Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Krill omega. Καθημερινός σύμμαχος της υγείας

Όλοι μας έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές για την ύπαρξη καλών και κακών λιπαρών οξέων που βρίσκονται στη διατροφή μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις προστατευτικές ιδιότητες που έχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την υγεία μας. Τα ωμέγα-3 βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια (σολομός, ρέγκα, σαρδέλα κ.α.), στο λάδι, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα καρύδια και αλλού. Υπάρχει όμως μια πλούσια πηγή ω-3, που προέρχεται από την γαρίδα και είναι τα krill omega.

Τι είναι τα krill omega;

Τα krill omega προέρχονται από γαρίδες που βρίσκονται στη θάλασσα της Ανταρκτικής. Αυτό σημαίνει πως είναι γνωστά για την καθαρότητά τους, αφού  στα νερά αυτά δεν υπάρχει κανένα είδος ρύπου (βαρέα μέταλλα κ.α.). Όμως η βασική διαφορά των krill oil από τα ιχθυέλαια έγκειται στο γεγονός πως στα πρώτα τα ω-3 υπάρχουν με τη μορφή των φωσφολιπιδιών. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται άμεσα από τις κυτταρικές μεμβράνες και συνεπώς είναι άμεσα αξιοποιήσιμα από τον οργανισμό μας σε αντίθεση με τα ω-3 που περιέχονται στα ιχθυέλαια υπό μορφή τριγλυκεριδίων, γεγονός που καθιστά πιο αργή την απορρόφησή τους.

Ποια είναι η συνεισφορά τους στον οργανισμό μας;

Πρώτα απ’ όλα, η συνεισφορά τους στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος είναι εκπληκτική μιας και συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και ταυτόχρονα στην αύξηση των ποσοστών της καλής χοληστερόλης (HDL). Στα krill omega περιέχεται ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, η ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αντιοξειδωτικά (βιταμίνες Α και Ε, φλαβονοειδή)- δρα άκρως προστατευτικά για τον οργανισμό μας «σκοτώνοντας» τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για ένα σύνολο ασθενειών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί η δράση τους κατά του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου (πρήξιμο, κράμπες, στρες, πονοκέφαλος, κυκλοθυμία κ.α.) που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού. Τέλος, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη των krill omega στην καταπολέμηση των φλεγμονών (π.χ. αρθρίτιδα) και των δερματικών παθήσεων (ξηροδερμία, ακμή κτλ) ενώ παράλληλα συμβάλλον στη βελτίωση της μνήμης και της όρασης.

Προσοχή!

Άτομα που πάσχουν απο αλλεργίες σε θαλασσινά και οστρακοειδή θα πρέπει να αποφύγουν την λήψη των krill omega.

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος