Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Ποια τα είδη μάσκας προστασίας ώστε να επιλέξω την κατάλληλη

Απαραίτητη για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού η μάσκα έχει απασχολήσει πολύ τα πλήθη για τη χρήση της ή ακόμη και για τη σωστή χρήση της. Αυτό που επίσης αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι τα είδη της ώστε να επιλέξουν την κατάλληλη.

Για την εξασφάλιση της μέγιστης ατομικής προστασίας, είναι σημαντικό η επιλογή μιας μάσκας που να παρέχει υψηλή προστασία και να καλύπτει τις ανάγκες του ατόμου βάση των αναγκών της δουλειάς του αλλά και της καθημερινότητας του.

Χειρουργική μάσκα προστασίας
Η απλή χειρουργική μάσκα προστασίας είναι μιας χρήσης και αφαιρείται μετά από μερικές ώρες. Η προστασία της είναι περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες μάσκες. Φέρει παράλληλες πτυχώσεις σε όλο το πλάτος της για καλύτερη εφαρμογή και καλύπτει πλήρως το κάτω μέρους του προσώπου. Επίσης, η συγκεκριμένη μάσκα είναι υποαλλεργική, ιδιαίτερα ανθεκτική και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα. Η εφαρμογή της είναι πολύ εύκολη και άνετη στην αναπνοή. Στηρίζεται στο πρόσωπο με λάστιχα και παραμένουν σταθερές στην θέση τους. Αποτελεί μια οικονομική επιλογή.
Υφασμάτινη Βαμβακερή Μάσκα Προστασίας

Η υφασμάτινη βαμβακερή μάσκα προστασίας είναι μια επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα. Για υψηλή αναπνευστική προστασία συνίσταται η επιλογή μιας υφασμάτινης μάσκας από 100% βαμβακερό ύφασμα με πυκνή ύφανση. Η μάσκα είναι unisex, εύχρηστη και στηρίζεται στα αυτιά με λάστιχο. Πλένεται στο πλυντήριο στους 50 βαθμούς και επαναχρησιμοποιείται. Κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια.

Ασπίδα Προστασίας Προσώπου

Η προστατευτική ασπίδα προσώπου είναι μια επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα υψηλής προστασίας, η οποία ρυθμίζεται στο κεφάλι. Μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο τύπο μάσκας κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι πολύ εύχρηστη, αντιθαμβωτική και μπορεί να φορεθεί πάνω από τα γυαλιά οράσεως. Προστατεύει από μικροοργανισμούς και προσφέρει επαρκή αερισμό. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ υλικό για τοποθέτηση στο κεφάλι, το οποίο επιτρέπει την χρήση της για πολλές ώρες.

Προσωπίδα Τύπου Γυαλιών

Η προσωπίδα τύπου γυαλιών είναι μια μάσκα προστασίας προσώπου πολλαπλών χρήσεων υψηλής προστασίας. Είναι unisex και πολύ άνετη στην αναπνοή. Η συγκεκριμένη ασπίδα προστασίας προσώπου είναι διάφανη και παραμένει σταθερή στο πρόσωπο. Αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης και συνίσταται και για επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Σχεδιασμένη για να αναπνέει το άτομο χωρίς περιορισμούς και να προστατεύεται, παράλληλα, από ιούς και βακτήρια.

Μάσκα Προστασίας FFP
Οι μάσκες προστασίας με το όνομα Filtering Facepiece Particles ( FFP) είναι πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίζονται σε FFP-1-2-3, ανάλογα με το φίλτρο απόδοσης τους.
Μάσκα Προστασίας FFP1 : Χρησιμοποιείται, κυρίως, ως μάσκα προστασίας από τη σκόνη. Αποτελεί επιλογή για εργασία σε εξωτερικούς χώρους και λιγότερο ως μάσκα προστασίας από ιούς και βακτήρια. 
Μάσκα Προστασίας FFP2 : Είναι μια μάσκα υψηλής προστασίας. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι μιας χρήσης και είναι σχεδιασμένη για να φιλτράρει αποτελεσματικά ιούς, βακτήρια, σκόνη, ρύπανση και σταγονίδια. Τοποθετείται εύκολα και είναι άνετη στην εφαρμογή. Το υλικό της είναι φιλικό στην επιδερμίδα και ανθεκτικό στην υγρασία.

Μάσκα Προστασίας FFP3: Προστατεύει το χρήστη από τα πολύ μικρά σωματίδια του αέρα και από τα υψηλά επίπεδα σκόνης. Έχει το πιο από ισχυρό φίλτρο από τις μάσκες FFP, γι’ αυτό θεωρείται μια μάσκα υψηλής προστασίας από ιούς και βακτήρια.

Μάσκα Προστασίας Προσώπου D1
Είναι μια προστατευτική μάσκα προσώπου πολλαπλών χρήσεων. Αποτελεί ιδανική λύση για τους εργαζόμενους σε χώρους εστίασης, καταστήματα πώλησης λιανικής, κέντρα αισθητικης, κλπ. Το υλικό της μάσκας είναι διαφανές, ώστε να μπορεί ο χρήστης να αναπνέει με άνεση. Παρέχει μερική προστασία από επιβλαβή σωματίδια.
Μπορείτε να βρείτε τα είδη μάσκας εδώ⇐ 🛒
Πριν την τοποθέτηση και την αφαίρεση της μάσκας προστασίας, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται σωστά η υγιεινή των χεριών, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης του ιού!
Πηγή: parallaxi
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*