Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Σουσάμι: Βόμβα υγείας!

Το σουσάμι ή σησάμι προέρχεται από τη λέξη «semsin» και από παλιά θεωρείτο υπερτροφή. Προέρχεται από την κεντρική Αφρική κι έπειτα έγινε γνωστό σε Αίγυπτο, Μέση Ανατολή, Ινδία και Κίνα. Για τους λαούς της Μεσογείου ο σπόρος του σουσαμιού, μαζί με τον λιναρόσπορο και τον παπαρουνόσπορο αποτελούσαν τα 3 βασικά ήδη αρωματικών σπόρων.

Διατροφικά, το σουσάμι αποτελείται από έλαιο το οποίο παρέχει υψηλή ενέργεια, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό κ.α). Αξίζει να σημειωθεί πως οι σπόροι του σουσαμιού διαφέρουν σε χρώμα, μέγεθος και υφή. Έτσι, τόσο οι άσπροι όσο και οι μαύροι σησαμόσποροι αποτελούν μία εξαιρετική διατροφική επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι το σουσάμι είναι το βασικό συστατικό της παρασκευής ταχινιού και χαλβά.

  • Τα οφέλη του:
  1. Αντιοξειδωτικό: Οι λιγνάνες και συγκεκριμένα η σεσαμίνη και η σεσαμινόλη - που περιέχει - προσφέρουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση καταστέλλοντας την οξείδωση των λιπών και την «κακή» χοληστερόλη (LDL). Έτσι, ρυθμίζονται τα επίπεδα της χοληστερόλης με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη βιταμίνη Ε και το σελήνιο, η αντιοξειδωτική του δράση εκτοξεύεται, με αποτέλεσμα να προστατεύεται ο οργανισμός μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
  2. Αντιυπερτασικό: Ο συνδυασμός σεσαμίνης και βιταμίνης Ε μειώνει τα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγεία των τοιχωμάτων των αγγείων και προλαμβάνοντας την εμφάνιση θρόμβων.
  3. Αντιγηραντικό: Οι λιγνάνες - σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε - εμποδίζουν την εμφάνιση της πρόωρης γήρανσης.
  4. Αντικαρκινικό: Η υψηλή περιεκτικότητα του σουσαμιού σε σεσαμίνη, βιταμίνη Ε και σελήνιο, δημιουργούν έναν ισχυρό παράγοντα καταπολέμησης των ελευθέρων ριζών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την καρκινογένεση.
  5. Αντιμικροβιακό: Το σουσάμι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες με πλούσια αντιμικροβιακή και αντιβακτηριαδιακή δράση.

 

Προσοχή!

Οι σπόροι σουσαμιού μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος