Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Αυτοπεποίθηση και επιτυχία: ανακάλυψε το προσωπικό σου κλειδί!

Ναι, κάθε άνθρωπος έχει ένα προσωπικό μοναδικό κλειδί, το οποίο ανοίγει την πόρτα της δικής του ευτυχίας και επιτυχίας!

Και η πρώτη ερώτηση φυσικά είναι… μα που μπορώ να βρω αυτό το κλειδί…;  Το κρατάς στα χέρια σου!

Για τον καθένα μας η έννοια της επιτυχίας ξεκινά από διαφορετική οπτική και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, με τα θέλω μας όπως έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν να διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας αλλά και κυρίως με τις επιλογές μας.

Κάποιοι ως επιτυχία μπορεί να ορίζουν την επαγγελματική και οικονομική. Μία καλή δουλειά ή η δουλειά που πάντα ονειρευόσουν είναι ένα γεγονός που συμβάλλει θετικά στην αυτοεκτίμηση ενός ατόμου η οποία χρειάζεται κάποιο χρόνο για να χτιστεί. Η απόκτηση ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου, η οικονομική άνεση, η δυνατότητα να κάνεις ταξίδια σε κάνουν να νιώθεις πως πατάς στα πόδια σου, πως οι ικανότητες σου σε οδήγησαν εκεί και οι κόποι σου ανταμείβονται.   Άλλοι βέβαια ως προτεραιότητα στον ορισμό της προσωπικής επιτυχίας τοποθετούν την οικογενειακή γαλήνη, μία υγιή και ισορροπημένη σχέση, τις ουσιαστικές φιλίες, αλλά και την ανθρωπιστική τους δράση.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι πως σε κάθε περίοδο της ζωής μας ο ορισμός της επιτυχίας μεταβάλλεται, μαζί με αυτόν και ο ορισμός της ευτυχίας. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Για τον κάθε άνθρωπο οι στόχοι και οι επιλογές διαρκώς βρίσκονται σε κίνηση και όσο μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε πως όλα συνδέονται μεταξύ τους σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα πανέμορφο ψηλό πύργο γεμάτο με τα όνειρα σας, τοποθετημένο μέσα στο δάσος και εσάς στην αρχή του δάσους. Όχι δεν είναι όσο τρομακτικό φαντάζει, διότι το μόνο που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε είναι πως το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον πύργο είμαστε εμείς οι ίδιοι και το κλειδί για να ανοίξουν όλες οι πόρτες λέγεται Αυτοπεποίθηση!

 

Τι ορίζεται ως αυτοπεποίθηση.

Ορίζεται η πίστη ενός ατόμου ως προς την ικανότητα του να καταφέρει κάτι ή σύνολο πραγμάτων! Συχνά συγχέεται  λανθασμένα με την αυτοεκτίμηση η οποία είναι μία γενικότερη αίσθηση του ατόμου ως προς την συνολική του προσωπική αξία, και αποτελείται από επιμέρους συναισθηματικά τμήματα γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται και αρκετό χρονικό διάστημα για να χτιστεί και να ισορροπηθεί.  Ενώ σε αντίθεση η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορεί να τονωθεί άμεσα και να λειτουργήσει θετικά πολύ πιο γρήγορα στη ζωή ενός ατόμου. Η τόνωση δε με διάρκεια της αυτοπεποίθησης σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάπτυξη  της αυτοεκτίμησης οδηγούν σε ένα θετικά ολοκληρωμένο χαρακτήρα με υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.

Στο υποσυνείδητο μας είναι καταγεγραμμένα στοιχεία που ξεκινούν από την περίοδο της κύησης μας ακόμη, συνεχίζουν στην παιδική μας ηλικίας αλλά και στην ενηλικίωση μας και εμφανίζονται στο συνειδητό μέσω συναισθημάτων. Η άποψη μας για τον εαυτό μας λοιπόν ξεκινάει από πολύ παλιά. Το πόσο θετική όμως είναι ή όχι επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας στο τώρα αλλά αποτελεί και το κίνητρο με το οποίο γίνονται όλες οι επιλογές μας. Εκεί το σημαντικό της ρόλο έρχεται να παίξει η αυτοπεποίθηση!

Αποτελεί την κινητήριο δύναμη των επιτυχημένων ανθρώπων που σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αρκετές φορές στη ζωή σου «Μα τι έχει που δεν έχω εγώ και καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους της/του;» .

 
Τρόποι για να τονώσεις την κρυμμένη «αυτοπεποίθηση» σου!
  1. Θέσε στόχους!

Μα αυτό δεν αναρωτιόσουν πιο πάνω; Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν περιμένουν να τους χτυπήσουν ένα ωραίο πρωϊνό την πόρτα και να τους πουν ‘Γεια σας, εσάς ψάχναμε!’. Σκέψου όλα τα όνειρα σου, τις επιθυμίες σου,  θέσε στόχους προς υλοποίηση και ανέλαβε δράση τώρα. Ξεκίνα από μικρούς στόχους για αρχή και δες την επίτευξη τους!

 

  1. Ξεπέρασε τους φόβους σου!

