Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Πως να προστατευθείς από ουρoλοιμώξεις

Αν νιώσετε ξαφνικό πόνο χαμηλά στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της ούρησης, σε συνδυασμό με συμπτώματα όπως είναι το αίσθημα καύσου, η συχνουρία, τα θολά ή σκούρα ούρα με δυσάρεστη οσμή και επιτακτικότητα με μικρή ποσότητα ούρων, είναι εξαιρετικά πιθανό να είστε στην αρχή κάποιας ουρολοίμωξης.

Τι είναι η ουρολοίμωξη;

Η ουρολοίμωξη είναι μια πολύ συχνή πάθηση, η οποία είναι πολύ πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, με ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες, καθώς 1 στις 2 γυναίκες εμφανίζει τουλάχιστον μια ουρολοίμωξη στη ζωή της, ενώ υποτροπή συμβαίνει στο 20-30% αυτών των γυναικών. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για υποτροπιάζουσα κυστίτιδα με το 10-20% των γυναικών να προσβάλλονται από περισσότερες από μια κυστίτιδες ετησίως.

Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις χαρακτηρίζονται αυτές οι οποίες επανεμφανίζονται μετά την πλήρη κλινική αποδρομή ενός προηγούμενου επεισοδίου και παρά τη λήψη θεραπείας. Θεωρούνται απλές κυστίτιδες και χαρακτηρίζονται ως υποτροπιάζουσες όταν τα επεισόδια είναι περισσότερα από 3 στους προηγούμενους 12 μήνες ή περισσότερα από 2 επεισόδια στο τελευταίο 6μηνο.

Η ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος, ο οποίος χαρακτηρίζει τις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος από μικροοργανισμούς όπως ιοί, μύκητες και βακτήρια, με τα τελευταία να αποτελούν την πιο κοινή αιτία.  

→ Η συχνή έκθεση στους παθογόνους αυτούς μικροοργανισμούς (π.χ. στις πισίνες, στην αμμουδιά, στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου), σε συνδυασμό με το γεγονός της κακής υγιεινής, αποτελούν σημαντικές αφορμές για την εμφάνιση ουρολοίμωξης, ενώ ταυτόχρονα η αποφυγή χρησιμοποίησης μιας κοινόχρηστης τουαλέτας που οδηγεί σε κατακράτηση ούρων για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτείνει το πρόβλημα.

Ο οργανισμός μας διαθέτει μηχανισμούς για την αποτροπή μιας ουρολοίμωξης. Παρόλα αυτά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, καθιστούν τον ανθρώπινο οργανισμό, ευάλωτο στην ανάπτυξη μικροβίων.

Ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι η συνεχής εφίδρωση, κατ΄επέκταση η αφυδάτωση και η μειωμένη παραγωγή ούρων, παράγοντες που συντελούν στον πολλαπλασιασμό αυτών των παθογόνων μικροοργανισμών. Το βακτήριο Escherichia coli (E. coli) προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ουρολοιμώξεων.

 Ποιοι παράγοντες πυροδοτούν την ουρολοίμωξη;

Παρά το γεγονός ότι στον καθένα μπορεί να προκληθεί επεισόδιο ουρολοίμωξης, υπάρχουν παράγοντες που συντελούν σε αυτό και αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισής της. Οι κυριότεροι επικουρικοί παράγοντες είναι:

  • η κακή υγιεινή
  • οι σεξουαλικές σχέσεις
  • οι περίοδοι έντονου στρες κόπωσης και πίεσης
  • τα στενά εσώρουχα
  • η εγκυμοσύνη
  • ο διαβήτης
  • στην εμμηνόπαυση,το διάστημα πριν και μετά την έμμηνο ρύση
  • η χαμηλή πρόσληψη υγρών
  • η κατακράτηση ούρων
  • η χρόνια δυσκοιλιότητα
  • και η χρόνια κατάκλιση.
Πώς αντιμετωπίζεται;

Ο τρόπος αντιμετώπισης των ουρολοιμώξεων, περιλαμβάνει την άμεση εφαρμογή  γενικών μέτρων, όπως είναι :

  1. η λήψη άφθονων υγρών στη διάρκεια της ημέρας
  2. η ούρηση σε καθιστή θέση με την πρώτη εκδήλωση επιθυμίας
  3. η ούρηση αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή
  4. και ο σχολαστικός καθαρισμός της γεννητικής περιοχής.

