον εαυτό μου, φροντίζω το δέρμα μου!

Παγκόσμια ημέρα κατά της εμμηνόπαυσης έχει οριστεί η 18η Οκτωβρίου κάθε έτους και η ενημέρωση των γυναικών για την αντιμετώπιση της με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής όλο και πληθαίνει!

Πρόκειται για ένα φυσιολογικό γεγονός στον κύκλο της ζωής μιας γυναίκας και ο μέσος ηλικιακός όρος εμφάνισης στατιστικά έχει οριστεί στα 51 έτη. Όταν μιλάμε για εμμηνόπαυση αναφερόμαστε στην τελευταία περίοδο, η οποία αποτελεί και την ένδειξη πως κλείνει ο κύκλος της γονιμότητας, και για την οποία είναι απαραίτητο το χρονικό διάστημα ενός έτους χωρίς έμμηνο ρύση για να διαγνωσθεί και επίσημα ως εμμηνόπαυση.

Το πρώτο σύμπτωμα ξεκινά με τον ακανόνιστο κύκλο της περιόδου, για το οποίο είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο γυναικολόγος σας ή ενδοκρινολόγος ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις για τη διάγνωση της. Μαζί με τον ακανόνιστο κύκλο όμως ξεκινά και μία σειρά συμπτωμάτων φυσικών και συναισθηματικών, κάποια εκ των οποίων είναι συνήθη για όλες τις γυναίκες. Η διάρκεια τους μπορείς να κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη.

Τα συμπτώματα που επακολουθούν:

►Εξάψεις.

►Αυπνίες.

►Πονοκέφαλος.

►Διαταραχές μνήμης και συγκέντρωσης.

►Αλλαγές στη διάθεση.

►Κολπική ξηρότητα.

►Μειωμένη λίμπιντο.

►Οστεοπόρωση.

►Αύξηση σωματικού βάρους.

►Ξηροδερμία, θαμπή όψη.

Πρόκειται για κάποια από τα συμπτώματα όπου επηρεάζουν τόσο τη διάθεση όσο και την όψη μιας γυναίκας.

Δε χρειάζεται όμως να βλέπουμε αυτή τη βιολογική αλλαγή με αρνητική ματιά, αλλά είναι φρόνιμο να εστιάσουμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της με στόχο μία ποιοτική ζωή!

 

Συμβουλές για την αντιμετώπιση!

 

♦Διατροφή:

Αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες μειώνοντας την πρόσληψη λίπους (αλλαντικών, βούτυρο, μαργαρίνη),  μειώνουμε τη  ζάχαρη και εστιάζουμε σε τροφές με καλά λιπαρά πλούσιες σε Ω3 που εμπεριέχονται σε λιπαρά ψάρια, σολομό, πέστροφα, σαρδέλα. Σημαντική είναι επίσης η ενδυνάμωση του σκελετικού μας συστήματος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η επαρκής ποσότητα λήψης ασβεστίου (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, αμύγδαλα) και βιταμίνης D (σολομός, τόνος, αβγό, μανιτάρια, γάλα, δημητριακά). Σε τέτοιες περιπτώσεις για την ενίσχυση τους συστήνεται η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων.

 

♦Σωματική άσκηση:

Αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη  βελτίωση της σωματικής υγείας και της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Για όσες υπήρχε ήδη στον καθημερινό τρόπο ζωής σας δε χρειάζεται να αλλάξετε κάτι, όσες όμως δεν είχατε καμία σχέση στο παρελθόν με οποιαδήποτε μορφή άσκησης ξεκινήστε πρώτα με περπάτημα. Εντάξτε το ελαφρύ τρέξιμο στη ζωή σας και σιγά σιγά δώστε βάση σε ήπιες μορφές άσκησης, όπως για παράδειγμα η γιόγκα. Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη και τη μείωση της οστικής απώλειας αλλά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

 

♦Αντιμετωπίστε τις εξάψεις:

Πρόκειται για μία αντίδραση του οργανισμού κατά την οποία νιώθετε τη θερμοκρασία σας να ανεβαίνει, με τη μορφή μιας καυτής λάμψης στο πρόσωπο και στο επάνω μέρος του σώματος, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε. Συνήθως μέσα στα επόμενα 20λεπτά η θερμοκρασία έχει επανέλθει και πάλι στο κανονικό της επίπεδο, η δυσφορία όμως μέχρι τότε είναι κάπως ενοχλητική. Προς αντιμετώπιση των εξάψεων προτιμήστε τα ελαφρά υφάσματα ρούχων από φυσικές ίνες (βαμβάκι, μαλλί) και αποφύγετε τις συνθετικές οι οποίες παγιδεύουν τη θερμότητα και κάνουν το φαινόμενο πιο έντονο. Αποφύγετε τα ζεστά μέρη αλλά και την κατανάλωση ζεστών τροφών και ροφημάτων. Δοκιμάστε βαθιές αναπνοές με σκοπό να αποδώσουν στο σώμα σας μία ηρεμία. Είναι αρκετά βοηθητικό να κρατάτε ημερολόγιο ώστε να ενημερώνεται το γιατρό σας, μπορεί να βρεθεί πιο συγκεκριμένα το αίτιο που τις προκαλεί.

 

♦Αντιμετωπίστε την αυπνία:

Είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης που μπορεί να προκληθεί είτε λόγω των νυχτερινών εξάψεων, είτε εξαιτίας πονοκεφάλων, είτε γιατί το βιολογικό ρολόι του οργανισμού έχει μάθει να ξυπνάει μία συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ. Δημιουργήστε λοιπόν τις κατάλληλες συνθήκες στο σώμα σας, με ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν από τον ύπνο το οποίο θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία στα κατάλληλα επίπεδα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του δωματίου, η οποία είναι καλό να διατηρείται στους 20 βαθμούς και κάτω. Τα συμπληρώματα διατροφής με φυσικά ηρεμιστικά κατάλληλα για ύπνο θα λειτουργήσουν βοηθητικά.

 

♦Φροντίστε το δέρμα σας:

Κατά την εμμηνόπαυση η επιδερμίδα χάνει το 50% των λιπιδίων της, γίνεται πιο λεπτή, χάνει την ελαστικότητα της, δίνει σημάδια ξηρότητας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων, τη χαλάρωση αλλά και την απώλεια λάμψης. Η περιποίηση του δέρματος σε αυτή την περίοδο της ζωής μιας γυναίκας αποτελεί το βασικό της όπλο για τη διατήρηση της ομορφιάς αλλά και της αυτοπεποίθησης της!  

 

Η Vichy με τη σειρά Neovadiol,  έρχεται με ένα ισχυρό Σύμπλοκο Αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της ορμόνης νεότητας DHEA και επηρεάζει όλους τους σημαντικούς δείκτες νεότητας της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα αναζωογονείται, ξαναβρίσκει την πυκνότητα και την ελαστικότητα της, η χαλάρωση μειώνεται και το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται.  Η σειρά Neovadiol αποτελεί την κατάλληλη πρόληψη για γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ορμονικής επιβράδυνσης της επιδερμίδας τους.

 

Η εμμηνόπαυση δεν είναι λόγος για να χαθεί η ομορφιά σας!

 

Από την επιστημονική ομάδα

 
Ανακαλύψτε τα προϊόντα Neovadiol της Vichy εδώ :    ⇒    https://bit.ly/2RZ4wiD