Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Super tips για απαλά χέρια και το χειμώνα!

Καθημερινά τα χέρια σου μπορεί να ταλαιπωρούνται για διάφορους λόγους και το πρόβλημα να γίνεται ακόμη πιο έντονο όσο βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα! Το επάγγελμα, οι εργασίες του σπιτιού, οι καιρικές συνθήκες, σίγουρα δεν βοηθούν την κατάσταση. Αποτέλεσμα; Χέρια πολύ ξηρά, ερεθισμένα, ακόμη και σκασμένα ή σχισμένα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι να το προλάβεις ή να το αντιμετωπίσεις!

#TIPS

1 . Το κρύο, οι δυνατοί άνεμοι & το χιόνι δεν είναι σύμμαχοι των χεριών! Μπορεί να τα κάνουν ξηρά ή ερεθισμένα οπότε προετοιμάσου κατάλληλα. Έχε πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι γάντια για να είσαι σε ετοιμότητα όταν έρχονται οι κρύες μέρες και να προστατεύεις κατάλληλα τα χέρια σου.

2 . Για τις ακραίες θερμοκρασίες δεν ευθύνεται μόνο ο καιρός…Το ζεστό νερό τον χειμώνα είναι δελεαστικό, αλλά τα χέρια σου μάλλον έχουν αντίθετη άποψη. Προτίμησε χλιαρό νερό για να τα πλένεις κι έτσι θα αποφύγεις την έντονη ξηρότητα.

3 . Αφού λέμε για το πλύσιμο των χεριών, να σου υπενθυμίσουμε ότι εδώ δεν χωράνε υπερβολές. Το πολύ συχνό πλύσιμο, ειδικά όταν δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να τα «φθείρει» αφού επηρεάζει τη φυσική τους λιπαρότητα.

4 . Τα προϊόντα καθαρισμού που επιλέγεις πρέπει να σέβονται τα χέρια σου και να είναι υπερλιπαντικά υποαλλεργικά, για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αντιδράσεων.

Η Υπερλιπαντική στέρεα πλάκα καθαρισμού XeraCalm A.D. της Avène ⇐🛒⇓

είναι ειδικά σχεδιασμένη και κατάλληλη για να καθαρίζει απαλά το ξηρό ευαίσθητο δέρμα.

5 . Απαλές κινήσεις από το πλύσιμο μέχρι το στέγνωμα. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις για να στεγνώσεις τα χέρια σου, το τρίψιμο μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

6 . Τα απορρυπαντικά και άλλες ερεθιστικές ουσίες χρειάζονται και τον κατάλληλο εξοπλισμό! Τα γάντια προστασίας είναι μία καλή λύση αλλά προσοχή…δεν είναι για πολύ!

7 . Φυσικά δεν μπορεί να λείπει ποτέ από την τσάντα ή το γραφείο σου μία κρέμα χεριών για εφαρμογή όσο συχνά χρειάζεται μέσα στη μέρα σου!

Η Cicalfate ΧΕΡΙΩΝ της Avène⇐ 🛒⇓

επανορθώνει το δέρμα χάρη στη Σουκραλφάτη, το καταπραΰνει χάρη στο Ιαματικό Νερό της Avène και το εξυγιαίνει χάρη σ’ ένα μοναδικό συνδυασμό θειϊκού χαλκού και θειϊκού ψευδάργυρου που περιορίζει τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των βακτηριδίων. Απορροφάται γρήγορα, σχηματίζοντας ένα μονωτικό φραγμό πάνω στο δέρμα προστατεύοντάς το όπως ένα “δεύτερο δέρμα”.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*