Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Σκασμένα χείλη; Δες τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις!

Είναι αλήθεια πως τα σκασμένα χείλη εκτός από την εικόνα μας επηρεάζουν και τη διάθεσή μας καθώς μας προκαλούν μία διαρκή δυσφορία. Άλλωστε τα χείλη είναι άκρως ευαίσθητα γι’ αυτό πρέπει να τα περιποιούμαστε καταλλήλως προκειμένου να διατηρούνται υγιή και απαλά.

 
Τι φταίει όμως και τα χείλη μας μετατρέπονται σε ξηρά και σκασμένα;
  1. Αφυδάτωση:  Η ανεπαρκής λήψη υγρών είναι η βασική αιτία που τα χείλη σκάνε, χάνοντας έτσι τη ζωντάνια και τη λάμψη τους. Ένας ακόμη λόγος αφυδάτωσης είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών!
  2. Θερμοκρασία: Τόσο ο ήλιος (υψηλή θερμοκρασία) όσο και το κρύο (χαμηλή θερμοκρασία) επηρεάζουν άμεσα τα χείλη μας κάνοντάς τα ξηρά και άτονα.
  3. Σάλιο/Δάγκωμα χειλιών: Γνωρίζεις ότι το σάλιο στα χείλη μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και έκζεμα; Κι αυτό γιατί όταν εξατμίζεται το σάλιο ταυτόχρονα απομακρύνονται από τα χείλη μας φυσικές ουσίες (έλαια) οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες τα ενυδατώνουν. Αντίστοιχα αποτελέσματα έχει και το δάγκωμα των χειλιών. Έτσι, τα χείλη σκάνε – καταπονούνται και πολλές φορές αποκτούν πληγές.
  4. Κάπνισμα: Η επαφή των χειλιών με το τσιγάρο και κατ’ επέκταση με τον καπνό επηρεάζει την υγεία τους προκαλώντας αφυδάτωση και ξηρότητα.
  5. Φάρμακα: Δεν είναι λίγα τα φάρμακα που έχουν ως παρενέργεια την αφυδάτωση των χειλιών ή άλλα δερματικά προβλήματα.
  6. Ακατάλληλα προϊόντα: Η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών ομορφιάς όπως lip balm, κραγιόν καθώς και οι πικάντικες τροφές ενδέχεται να οδηγήσουν σε σκασμένα χείλη.
  7. Αβιταμίνωση: Η έλλειψη βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών πολλές φορές αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική μας εμφάνιση, όπως για παράδειγμα σκασμένα χείλη, ξηρό δέρμα κ.α.
 
Πως να αποφύγουμε τα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χείλη;

♦ Φροντίζουμε να καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα υγρών προκειμένου να παραμένουμε ενυδατωμένοι.

♦ Καταναλώνουμε τις απαραίτητες μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Έτσι λαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία όχι μόνο θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας αλλά παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα και τα χείλη μας.

♦ Γνωρίζετε ότι και τα χείλη μας θέλουν απολέπιση; Το μυστικό; Ανακατέψτε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη, λίγο μέλι και ελάχιστο λάδι. Έπειτα πάρτε μία μαλακή οδοντόβουρτσα και τρίψτε με ήπιες και απαλές κινήσεις τα χείλη σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Μην το παρακάνετε όμως! 1 φορά την εβδομάδα αρκεί.

♦ Δεν αμελούμε τη χρήση κατάλληλων lip balm, lipstick και ενυδατικών προϊόντων για τα χείλη προκειμένου να τα προστατεύουμε από την εναλλαγή θερμοκρασίας και ταυτόχρονα να τα διατηρούμε ενυδατωμένα. Είναι καλό (ιδιαίτερα εάν τα χείλη μας έχουν σκάσει) να επιλέγουμε προϊόντα χωρίς άρωμα και χωρίς χρώμα.

♦ Δεν γλύφουμε και δε δαγκώνουμε τα χείλη μας καθώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα ερεθίζουμε και να τα αφυδατώνουμε.

 

Κραγιόν και σκασμένα χείλη. Συνδυάζονται;

Μα φυσικά! Αρκεί να κάνεις την κατάλληλη προεργασία. Συγκεκριμένα, προτού εφαρμόσεις το κραγιόν σου, άπλωσε λίγη βαζελίνη στα χείλη σου και περίμενε περίπου 10-15’. Έπειτα χρησιμοποίησε το κραγιόν σου (κατά προτίμηση με ενυδατικά στοιχεία) και απόλαυσε το αποτέλεσμα!

 

Από συντακτική ομάδα