Σύνδεση στο λογαριασμό σας
Εισάγετε το email και τον κωδικό σας για να συνδεθείτε.
i

Άκυρο email ή κωδικός πρόσβασης. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά

Δημιουργία νέου λογαριασμού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€.
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
BRONZE WINNER E-VOLUTION AWARDS 2024
ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.
{{order.total_quantity}}
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ!
ΕΧΕΤΕ 1 ΠΡΟΪΟΝ
ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
{{item.category}}
{{item.quantity}}
ΧΑΜ. ΤΙΜΗ 30 ΗΜ. {{ item.price }}
{{ item.discounted_price }}
Προσθέστε προϊόντα αξίας {{order.free_shipping_remaining_cost}} για Δωρεάν Μεταφορικά

Έλαιο σολομού

Γενικά

Ο σολομός είναι ένα ψάρι το οποίο απαντάται κυρίως στον βόρειο Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό. Οι χώρες που ασχολούνται κυρίως με την ιχθυοκαλλιέργεια σολομού είναι η Νορβηγία, η Γροιλανδία, ο Καναδάς και η Χιλή. Ο σολομός αποτελεί παραδοσιακό φαγητό των Σκανδιναβικών χωρών ενω η φήμη του ολοένα εξαπλώνεται με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Χρήσεις

Το έλαιο σολομού ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ω-3 λιπαρά οξέα και συγκεκριμένα σε EPA και DHA, τα οποία έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση στην προστασία της καρδιάς. Προσφέρει αντιθρομβωτική δράση, προστατεύει από την εκδήλωση εμφραγμάτων και μειώνει την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας. Το έλαιο σολομού αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη (HDL), ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα τριγλυκερίδια, την ολική χοληστερόλη και ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακή πίεσης. Προσφέρει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και δρα κατά του πόνου των αρθρώσεων και συνάμα παρουσιάζει ισχυρή αντικαρκινική δράση κυρίως σε μαστό, προστάτη και παχύ έντερο. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση ελαίου σολομού συμβάλλει στη μείωση της κατάθλιψης, των προβλημάτων όρασης, της νόσου Αλτσχάϊμερ, των δερματικών παθήσεων (π.χ ψωρίαση) και της οστεοπόρωσης. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη μνήμη, βελτιώνει τη διάθεση, καταπολεμά το άγχος και τέλος ενισχύει την καύση λίπους.

Χημική σύνθεση

Το έλαιο σολομού περιέχει ω-3, ω-6, ω-7, ω-9 λιπαρά οξέα, EPA, DHA, DPA, σελήνιο καθώς και βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε.

Κωνσταντίνα Γαζουλέα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πηγές:

Marjorie L McCullough. “Dietary assessment in the digital age: the ongoing quest for better methods”. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 107, Issue 1, 1 January 2018, Pages 1–2.

Gilles Nalbone Elise Termine Jeannie Léonardi Henri Portugal Paulette Lechêne Raymond Calaf Raymond Lafont Huguette Lafont. “Effect of Dietary Salmon Oil Feeding on Rat Heart Lipid Status”.- The Journal of Nutrition, Volume 118, Issue 7, 1 July 1988.

Kirpal S.Sidhu. “Health benefits and potential risks related to consumption of fish or fish oil”. - Regulatory Toxicology and Pharmacology Volume 38, Issue 3, December 200