Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Συμβουλές για σωστό καθαρισμό της μύτης βρεφών και παιδιών.

Όλοι οι παιδίατροι συμβουλεύουν τους γονείς να φροντίζουν επιμελώς τον καθαρισμό της μύτης των παιδιών. Πόσο μάλιστα όταν αναφερόμαστε σε μωράκια και μικρά παιδάκια (~ 3 ετών) τα οποία δεν είναι σε θέση να φυσήξουν τη μυτούλα τους από μόνα τους.

Η αλήθεια είναι πως το καλύτερο όπλο ενάντια στις ιώσεις είναι η πρόληψη! Η βουλωμένη παιδική μύτη, η οποία ειναι γεμάτη με βλέννες είθισται να προκαλεί διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (πχ. ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.α). Αυτό συμβαίνει γιατί η μύτη επικοινωνεί με το στόμα, το αυτί, τους βρόγχους και τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολη η μεταφορά μικροβίων.

Έτσι, λοιπόν, από τα πρώτα 24ωρα που θα γεννηθεί ένα μωρό, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τη μύτη του με φυσιολογικό ορό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αν όμως παρουσιάζει συμπτώματα, όπως μπούκωμα ή ακόμη και «ρουθούνισμα», τότε ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται περισσότερες από μία φορά.

Πως πετυχαίνουμε τον σωστό καθαρισμό της μύτης;

  • Για προληπτικούς λόγους χρησιμοποιήστε μία ή δύο αμπούλες φυσιολογικού ορού στα ρουθουνάκια του παιδιού το πρωί ή το βράδυ πριν τον ύπνο. Για όσους δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν αμπούλες, μπορούν να προμηθευτούν σύριγγες (αφαιρούμε τη βελόνα) για να κάνουν τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν βλέννες και η μύτη είναι μπουκωμένη:
  1. Επαναλάβετε τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό παραπάνω από μία φορά μέσα στην ημέρα. Έτσι πετυχαίνετε την καλύτερη ρευστοποίηση των βλεννών και εν τέλει την απομάκρυνσή τους.
  2. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα spray θαλασσινού νερού (ισότονα ή υπέρτονα) τα οποία προμηθεύεστε από το φαρμακείο. Το θαλασσινό νερό περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία εκτός από τη ρευστοποίηση των βλεννών, δρουν και προστατευτικά έναντι των λοιμώξεων.
  3. Απαραίτητη είναι η χρήση ρινικού αποφρακτήρα μετά από κάθε πλύση με φυσιολογικό ορό ή spray. Τι είναι η συσκευή του ρινικού αποφρακτήρα; Κατ’ αρχάς, την προμηθευόμαστε από το φαρμακείο και υπάρχουν 2 ειδών: τα πουάρ και η συσκευή με τα ανταλλακτικά. Είναι απλές στη χρήση τους και βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων μειώνοντας τη ρινική συμφόρηση. Πώς τη χρησιμοποιείτε; Τοποθετήστε το ρύγχος στο ρουθουνάκι του παιδιού και το άλλο άκρο (επιστόμιο) στο στόμα σας, ρουφήξτε απαλά όσες φορές χρειάζεται προκειμένου να απομακρυνθούν οι εκκρίσεις. Όταν γεμίσει το ανταλλακτικό το πετάτε και έπειτα με το καινούργιο καθαρίζετε και το άλλο ρουθουνάκι. Εάν η συσκευή που θα επιλέξετε είναι επαναχρησιμοποιούμενη φροντίστε για το σχολαστικό πλύσιμό της μετά από κάθε χρήση.
  •  Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος:
  1. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού όπου θα ρίξετε βραστό νερό με λίγες σταγόνες ευκαλυπτέλαιου. Δύο με τρεις ώρες είναι αρκετές προκειμένου το μωρό σας να ανακουφιστεί από τη ρινική συμφόρηση.
  2. Δημιουργήστε μία μικρή κλίση στην κούνια ή το κρεβατάκι του παιδιού προκειμένου να ανασαίνει πιο εύκολα. Αυτό θα το πετύχετε βάζοντας 2 βιβλία ή κάποιο άλλο αντικείμενο κάτω από τα πόδια της κούνιας ή του παιδικού κρεβατιού στη μεριά που είναι το κεφαλάρι προκειμένου να ανασηκωθεί.

Προσοχή!

Κατά τη διαδικασία εφαρμογής του φυσιολογικού ορού, το μωράκι ή το παιδάκι θα πρέπει να είναι γυρισμένο στο πλάι και ανασηκωμένο. Αυτό γιατί δε θέλουμε να καταπίνει το διάλυμα αλλά να βγαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα έξω μαζί με τις εκκρίσεις.

Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και τον φαρμακοποιό σας!

------------------------

*ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ*
4 νικητές κέρδισαν από 6 συσκευασίες PHYSIODOSE των 30 αμπούλων!!!

- Vivi Katsifa

- Letta Boyanova

- Despoina Mavridi

- Despoina Gkintidou

Παρακαλούνται οι νικητές όπως επικοινωνήσουν μαζί μας για να κανονίσουμε την αποστολή των δώρων.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

------------------------

 

Από συντακτική ομάδα