Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

Diy γευστικές μπάρες με blueberries, granola και γιαούρτι!

Θέλεις ένα ακόμη υγιεινό σνακ ιδανικό να συνοδεύσει τόσο ένα καλό πρωινό όσο και ένα επιδόρπιο;

Τότε δοκίμασε την παρακάτω συνταγή! 

Τα blueberries μπορούμε να τα βρούμε στο super market 

ειδάλλως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκείας μας, όπως ένα άλλο είδος βατόμουρου, cranberries ή τα αγαπημένα μας αποξηραμένα φρούτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά/ συνολικός χρόνος αναμονής 8 ώρες / 12 κομμάτια

Υλικά:

2 φλιτζάνια βρώμη (αν το επιθυμείτε χωρίς γλουτένη)
1/4 φλιτζάνι ινδική καρύδα

1 1/2 δημητριακά ρυζιού
1/4 φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας σπόρους chia
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αποξηραμένα Blueberries ή αποξηραμένα φρούτα

Επικάλυψη γιαουρτιού 
1 κουταλιά νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά μέλι
1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τη βρώμη, την καρύδα, τα δημητριακά ρυζιού, τα αμύγδαλα, τους σπόρους chia και το αλάτι. Σε ένα μικρό κύπελλο ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι (αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό) , προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε τα blueberries ή τα αποξηραμένα φρούτα.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το μείγμα σε τετράγωνη μορφή. Αφήνουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη και έπειτα το κόβουμε σε ράβδους.

Προετοιμάζουμε την επίστρωση. 

Διαλύουμε τη βανίλια στο νερό σε ένα μικρό μπολ, ρίχνοντας αμέσως μετά τη ζελατίνη και ανακατεύοντας. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το μέλι το γιαούρτι και το αλάτι. Τα ζεσταίνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, είτε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά (μη τα αφήσετε να βράσουν). Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ με τη ζελατίνη ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναμιγνύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βουτάμε τη μία πλευρά κάθε μπάρας στο μείγμα και την τοποθετούμε στο ταψί από την άλλη πλευρά.

Αφήνουμε να παγώσει καλά η επικάλυψη (μπορεί να χρειαστεί ένα βράδυ ή ακόμη και ψυγείο).

 Όταν παγώσει η μία πλευρά επικαλύπτουμε και την άλλη πλευρά της μπάρας. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε μόνο την μία πλευρά με επικάλυψη. Τέλος τις φυλάσσουμε σε δροσερό χώρο και σε αεροστεγές δοχείο.

* Εάν θέλετε μια επιπλέον χοντρή επικάλυψη γιαουρτιού διπλασιάστε τα υλικά της επικάλυψης και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές!

Πηγή: halfbakedharvest
Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*