Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΓΥΝΑΙΚΑ

Απλές συμβουλές για την ευαίσθητη περιοχή

Η καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητη καθώς όχι μόνο δημιουργεί αίσθηση φρεσκάδας, αλλά βοηθά στο να αποτρέπεται το ενδεχόμενο εμφάνισης λοιμώξεων. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται, καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη κολπίτιδων και διάφορων ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής που μας ακολουθούν και μας ταλαιπωρούν.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο πιθανών λοιμώξεων ή ενοχλήσεων της ευαίσθητης περιοχής;

Το Lactacyd, ο ειδικός για τη γυναικεία υγιεινή για περισσότερα από 60 χρόνια

και ο Δρ. Θεόδωρος Καλαμπόκας, (Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, BFS Certified IVF Specialist, Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, “Αρεταίειο” Νοσοκομείο)

μας δίνουν απλές αλλά βασικές συμβουλές για τη διατήρηση της γυναικείας υγιεινής!

♦ Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής μόνο με νερό δεν επαρκεί.

Το νερό έχει καθαριστική δράση, ωστόσο δεν διαφυλάσσει τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής. Ας κάνουμε τη σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές του δέρματος μας, δεν θα τις καθαρίζαμε, φροντίζαμε και προστατεύαμε μόνο με νερό, σωστά;

♦ Είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα καθαρισμού με σύνθεση η οποία εναρμονίζεται με τις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής και σέβεται την χλωρίδα του κόλπου.

Αποφεύγουμε το πράσινο σαπούνι ή τα κοινά αφρόλουτρα, που λόγω του αλκαλικού pH τους δύναται να προκαλέσουν ερεθισμό, ξηρότητα και αίσθημα δυσφορίας.

♦ Αποφεύγουμε τη χρήση σφουγγαριών ή γαντιών για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής τα οποία είναι φορείς μικροβίων.

♦ Δεν ξεχνάμε να φοράμε βαμβακερά εσώρουχα και να τα αλλάζουμε καθημερινά.

Τα δαντελωτά και συνθετικά εσώρουχα ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό εάν τα επιλέγουμε σε καθημερινή βάση. Επίσης στην παραλία πάντα έχουμε μαζί μας δεύτερο μαγιό ώστε να αλλάζουμε το βρεγμένο.

Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους είναι ουσιώδης για τη δια βίου καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Βοηθάει στη διατήρηση του μυϊκού τόνου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και διευκολύνει τη διαδικασία του τοκετού.

♦ Χρησιμοποιούμε μόνο δικές μας πετσέτες μπάνιου & παραλίας και δεν παραλείπουμε να τις πλένουμε τακτικά.

Οι πετσέτες παρέχουν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι πάντα καθαρές.

♦ Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε γυναίκα πρέπει να ακούει το σώμα της και να μην αγνοεί τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μία δραστηριότητα, ένα προϊόν ή ένα ρούχο μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά κάθε μια από εμάς και σε ορισμένες να δημιουργήσει πρόβλημα ενώ σε άλλες όχι. Επομένως, επικοινωνούμε πάντα με τον ιατρό μας εάν έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία.

Το Lactacyd, πιστός σύμμαχος των γυναικών κάθε ηλικίας, με περισσότερα από 60 χρόνια εξειδίκευσης στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, προτείνει τα πιο απαραίτητα προϊόντα για μικρά & μεγάλα κορίτσια!

Ανακάλυψέ την ολοκληρωμένη σειρά Lactacyd⇐🛒⇓
και επίλεξέ τα ιδανικά προϊόντα για εσένα!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*