Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

CLA, πως βοηθά στην απώλεια βάρους

Το CLA το ακούς συχνά τελευταία σε αθλητικούς κύκλους, από όσους ασχολούνται με το health & fitness αλλά και από όσους θέλουν να κάψουν λίπος. Πιθανώς όμως να αναρωτιέστε τι είναι και πώς συνδέεται με την απώλεια βάρους;

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα, το CLA είναι ένα μείγμα τουλάχιστον 28 θέσεων και γεωμετρικών ισομερών του λινολεϊκού οξέος, το οποίο είναι ένα βασικό ωμέγα-6 πολυακόρεστο λιπαρό οξύ. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα δεν μπορούν να παραχθούν μόνο από το σώμα και επομένως πρέπει να καταναλωθούν μέσω της διατροφής.

Το CLA έχει μια σειρά λειτουργιών εντός του σώματος, όπου απαιτείται για τον φυσιολογικό μεταβολισμό των τροφίμων και της ενέργειας και για την επίτευξη μιας υγιεινής διατροφικής κατάστασης. Μπορεί να βρεθεί σε κοινά τρόφιμα που προέρχονται από ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, όμως πρόσφατα προέκυψε μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για τα συμπληρώματα CLA σε σχέση με την απώλεια βάρους και άλλα οφέλη για την υγεία.

Ο βασικός λόγος που το CLA είναι γνωστό είναι η απώλεια βάρους.

Εμπλέκεται σε μια σειρά μεταβολικών αντιδράσεων που ρυθμίζουν τον ιστό του λίπους στο σώμα. Θεωρείται ότι μέσω της αύξησης του BMR, το CLA δρα για να μεταβάλει την αναλογία λίπους/μυών και να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη.

Τα συμπληρώματα διατροφής CLA έρχονται να παρέχουν την ιδανική ποσότητα στον οργανισμό.

To Solgar Tonalin CLA⇐🛒

βοηθά στην καύση λίπους και τη γράμμωση των μυών, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ισορροπημένη δίαιτα και γυμναστική.

Το Nature’s Plus Mega CLA⇐🛒

είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους με ισχυρή Λιποτροπική φόρμουλα για μείωση πάχους και σύσφιξη.

Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το συμπλήρωμα CLA. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το Health Aid CLA Conjugated Linoleic Acid⇐🛒

προωθεί το μεταβολισμό και χρησιμοποιεί την ενέργεια του για την εξισορρόπηση και τη διατήρηση του λίπους σε χαμηλά επίπεδα. Όταν συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση έχει μέγιστο αποτέλεσμα.

Ανακάλυψε όλα τα συπληρώματα διατροφής CLA