Εκτός από τα γενικά μέτρα, σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία των ουρολοιμώξεων περιλαμβάνει και τη χορήγηση από τον γιατρό, ειδικής αντιμικροβιακής αγωγής βάσει αντιβιογράμματος.

Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο, ένα προϊόν με παραδοσιακή χρήση, στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, το Cranberry. Στις γυναίκες δε, που ταλαιπωρούνται από επαναλαμβανόμενες κυστίτιδες συστήνεται η χρήση χαπιών Cranberry κατά τη διάρκεια του έτους.

Η πρόταση Urisanol για την πρόληψη της ουρολοίμωξης⇐🛒⇓

Τα εργαστήρια της Naturactive με την εγγύηση της διαδικασίας του “Botanical Expertise Pierre Fabre”, που επιλέγει και συλλέγει συστηματικά τα καλύτερα φυτικά και φυσικά συστατικά, προσφέρει την ολοκληρωμένη σειρά Urisanol, για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Κύριο συστατικό της σειράς, είναι το Cranberry (Vaccinum Macrocarpon), το οποίο ευδοκιμεί στη Β. Αμερική. Έχει αποδειχτεί ότι περιέχει ουσίες που εμποδίζουν σημαντικά την ανάπτυξη μικροβίων στην ουροδόχο κύστη, με τη δράση τους να εντοπίζεται σε συγκεκριμένα φλαβονοειδή, τις προανθοκυανιδίνες τύπου Α (PAC). Για την ακρίβεια, τα 36mg PAC εμποδίζουν τα βακτήρια να προσκολλήσουν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα αυτά να αποβάλλονται με την ούρηση. Επομένως, η δράση των 36mg PAC είναι βακτηριοστατική, καθώς ενισχύει με φυσιολογικό τρόπο την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια που προκαλούν ουρολοιμώξεις.

→Το προϊόν το οποίο συστήνεται για μακροχρόνια συνεχή χορήγηση έως και 3 μήνες είναι οι κάψουλες
Urisanol⇐🛒⇓

με την καθεμία από τις 30 κάψουλες σε κάθε συσκευασία να περιέχει 36mg προανθοκυανιδίνες τύπου Α. Απευθύνεται σε γυναίκες για την πρόληψη των επαναλαμβανόμενων διαταραχών του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Ο τρόπος χορήγησής του, είναι μια κάψουλα κάθε πρωί, με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, ενώ για τη χρήση του κατά τη διάρκεια της κύησης ή της γαλουχίας απαιτείται η συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

 Η πρόταση Urisanol Flash για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αγωγή ⇐ 🛒 ⇓

Εκτός όμως από την περίοδο της πρόληψης, είναι πολύ σημαντική η ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων κατά τη φάση της όξυνσής τους.

Σε αυτή την περίπτωση η σειρά Urisanol εμπλουτίζεται με το προϊόν Urisanol Flash, το οποίο εκτός από τα 36mg προανθοκυανιδινών τύπου Α περιέχει και 5 συγκεκριμένα αιθέρια έλαια που εξουδετερώνουν τα βακτήρια και συντελούν στη μείωση της φλεγμονής. Το πλέον σημαντικό είναι ότι το Urisanol Flash μπορεί να δοθεί ταυτόχρονα με οποιαδήποτε αντιμικροβιακή αγωγή συστήσει ο γιατρός, με τη  χορήγησή του να συστήνεται για 5 ημέρες. Περιλαμβάνει τη λήψη 1 κάψουλας Cranberry και 1 κάψουλας αιθερίου ελαίου μαζί, πρωί και βράδυ, με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. → Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς το Urisanol Flash αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια κύησης και γαλουχίας, όπως επίσης δεν πρέπει να ξεπερνάμε το ανώτερο όριο των 5 ημερών λήψης.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*