Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Maskne: η ακμή που προκαλεί η χρήση μάσκας και πως να περιποιηθούμε το δέρμα μας

Μάσκα: την απαιτεί η καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε λύσεις για τα προβλήματα που μπορεί κάποιες φορές να μας προκαλεί. Εκτός από την αναπνοή, λοιπόν, η χρήση της και μάλιστα καθημερινά είναι ικανή να προκαλέσει δερματικές παθήσεις με συνηθέστερη την ακμή.

Στην περίπτωση της χρόνιας ακμής θα αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει την έξαρση της, έχει όμως παρατηρηθεί από τους δερματολόγους πως μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια και κοκκινίλες ακόμη και σε κάποιον που δεν αντιμετώπιζε πριν.

Καταρχάς τα επαγγέλματα που υποχρεούνται από τη φύση τους να είναι συνεχώς με τη μάσκα καθημερινά όπως γιατροί, νοσοκόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής ενάντια στον κορωνοϊό, έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος τους, μιας και περνούν πολλές ώρες μέχρι να αφαιρέσουν τη μάσκα από το πρόσωπο τους.

Για τους δερματολόγους το φαινόμενο “maskne” δεν είναι κάτι καινούργιο μιας και προ πανδημίας είχε παρατηρηθεί σε επαγγέλματα που φορούσαν πολύ συχνά προστατευτικό εξοπλισμό όπως κράνη, περιλαίμια κλπ.

Τι την προκαλεί

Η ψυχολογία της κοινωνίας μας είναι σίγουρα έχει κλονιστεί, άγχος και στρες βρίσκονται σε έξαρση όπως ανέφερε στο Red.uk ο δερματολόγος Dr Faheem Latheef,  γεγονός που από μόνο του μπορεί να πυροδοτήσει τις δερματικές παθήσεις, σε συνδυασμό λοιπόν με τη μάσκα που προέρχεται από διάφορα υφάσματα τα οποία έρχονται σε τριβή με το δέρμα, το κάνουν να ιδρώνει και να ασφυκτιά ακόμη περισσότερο.

Ο ιδρώτας αλλά και το υλικό της μάσκας παγιδεύουν περισσότερα βακτήρια στους πόρους, μπλοκάροντας τους, δημιουργώντας έτσι φλεγμονές, μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα είδη μάσκας, καθώς οι ερεθισμοί μπορεί να προκληθούν από όλες, χειρουργικές, υφασμάτινες, χάρτινες…

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί δερματίτιδα ή ξηρότητα της επιδερμίδας στα σημεία πίεσης της μάσκας – δηλαδή στη μύτη, στο σαγόνι, στα μάγουλα και στο πίσω μέρος των αυτιών μας. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του λάστιχου της μάσκας.

Πως αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο

Αυτό που πρώτα από όλα χρειάζεται η επιδερμίδα, είναι σχολαστική καθαριότητα.

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο

Όταν είμαστε καλά εκ των έσω αντανακλάται και εξωτερικά. Φροντίζουμε να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους με δραστηριότητες όπως διαλογισμός, γιόγκα, γυμναστική. Η καλή ψυχολογία είναι εμφανής και στην επιδερμίδα μας.

Αφαιρούμε τη μάσκα ανά τακτά διαστήματα

Είναι πολύ σημαντική για την προστασία μας όμως μπορούμε σε απομονωμένα σημεία να αφαιρούμε για λίγα λεπτά τη μάσκα μας. Οι δερματολόγοι συστήνουν στα επαγγέλματα που τη χρησιμοποιούν συνεχώς, κάθε τέσσερις ώρες να αφαιρείται για 15 λεπτά.

Μπορείς να προστατεύσεις όχι μόνο τον οργανισμό σου αλλά και το δέρμα σου!

Ανακάλυψε όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την περιποίηση ερεθισμένου ή με ακμή δέρματος εδώ⇐🛒

Πηγή:Red.uk/huffingtonpost
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*