Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ώρα του μαγιό: πως να αποκτήσετε σώμα παραλίας.

Η ώρα για βουτιές στη θάλασσα έφτασε! Ήδη κάνει αρκετή ζέστη και φοράμε ελαφριά και δροσερά ρούχα, ήρθε η ώρα θα φορέσουμε το μαγιό μας και να κατευθυνθούμε στην πιο κοντινή (ή σε μια πιο μακρινή) παραλία για να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο.

Μπορεί, όμως, να μην νιώθουμε άνετα και αυτό να οφείλεται σε κάποια περιττά κιλά. Σε κάθε περίπτωση δεν απογοητευόμαστε και θυμόμαστε πάντα ότι δεν είναι θέμα… παραλίας, αλλά πώς νιώθουμε εμείς για το σώμα μας.  

Εάν θέλουμε, λοιπόν, να χάσουμε βάρος υπάρχουν τρόποι για να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε να δούμε στο σώμα μας, με ασφαλή τρόπο.

Πώς θα πετύχω το στόχο μου;

Διατροφή

Ένα καλλίγραμμο σώμα δηλώνει ως επί το πλείστον υγεία! Η φροντίδα του εαυτού μας ξεκινά εκ των έσω και συγκεκριμένα από τη διατροφή μας. Ακολουθώντας μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, παρέχoυμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρήσει ή και να ενισχύσει σημαντικές λειτουργίες του.

Ελέγχοντας, λοιπόν, την ποσότητα και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε καθημερινά, μπορούμενα ισορροπήσουμε την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το βάρος μας, είτε να τις ελαττώσουμε συνετά αν στοχεύουμε στην απώλεια κιλών. Το κλειδί, λοιπόν, είναι πόσο και τι τρώμε. Σίγουροι σύμμαχοι είναι:

  • τα φρούτα
  • τα λαχανικά
  • το πολύ νερό
  • οι πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές όπως το ψάρι, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, το κρέας
  • καθώς επίσης, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σωματική άσκηση

Το μυστικό είναι στην κίνηση! Μετά τη διατροφή ή παράλληλα με αυτήν έρχεται η γυμναστική. Ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, ιδανικά, εξατομικευμένο για τις ανάγκες μας, μας διατηρεί σε φόρμα, κρατά την καρδιά δυνατή, ενισχύει την αντοχή μας, ενδυναμώνει τους μύες και μας προσφέρει ένα σφιχτό και, το πιο σημαντικό, υγιές σώμα!

Με την ενδυνάμωση απομονώνουμε τις μυϊκές ομάδες αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αντίσταση, ενώ οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς και τους διατηρούν σε υψηλότερο ρυθμό, βελτιώνοντας την αντοχή μας. Αν η εναλλαγή στο είδος της άσκησης είναι το κίνητρο, τότε να θυμάστε ότι δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του γυμναστηρίου, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, ποδηλασία, κολύμπι, καθώς και άλλες ομαδικές ή ατομικές έντονες δραστηριότητες. Η επιλογή είναι δική σας.

Συμπλήρωμα διατροφής

Έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τα αποτελέσματα της ισορροπημένης διατροφής και της αποτελεσματικής άσκησης! Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το βάρος μας, να διατηρήσουμε τη μυϊκή μας μάζα και να μειώσουμε το λίπος καθώς και την όρεξη για φαγητό .

Στην κάλυψη αυτών των αναγκών ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα διατροφής παίζουν συχνά σημαντικό ρόλο. Εξειδικευμένες συνθέσεις με βρώσιμα φυτικά εκχυλίσματα και μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό σύμμαχο στην προσπάθειά μας. Ο κατάλληλος συνδυασμός συστατικών μπορεί να αυξήσει τον ημερήσιο μεταβολικό μας ρυθμό (καύση θερμίδων), να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπιδίων, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού μας και να μας βοηθήσει να μειώσουμε την κατανάλωση φαγητού.

Η ένταξη ενός συμπληρώματος στο διαιτολόγιο μας μπορεί να αποτελέσει ιδανική κίνηση, φτάνει να επιλέξουμε ένα κατάλληλο προϊόν που να πληροί υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας και δε θα υπόσχεται θαύματα!

Το Vitaprime™ της Nutramins™ 

είναι ένα ολιστικό συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλει σημαντικά στη διαχείριση του βάρους ενώ παράλληλα μειώνει το άγχος, δίνει ενέργεια και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Περιέχει το Lepticore®, το μόνο επώνυμο, επιστημονικά σχεδιασμένο, κλινικά αποδεδειγμένο φυσικό συστατικό που προσφέρει αποκλειστικά η Nutramins στην Ελληνική αγορά και περιέχει πολυσακχαρίτες φυτικής προέλευσης, εστεροποιημένα λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες από εκχύλισμα ροδιού, β-καροτένιο και φυτοκυαναμίνες από κυανοφύκη. Είναι κλινικά ελεγμένο, πατενταρισμένο και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της λεπτίνης, της ορμόνης που επηρεάζει το αίσθημα της πείνας.

Σύμφωνα με κλινική μελέτη διάρκειας 8 εβδομάδων σε υπέρβαρους ανθρώπους που τους χορηγήθηκε Lepticore®, παρατηρήθηκε ότι συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση του βάρους . Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν:

  • Απώλεια βάρους – 5 κιλά
  • Μείωση του λίπους του σώματος κατά 3%
  • Βελτίωση της δράσης της λεπτίνης