Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Ασερόλα, με 3 σπόρους γνησιότητας!

Δραστική ουσία: Βιταμίνη C

Γενικά

Η Ασερόλα είναι ένα μικρό δέντρο ή θάμνος αυτοφυές στις Δυτικές Ινδίες (Καραϊβική) και τη Νότιο Αμερική. Φέρει καρπούς τύπου μούρων οι οποίοι περιέχουν τρεις σπόρους, αριθμός που πιστοποιεί τη γνησιότητα της Acerola καθώς άλλα είδη με 4, 5 ή 6 σπόρους έχουν αρκετά χαμηλότερη διατροφική αξία.

Χρήση

Λέγεται ότι προέρχεται από το Yucatán της Κεντρικής Αμερικής όπου χρησιμοποιούταν παραδοσιακά για τη δυσεντερία και τη διάρροια ενώ η ονομασία του «Κεράσι των Αντιλλών» οφείλεται ακριβώς στον τόπο καταγωγής του (Antilles: σύμπλεγμα νήσων στην Κεντρική Αμερική). Η επιστημονική ονομασία της Acerola είναι Malpighia emarginata ενώ στις περιοχές όπου φύεται, καταναλώνεται απευθείας από το θάμνο από παιδιά ή ως επιδόρπιο με την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης (Morton, 2004).

Η επιστημονική κοινότητα συνειδητοποίησε μόλις το 1945 την πολύ μεγάλη διατροφική αξία της Acerola, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε Βιταμίνη C (Ασκορβικό Οξύ). Η περιεκτικότητα του φυτού αυτού σε Βιταμίνη C είναι 50 – 100 φορές υψηλότερη από από αυτήν του πορτοκαλιού, καθιστώντας το ιδανική πηγή λήψης της πολύτιμης αυτής βιταμίνης (Clein, 1956).

Φυτοχημική Σύσταση

H Acerola εκτός από την πολύ υψηλή περιεκτικότητα που έχει σε Βιταμίνη C, περιέχει επίσης καροτενοειδή, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και πολυφαινόλες (Hanamura , Uchida, & Aoki, 2008). Ορισμένα από τα επιπλέον συστατικά που περιέχει όπως όπως τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή (π.χ. ανθοκυανίνες), έχουν αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένων πρόσφατων μελετών για την αντιοξειδωτική τους δράση και τις πιθανές θετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα (Mezadri, Villano, Fernandez-Pachon, Garcia-Parilla, & Troncoso, 2008).

Πηγή: www.superfoodshealth.com