Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

ΥΓΕΙΑ

Προστατεύουμε τα μάτια μας! Ενημερωνόμαστε για την Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας

Τι είναι η Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας (ΗΕΩ)

Πρόκειται για μια πάθηση που προκαλεί προοδευτική απώλεια της κεντρικής όρασης και αποτελεί την κυριότερη αιτία της μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης στον δυτικό κόσμο. Κατά κύριο λόγω προσβάλλει άτομα μεγάλης ηλικίας. Το 2004, υπολογίστηκε ότι περίπου 1,75 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 40 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρημένη ΗΕΩ. Η γήρανση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου.

Ποιες είναι οι διάφορες αίτιες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ΗΕΩ;
  • Γήρανση
  • Κακή διατροφή
  • Κάπνισμα, Αρτηριακή Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα
  • Χαμηλά επίπεδα Αντιοξειδωτικών
  • Κληρονομικότητα

Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα της ΗΕΩ?

Εάν είστε στα αρχικά στάδια του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, ενδέχεται να μην έχετε  συμπτώματα. Το πρώτο σημάδι που μπορεί να παρατηρήσετε είναι μια σταδιακή ή ξαφνική αλλαγή στην ποιότητα της όρασης σας ή ότι οι ευθείες γραμμές εμφανίζονται παραμορφωμένες σε εσάς. Αυτό μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε δραματική απώλεια της κεντρικής όρασης.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Σκούρες, θολές ή λευκές περιοχές που εμφανίζονται στο κέντρο της όρασης σας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε μια αλλαγή στην αντίληψή σας για το χρώμα.

Συμπληρώματα διατροφής: τι λένε οι επιστημονικές μελέτες;

Παρότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι προκαλεί την ΗΕΩ, αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της πάθησης σε ορισμένους ασθενείς.

Μια μεγάλη επιστημονική μελέτη στις Η.Π.Α., η μελέτη AREDS, έδειξε ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν Λουτεΐνη & Ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικές βιταμίνες (Βιταμίνη C & Ε) και ψευδάργυρο μειώνουν  κατά 25% τον κίνδυνο ανάπτυξης της ΗΕΩ.

Επίσης δημοσιευμένες μελέτες καταδεικνύουν τον δομικό, λειτουργικό και προστατευτικό ρόλο των Ω-3 λιπαρών οξέων για τα φωτοευαίσθητα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς.

Για την αποτελεσματική προστασία των ματιών σας!
Υπάρχει η οικογένεια Ocuvite!

Τα Ocuvite είναι συμπληρώματα διατροφής για την αποτελεσματική προστασία των ματιών και αποτελούνται από τα προϊόντα:

Ocuvite Lutein Premium και Ocuvite Complete⇐🛒

Η εξελιγμένη σύνθεση των προϊόντων Ocuvite συμβάλλει στην διατήρηση της φυσιολογικής όρασης προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες και αυξάνοντας την πυκνότητα της χρωστικής στην Ωχρά κηλίδα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης της Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας (ΗΕΩ).

Τι είναι το Ocuvite Lutein Premium?

Ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Λουτεΐνη, Ζεαξανθίνη, βιταμίνες (C & E) και ιχνοστοιχεία (ψευδάργυρο και σελήνιο). Η εξελιγμένη σύνθεση του Ocuvite Lutein Premium συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία των ματιών όπως επίσης βοηθάει στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης της ΗΕΩ από τα πρώιμα στάδια.

Περιέχει σε μία μόνο κάψουλα 12mg Λουτεΐνη & 1mg Ζεαξανθίνη. Οι υψηλές αυτές συγκεντρώσεις βοηθούν:

  • Στην αύξηση της πυκνότητας της Χρωστικής της ωχράς κηλίδας
  • Στην προστασία των οφθαλμών από το οξειδωτικό στρες
  • Στην διατήρηση της φυσιολογικής όρασης
Τι είναι το Ocuvite Complete?

Το Ocuvite Complete είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Λουτεΐνη, Ζεαξανθίνη, Βιταμίνες C & Ε, Ψευδάργυρο και Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα. Με την εξελιγμένη αυτή σύνθεση του συμβάλει στην μείωση της εξέλιξης από τα ενδιάμεσα προς τα πιο προχωρημένα στάδια της ΗΕΩ.

 

4 thoughts on “Προστατεύουμε τα μάτια μας! Ενημερωνόμαστε για την Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας

  1. Καλησπέρα!!
    Αυτό μπορεί να το πάρει κάποιος μόνο όταν έχει ωχρά;;

  2. Καλημέρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προληπτικά για την καλύτερη υγεία των ματιών σας, το Ocuvite Premium, καθώς βοηθάει στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης της Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας (ΗΕΩ).

  3. Στην περίπτωση μου που εχασα το κεντρο του ενος οφθαλμου απο ΗΕΩ θα βοηθήσει να προστατευσω τον αλλο;;; Ευχαριστώ

  4. Καλό είναι να πάρετε πρώτα τη γνωμάτευση του γιατρού σας. Το συμπλήρωμα διατροφής βοηθάει στην προστασία από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας, σε δύσκολες όμως περιπτώσεις η γνώμη του θεράποντα ιατρού σας θα σας καθοδηγήσει καλύτερα.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*