Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Βιταμίνη Ε για υγεία και ομορφιά!

Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών και ο ρόλος της είναι καταλυτικός τόσο για την υγεία μας όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση. Μάλιστα, όταν η βιταμίνη Ε συνδυάζεται με τη βιταμίνη C και το σελήνιο, η θετική της επίδραση στον οργανισμό μας εκτοξεύεται!

Ας δούμε τις δράσεις της βιταμίνης Ε στον οργανισμό μας..

  1. Αντιοξειδωτικό: Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο δρα κατά των ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν βλάβες σε κύτταρα, όργανα και ιστούς με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Επιπλέον, προλαμβάνει τη δημιουργία αρτηριοσκλήρωσης - στεφανιαίας νόσου και συμβάλλει στον έλεγχο της χοληστερόλης. Τέλος, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης συμβάλλει στη γονιμότητα.
  2. Ανοσοποιητικό σύστημα: Το δυναμώνει προκειμένου να αντιμετωπίζει παθογόνους ιούς και βακτήρια.
  3. Κυκλοφορικό σύστημα: Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος διατηρώντας τα αγγεία υγιή. Επιπρόσθετα, προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο τονώντας την λειτουργία του, γι’ αυτό και προτείνεται σε περιπτώσεις διαταραχής της μνήμης (πχ. Alzheimer). Επίσης, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και βοηθά τα κύτταρα να αξιοποιήσουν τη βιταμίνη Κ, η οποία έχει άμεση δράση στην πήξη του αίματος.
  4. Αντικαρκινική δράση: Μελέτες έχουν δείξει τη θετική της επίδραση σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και της ουροδόχου κύστης.
  5. Ομορφιά: Σπουδαίος είναι ο ρόλος της βιταμίνης Ε και στην υγεία της επιδερμίδας μας, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (πχ. κρέμες, έλαια κ.α). Συγκεκριμένα, αποτρέπει την καταστροφή των ινών του κολλαγόνου από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας  στην αντιγήρανση και στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Επίσης, αντιμετωπίζει την ξηρότητα και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία προσφέροντας στο δέρμα λάμψη και απαλότητα.

Περί διατροφής...

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται κυρίως σε :

  • Φυτικά έλαια (π.χ. ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, μουρουνέλαιο)
  • Ξηρούς καρπούς (λιναρόσπορους, φυστίκια, αμύγδαλα, καρύδια κ.α)
  • Δημητριακά ολικής άλεσης
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Μπρόκολο, σπαράγγια και ντομάτα
  • Αβοκάντο
  • Θαλασσινά.

 

  • Σε περίπτωση έλλειψης της βιταμίνης Ε παρατηρούνται κυρίως τα εξής:
  • Διαταραχές σε καρδιαγγειακό, νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα
  • Αναιμία
  • Δημιουργία δυσχρωμιών και κηλίδων στην επιδερμίδα.

 

Προκειμένου να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης Ε ημερησίως μπορούμε να προχωρήσουμε σε λήψη αυτής μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα επιλογής των μονάδων που θέλουμε να λαμβάνουμε καθημερινά. Εννοείται ότι οφείλουμε να συμβουλευτούμε τον φαρμακοποιό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης της και τη χρονική διάρκεια που  επιτρέπεται να λαμβάνεται.

Προσοχή!

Έγκυοι, θηλάζουσες και όσοι ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή είναι απαραίτητο να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προτού προχωρήσουν σε λήψη βιταμίνης Ε.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος