Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Παστίλιες με πρωτόγαλα, τα οφέλη τους σε λαιμό και ανοσοποιητικό

Το πρωτόγαλα, είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους και είναι σχεδόν η μόνη οδός για την απόκτηση της παθητικής ανοσίας που τους χρειάζεται για την βιωσιμότητα τους (τα μηρυκαστικά γεννιούνται χωρίς καμία μητρική ανοσία).

Είναι πλούσιο σε ρυθμιστικούς παράγοντες και περιέχει συστατικά που το καθιστούν την πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του νεογνού στο πρώτο εξαιρετικά ευάλωτο στάδιο της ζωής του. Το αγελαδινό πρωτόγαλα παρέχει ανοσολογικούς και αυξητικούς παράγοντες που είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.

Μέχρι σήμερα έχουν προσδιοριστεί περίπου 90 διαφορετικά συστατικά στο πρωτόγαλα. Δεδομένου ότι το πρωτόγαλα αποτελεί την πρώτη τροφή που λαμβάνει το νεογνό αμέσως μετά τη γέννησή του, αποτελεί σημαντική πηγή:

  • πρωτεϊνών
  • υδατανθράκων
  • λιπιδίων
  • βιταμινών και ιχνοστοιχείων

τα οποία εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών θρέψης του κατά τη χρονική αυτή περίοδο.

Επιπλέον, το πρωτόγαλα περιέχει πλήθος βιοδραστικών συστατικών, όπως αμινοξέα, πρωτεΐνες και πεπτίδια, τα οποία είναι απαραίτητα:

  • για την υποστήριξη της ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων και των ιστών
  • την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του μεταβολισμού και
  • την ενίσχυση και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Περιλαμβάνει αντισώματα τα οποία παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας ως απάντηση στην έκθεσή της σε διάφορα μικρόβια, ιούς, βακτήρια και μύκητες κατά τη διάρκεια της ζωής της. Τα αντισώματα αυτά μεταφέρονται στο πρωτόγαλα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο προστασία στο νεογνό, του οποίου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Μέχρι σήμερα έχουν προσδιοριστεί στο πρωτόγαλα περίπου 20 διαφορετικά αντισώματα έναντι διαφόρων μικροβίων, όπως η E.coli, η σαλμονέλα, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, το ελικοβακτήριο του πυλωρού κ.α

Επίσης, οι ανοσοσφαιρίνες είναι πρωτεϊνικά μόρια, που ανήκουν στην οικογένεια των σφαιρινών και παρουσιάζουν αντιμικροβιακές και άλλες προστατευτικές βιολογικές δράσεις. Δρουν κυρίως στο αίμα, σίελο, δάκρυα και γαστρεντερικό σωλήνα, προσφέροντας προστασία έναντι ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, αλλεργιών και μυκητιάσεων.

Η Λυσοζύμη, έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει συγκεκριμένα παθογόνα βακτήρια και κάποιους ιούς. Σε αντίθεση με το ανθρώπινο πρωτόγαλα και γάλα, η συγκέντρωση λυσοζύμης στο αγελαδινό πρωτόγαλα και γάλα είναι αρκετά χαμηλότερη για να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική βακτηριοκτόνο δράση.

Το αγελαδινό πρωτόγαλα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής εδώ και πολλά χρόνια. Η κατανάλωση του δεν εμπεριέχει κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και όπως και το ανθρώπινο πρωτόγαλα, φέρει μεγάλη θρεπτική αξία.

Ως συμπλήρωμα διατροφής, σε αντιπαράθεση με τα άλλα συμπληρώματα, η σύστασή του επηρεάζεται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες όπως:

  • η διατροφή
  • η κατάσταση της υγείας του εκτρεφόμενου ζώου
  • καθώς και ο χρόνος συλλογής του πρωτογάλατος.
Στις παστίλιες IGAZYM⇐🛒

το πρωτόγαλα έχει συλλεχθεί άμεσα από αγελάδες σωστά εκτρεφόμενες, που μόλις έχουν γεννήσει!

Οι ανοσοσφαιρίνες και η λυσοζύμη (από το πρωτόγαλα αλλά περιέχει και λυσοζύμη αυγού) συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και ο συνδυασμός όλων των συστατικών του μαλακώνει άμεσα το λαιμό!

Ανακάλυψέ τις 4 υπέροχες γεύσεις:

και χάρισε άμεση ανακούφιση στο λαιμό σου, ειδικά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*