Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να αποφύγετε την ακμή από τη χρήση της μάσκας

Η χρήση της μάσκας είναι απόλυτα αναγκαία και αποτελεί σημαντικό μέσο προστασίας και ασφάλειας, όσο και εάν πολλές φορές μας ενοχλεί. Η χρήση της είναι επιτακτική, καθημερινή και συνεχής… γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σε μερικά δέρματα ερεθισμούς.

Η πολύωρη παρουσία της μάσκας πάνω στο πρόσωπό μας, η τριβή της με το δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και υγρασία, η υγρασία φυσικά και δεν είναι καλός σύμμαχος της επιδερμίδας. Το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση και ισορροπία για να αναπνέουν οι πόροι, ενώ έχει μεγάλη σημασία, τώρα που η μάσκα έγινε καθημερινό αξεσουάρ, να αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ, γενικά και ιδίως στα σημεία αυτά του προσώπου.

→ Εξίσου σημαντικό είναι και το ύφασμα της μάσκας, για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

Έτσι, εάν χρησιμοποιούμε πολλές ώρες μάσκα, καλό θα ήταν να επιλέξουμε μία υφασμάτινη- ακόμη καλύτερα βαμβακερή, ή μεταξωτή μάσκα, η οποία δεν θα ερεθίσει το δέρμα μας και θα είναι καλά ανεκτή από την επιδερμίδα. Την αντικαθιστούμε πολλές φορές μες στην ημέρα, ιδίως όταν αντιληφθούμε ότι έχει υγρανθεί πολύ από την αναπνοή μας.

Προσοχή στα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε στο πλύσιμο. Προτιμάμε υποαλλεργικά απορρυπαντικά με απαλά συστατικά, χωρίς αλλεργιογόνους παράγοντες.

Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που το δέρμα είναι ερεθισμένο ή εμφανίσει τάση ακμής, με τα κατάλληλα προϊόντα μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα.

Προϊόντα, με βασικά δραστικά συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ και πανθενόλη Β5, τα οποία θα βοηθήσουν το δέρμα, να καθαριστεί σωστά ,να αναπνεύσει και πάλι και να επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Δοκιμάστε τη σειρά Acnofix της Intermed⇐🛒

Θα ξεκινήσουμε με τον αφρό καθαρισμού Acnofix🛒 για άψογη επιδερμίδα. Ο σωστός και βαθύς καθαρισμός, επιβάλλεται για όλες τις επιδερμίδες, πόσο μάλλον για τις λιπαρές, με τάση ακμής.Ένας ενεργός αφρός με Σαλικυλικό Οξύ & Προβιταμίνη Β5 με κερατολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, θα απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και θα περιορίσει το ερύθημα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή. Ο αφρός θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα και θα απομακρύνει το σμήγμα ενώ θα προλάβει την απόφραξη πόρων.

Το δεύτερο και πολύ βασικό  βήμα της φροντίδας μας, αφορά στην ενυδάτωση και δεν είναι άλλο, από την εφαρμογή της κρέμας Acnofix⇐🛒 για τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα. Ενυδατική κρέμα με σαλικυλικό οξύ με έντονη κερατολυτική δράση, κατάλληλη για τη διόρθωση των ατελειών της λιπαρής με τάση ακμής επιδερμίδας, εμπλουτισμένη με παράγοντες που βελτιστοποιούν τη διείσδυση του σαλικυλικού οξέος στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων για την επίλυση και την πρόληψη βλαβών. Η κρέμα αυτή, όχι μόνο θα ενυδατώσει εντατικά την επιδερμίδα, αλλά και θα βελτιώσει σημαντικά την όψη της, καθώς θα εξισορροπήσει τα επίπεδα λιπαρότητας.

Ένα όπλο στη φαρέτρα μας είναι η τοπική λοσιόν Acnofix⇐🛒, για χρήση απευθείας πάνω σε  σπυράκια και μαύρα στίγματα. Με σαλικυλικό οξύ, ενισχυτικό παράγοντα διείσδυσης και με το εκχύλισμα Canadian willowherb που αντιμετωπίζει τον παράγοντα P.acnes κύριο υπεύθυνο για την έξαρση της ακμής. Τη χρησιμοποιούμε κυρίως το βράδυ για την τοπική αντιμετώπιση των ατελειών και έντονων συμπτωμάτων τη ακμής και τον κατευνασμό των εξάρσεων.

Και τέλος, έχουμε στη διάθεσή μας, ένα ακόμη βήμα, το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσες φορές την ημέρα έχουμε ανάγκη ένα φρεσκάρισμα. Ένα καινοτόμο προϊόν, τα μαντηλάκια καθαρισμού Acnofix⇐🛒για τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα. Με δραστικά συστατικά, όπως Σαλικυλικό Οξύ και Προβιταμίνη Β5, τα μαντηλάκια καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνουν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή, τις ώρες της ημέρας που ο σχολαστικός καθαρισμός δεν είναι εφικτός. Εμπλουτισμένα με προβιταμίνη Β5, η οποία θρέφει την επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία του δέρματος, και μενθόλη που χαρίζει δροσιά και προσφέρει αίσθηση ανακούφισης στο ακνεϊκό δέρμα.

Η καθημερινότητα που ζούμε είναι σίγουρα δύσκολη, και χρειάζονται εκτός από υπομονή και σχολαστική τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ένα όμορφο υγιές δέρμα.  Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*