Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ-ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Λύστε τις απορίες σας για την κυτταρίτιδα

Λύνουμε τις απορίες σας για το Νο.1 αισθητικό -και όχι μόνο- πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αυξημένη συσσώρευση λιπιδίων και υγρών στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, που δίνει στην επιδερμίδα την εικόνα “φλοιού πορτοκαλιού”.

Γιατί θεωρείται “γυναικείο πρόβλημα”;

Γιατί εμφανίζεται σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες συγκριτικά με τους άντρες. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι γυναίκες έχουν πιο ελαστικό συνδετικό ιστό, ο οποίος, με την πάροδο των ετών, λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, χαλαρώνει. Έτσι, τα λιποκύτταρα δεν μπορούν να συγκρατηθούν, μεγαλώνουν σε όγκο και προεκβάλλουν στο χόριο (το παχύ εσωτερικό στρώμα του δέρματος), δημιουργώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Σε ποια ηλικία εμφανίζεται;

Αν και η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως παρουσιάζεται μετά την ορμονική ενηλικίωση (εφηβεία), ενώ καθώς μεγαλώνουμε επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και σωστά.

Είναι κληρονομική;

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο διάφοροι επίκτητοι παράγοντες που άπτονται της λειτουργικής κατάστασης του οργανισμού, του τρόπου ζωής και διατροφής, όπως π.χ. ορμονικές διαταραχές και αλλαγές στα αγγεία και το συνδετικό ιστό, αύξηση του σωματικού λίπους, κάπνισμα, έλλειψη σωματικής άσκησης, δυσκοιλιότητα, η υπερκατανάλωση γλυκισμάτων, καφέ και αλκοολούχων ποτών, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας και επιδεινώνουν την κατάσταση σε γυναίκες με γενετική προδιάθεση.

Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει προδιάθεση;

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχετε προδιάθεση για την εμφάνιση κυτταρίτιδας, είναι να «τσιμπήσετε» με τον δείκτη και τον αντίχειρα κάποια περιοχή στο σώμα σας, όπως π.χ. τους γλουτούς ή τους μηρούς. Εάν στην επιφάνεια του δέρματος εμφανιστεί η όψη «φλοιού πορτοκαλιού», τότε πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα.

Υπάρχουν στάδια στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Γενικά η κυτταρίτιδα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με την βαρύτητά της σε τέσσερα (4) στάδια:

1ο στάδιο: Με το τσίμπημα του δέρματος διακρίνεται ο “φλοιός πορτοκαλιού”.

2ο στάδιο: Είναι φανερή με γυμνό μάτι κατά την όρθια θέση.

3ο στάδιο: Είναι ορατή με γυμνό μάτι τόσο κατά την όρθια θέση όσο και κατά την ξαπλωτή.

4ο στάδιο: Πρόπτωση δέρματος.

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Η υιοθέτηση καλύτερων διαιτητικών συνηθειών και ποιοτικότερων διατροφικών επιλογών, ενταγμένων σε έναν γενικότερα υγιεινό και σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την πρόληψη τής κυτταρίτιδας αλλά και την επιτυχή αντιμετώπισή της, εάν έχει ήδη εμφανιστεί, καθότι δρα συνεργατικά με οποιαδήποτε άλλη αγωγή κάνετε, ενισχύοντας και παρατείνοντας τα αποτελέσματά της.

Εάν χάσω βάρος, θα φύγει;

Η μόνιμη απώλεια περιττού βάρους από τον λιπώδη ιστό -και όχι την άπαχη μάζα του σώματος- βοηθάει στην ελάττωση της κυτταρίτιδας, δεδομένου ότι τα περιττά κιλά λίπους αποτελούν έναν από τους παράγοντες που την προκαλούν. Παρόλα αυτά, η κυτταρίτιδα χειροτερεύει με τις στερητικές δίαιτες χαμηλών θερμίδων και τις συχνές αυξομειώσεις βάρους. Οι αυξομειώσεις βάρους επιτείνουν την εμφάνισή της γιατί προκαλούν διαταραχές στη μικροκυκλοφορία και επιβράδυνση της ροής των υγρών της λέμφου στο λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα περαιτέρω λιπογένεση.

Τα ειδικά ζελ-κρέμες βοηθούν;

Αποτελούν αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερα σημαντικό βοήθημα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στο τοπικό αδυνάτισμα. Βέβαια, θα πρέπει να είναι προϊόντα αναγνωρισμένων εταιρειών, να περιέχουν κλινικά αποδεδειγμένα συστατικά όπως μικροφύκη, καφεΐνη και κισσό, στις κατάλληλες ποσότητες και με την κατάλληλη σύνθεση, και να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, καθημερινά και για επαρκές χρονικό διάστημα, αν και τα θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

→ Το μασάζ πριν την εφαρμογή τους δημιουργεί τοπική υπεραιμία και καλύτερη εισχώρηση των συστατικών τους από το δέρμα, κάτι που επαυξάνει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά τους.

Δοκίμασε την Κρέμα για Κυτταρίτιδα και Αδυνάτισμα
Elancyl My Coach! ⇐ 🛒 ⇓

Προϊόν μιας ισχυρής επιστημονικής καινοτομίας, εμπνευσμένο από το μεταβολισμό των αθλητών, το MY COACH!

Είναι το πρώτο προϊόν της ELANCYL, με 89% συστατικά φυσικής προέλευσης, που θα πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα των μικρών καθημερινών σας προσπαθειών: ανεβαίνετε τις σκάλες, κάνετε ποδήλατο, περπατάτε λίγο περισσότερο, χορεύετε, πηγαίνετε στο γυμναστήριο… όλες αυτές οι προσπάθειες μετρούν ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζονται με το MY COACH!

  • Αδυνάτισμα και τόνωση του δέρματος
  • Λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν υπό δερματολογικό έλεγχο έδωσαν ξεκάθαρα αποτελέσματα: το MY COACH! πολλαπλασιάζει X41 το αποτέλεσμα των μικρών καθημερινών σας προσπαθειών, με αποτέλεσμα τη σύσφιγξη και την τόνωση του δέρματος και για κάθε μια από αυτές τις προσπάθειες, αυξάνει κατά 60% τη λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Συστατικά – Δράσεις:

Μικροφύκη: (Παράγονται στα εργαστήρια Εlancyl με “πράσινη” βιοτεχνολογία) – Κινητοποίηση της δραστηριότητας των λιποκυττάρων που καίνε τα λίπη, Λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και Μείωση του λιπώδους ιστού

Καφεϊνη: Αποδέσμευση λιπών

Κισσός: Αποσυμφόρηση και Ανάδειξη σφριγηλού και τονωμένου δέρματος

Μπορεί η κυτταρίτιδα να αποτελεί το Νο.1 αισθητικό -και όχι μόνο- πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, όμως η σωστή διατροφή, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η απουσία του αλκοόλ και του καπνίσματος, η τακτική σωματική άσκηση, καθώς και η συστηματική τοπική χρήση εξειδικευμένων προϊόντων μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στη λύση του προβλήματος!

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*