Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Μύρτιλλο, το θαύμα της φύσης!

Γενικά

Το μύρτιλλο συχνά αποκαλείται το «θαύμα της φύσης» και η ιστορία του ξεκινάει από την αρχαιότητα όπου ήταν συνδεδεμένο με τη θεά Αφροδίτη. Το μύρτιλλο ανήκει στην οικογένεια των Ερικοειδών και το συναντάμε σε όλη την Ευρώπη. Όσον αφορά την καλλιέργειά του στην Ελλάδα, το βρίσκουμε κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Χρήσεις

Το μύρτιλλο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία. Βελτιώνει την όραση και προάγει την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως χάριν στις ανθοκυανιδίνες που περιέχει δρουν κατά του Μεταβολικού συνδρόμου.

Φυτοχημική σύνθεση

Το μύρτιλλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, β-καροτίνη και πολυφαινόλες. Περιέχει κυρίως ανθοκυανιδίνες και είναι πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, τανινών, φυτικών ινών, σακχάρων, πηκτίνης, μυρτιλίνης και διαφόρων οργανικών οξέων. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι φτωχό σε λίπος και νάτριο.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πηγές:

A Faria, J Oliveira, P Neves, P Gameiro et al. “Antioxidant Properties of Prepared Blueberry (Vaccinium myrtillus) Extracts” - Journal of Agricultural and Food Chemistry , 2005 - ACS Publications.

S Zafra‐Stone, T Yasmin, M Bagchi et al. “Berry anthocyanins as novel antioxidants in human health and disease prevention”- Molecular nutrition & Food Research 2007 - Wiley Online Library