Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Φυτικά Ωμέγα 3/6/9

Γενικά

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ωμέγα 3/6/9 καθώς πρόκειται για πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία είναι ελεύθερα τοξικών ρύπων (π.χ βαρέα μέταλλα). Εν αντιθέσει τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες (κυρίως τοκοφερόλες) προάγοντας έτσι την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Κυριότερες πηγές ω-3 είναι ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η μαλακή μαργαρίνη κ.α. Κυριότερες πηγές ω-6 είναι τα διάφορα είδη σπορελαίων (σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.α.). Κυριότερη πηγή ω-9 είναι η ελιά και το ελαιόλαδο.

 

Χρήσεις

Τα φυτικά ωμέγα 3/6/9 έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση προσφέροντας έτσι προστασία έναντι διαφόρων φλεγμονωδών νοσημάτων όπως είναι οι αλλεργίες, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το άσθμα κ.α. Ταυτόχρονα δρουν κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των συμπτωμάτων του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου. Μεταξύ των άλλων, τα φυτικά έλαια ενισχύουν την όραση, την εγκεφαλική λειτουργία και την υγεία της επιδερμίδας. Τέλος, πολύτιμη είναι η δράση τους και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

 

Φυτοχημική σύνθεση

Τα φυτικά ωμέγα 3/6/9 είναι πλούσια σε α- λινολενικό οξύ (ALA), εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (EPA), εικοσαπενταενοϊκό οξύ (DHA), λινολεϊκό οξύ (LA), ολεϊκό οξύ (ΟΑ), γ- λινολενικό οξύ (GLA) και τοκοφερόλες.

 

 

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

 

 

Πηγές:

  1. Simopoulos A. (2008) The importance of the omega-6/omega-3 fatty acid ratio in cardiovascular disease and other chronic diseases. Experimental Biology and Medicine. Published online 11 April 2008. DOI:10.3181/0711-MR-311.
  2. Scoditti E, Capurso C, Capurso A, Massaro M. (2014) Vascular effects of the Mediterranean diet-Part II: Role of omega-3 fatty acids and olive oil polyphenols. Vascul Pharmacol. 2014 Dec;63(3):127-134. doi: 10.1016/j.vph.2014.07.001. Epub 2014 Oct 16.
  3. Harnack K, Andersen G, Somoza V. (2009) Quantitation of alpha-linolenic acid elongation to eicosapentaenoic and docosahexaenoic acid as affected by the ratio of n6/n3 fatty acids. Nutr Metab (Lond). Feb 19;6:8. doi: 10.1186/1743-7075-6-8.