Ο φόβος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της αυτοπεποίθησης. Η ζωή μας είναι απρόβλεπτη και πολλά πράγματα δεν είναι στο χέρι μας ώστε να τα ελέγξουμε. Αυτό όμως που μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι φόβοι μας. Αντιμετώπισε τους με τη σκέψη πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αντιθέτως όσο τους κρατάς κοντά σου υψώνουν τοίχο στο να κερδίσεις!

 

  1. Αποδέξου τον εαυτό σου!

«Είμαι μοναδική/ός!!!» Μία έκφραση που μπορείς να την τοποθετήσεις  στο χώρο σου ώστε να την βλέπεις καθημερινά και την υπενθυμίζεις στον εαυτό σου. Η εμφάνιση είναι κάτι που μας δόθηκε σαν δώρο και αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να την καλλιεργήσουμε είναι να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Η αποδοχή της εμφάνισης σου είναι το άλφα και το ωμέγα της αυτοπεποίθησης.  Πόσες φορές βρέθηκες σε χώρο που κάποιο άτομο μπαίνοντας τράβηξε τα βλέμματα επάνω του μόνο και μόνο από την ενέργεια του; Και ναι αυτή η ενέργεια ήταν η αυτοπεποίθηση του!

 

  1. Στάση του σώματος, προσωπικό status!

Το πως βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας γίνεται εμφανές από τη στάση του σώματος μας. Πόσες φορές βρέθηκες σε ένα χώρο είτε κοινωνικής συναναστροφής, είτε εργασιακό, οικογενειακό κλπ. που από αμηχανία δεν ήξερες τι να κάνεις τα χέρια σου,  καθόσουν άβολα με το σώμα μαζεμένο και καμπουριασμένο, έπαιζες με τα μαλλιά σου ή τα γένια σου, κοιτούσες την πιθανή έξοδο διαφυγής; Αν έστω και μία φορά έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση σκέψου πως θα είναι το ακριβώς αντίθετο. Δες θετικά τον εαυτό σου, ίσιωσε τους ώμους, περπάτα με σιγουριά και νιώσε την αυτοπεποίθηση σου να ανεβαίνει. To status που εκπέμπει ο καθένας μας έχει να κάνει με το πόσο υψηλά ή χαμηλά τοποθετεί τον εαυτό του. Παίξε το παιχνίδι των status με χαμηλότερο το 1 και υψηλότερο το 10 και παρατήρησε τον εαυτό σου καθημερινά σε ποιον αριθμό κυμαίνεται. Είναι ένας τρόπος ώστε να τονώνεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κινείται σε χαμηλό αριθμό.

 

  1. Ανέπτυξε τις δεξιότητες σου!

Ο καθένας μας έχει ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες χρειάζεται πρώτα να ανακαλυφθούν και έπειτα να αναπτυχθούν. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις πως τα καταφέρνεις καλύτερα και αξιοποίησε το είτε σαν δουλειά είτε σαν χόμπι. Μόλις αρχίσεις να καταπιάνεσαι με το αντικείμενο και να επιτυγχάνεις τον πρώτο σου στόχο θα νιώσεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη.

 

  1. Προσεγμένη εμφάνιση!

Μιλήσαμε για αποδοχή του εαυτού μας και σωστή στάση σώματος, σε αυτά έρχεται να δώσει την πινελιά της και η προσεγμένη εμφάνιση.  Βρες τι ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σου και όχι απαραίτητα τι προστάζει η μόδα. Ο καθένας/καθεμία με βάση το σωματότυπο του/της καλό είναι να εξελίσσει το προσωπικό του γούστο και να υιοθετεί το στυλ που θα τον κάνει μοναδικό με βάση το χαρακτήρα του/της, και όχι πανομοιότυπο με τους υπόλοιπους. Δεν είναι τυχαίο πως σε ένα χώρο θα κάνει τη διαφορά οπτικά μία γυναίκα ή ένας άνδρας που θα προσδίδει κάτι προσεγμένο και ιδιαίτερο υποστηρίζοντας το ρούχο που φοράει χωρίς να τον φοράει το ρούχο.

 

  1. Χαμογέλα!

Πηγή θετικής ενέργειας είναι το χαμόγελο. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση αποδεδειγμένα χαμογελούν περισσότερο και με αυτό τον τρόπο παρασέρνουν θετικά και τους υπόλοιπους. Δεν εννοούμε βέβαια να γίνεις ο υπερβολικά χαρούμενος της παρέας, αλλά να τονώσεις την ενέργεια σου με το να γεμίσεις τη ζωή σου με περισσότερα χαμόγελα ξεκινώντας από σήμερα κιόλας!  

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που υιοθετούν τα άτομα με αυτοπεποίθηση ως στάση ζωής. Είναι η δύναμη του εαυτού τους και της επιτυχίας τους την οποία τονώνουν και ανανεώνουν καθημερινά, χωρίς να ξεχνούν ποιοι είναι πραγματικά, ποιες είναι οι επιθυμίες και τα θέλω τους.

Οι επιθυμίες άλλωστε αποτελούν την κινητήρια δύναμη!

Γιατί λοιπόν  να μην είσαι και εσύ ένας από αυτούς;  

 

Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

 

 

Φωτεινή Αγγέλη

Συντάκτρια 2happy.gr – 2happyblog