Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Σπόροι Chia: Η υπερτροφή που είναι γνωστή από παλιά...

Οι σπόροι Chia καταναλώνονταν από τους Μάγια και τους Αζτέκους του Μεξικού και της λατινικής Αμερικής, γιατί τους εφοδίαζαν με δύναμη, ενέργεια και ευεξία. Το φυτό Chia ανήκει στην οικογένεια της μέντας και φύεται στο Μεξικό, στη Γουατεμάλα, στην Αυστραλία και την Αργεντινή. Πλέον, οι σπόροι Chia είτε χρησιμοποιούνται ολόκληροι για τη διατροφική ενίσχυση των προϊόντων είτε αλέθονται και εισάγονται σε ποτά και τρόφιμα, προκειμένου να χαρίσουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους.

Θα αναρωτιέστε λοιπόν τι περιέχουν οι σπόροι Chia και θεωρούνται η απόλυτη υπερτροφή. Είναι πλούσιοι σε ω 3-6-9 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα (ιδιαίτερα μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, βόριο και κάλιο) και φυτικές ίνες.

  • Πού μας ωφελούν οι σπόροι Chia;
  1. Καρδιαγγειακό σύστημα: Μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), ενώ αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL), προάγοντας έτσι την καλή υγεία των αγγείων, την καλή  κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση καρδιακών παθήσεων.
  2. Γαστρεντερικό σύστημα: Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες) συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου.
  3. Απώλεια βάρους: Οι φυτικές ίνες, όταν συνδυάζονται με νερό διογκώνονται προκαλώντας κορεσμό. Ως εκ τούτου έχουμε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και έλεγχο του σωματικού μας βάρους.
  4. Ενέργεια – Τόνωση: Εφοδιάζουν τον οργανισμό με ενέργεια, αντοχή και τον διατηρούν ενυδατωμένο αφού ρυθμίζουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
  5. Υγεία δέρματος: Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες από τις οποίες αποτελείται το σώμα μας (ιστοί, μαλλιά, νύχια). Σε συνδυασμό μάλιστα με τα ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύεται η υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνεται η πρόωρη γήρανση. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των άλλων τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς του δέρματος και τους πόνους των αρθρώσεων.
  6. Ρυθμιστές της γλυκόζης στο αίμα: Οι σπόροι Chia αποτελούνται από σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι όταν διασπώνται δεν «εκτοξεύουν» τη γλυκόζη στο αίμα. Αντιθέτως, συμβάλλουν στη διατήρησή της σε σταθερά επίπεδα, μειώνοντας έτσι την επιθυμία για γλυκά. Επιπλέον, οι σπόροι Chia έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να καταναλωθούν και από διαβητικά άτομα.
  7. Τέλος, τα ω 3-6-9 λιπαρά οξέα ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, προάγουν την πνευματική διαύγεια και τονώνουν το νευρικό σύστημα.

Επίσης:

  • Είναι ελεύθεροι γλουτένης.
  • Έχουν μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο.
  • Κυκλοφορούν ολόκληροι ή σε σκόνη.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος