Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

DIY

8 τρόποι για να μεταμορφώσεις ένα βαρετό υπνοδωμάτιο

Μπορεί να είσαστε ευχαριστημένοι από τη γενική εικόνα του υπνοδωματίου σας…όμως…κάποιες φορές όταν το βλέμμα κινείται τριγύρω, μήπως σας φαίνεται κάπως βαρετό; Μπορεί τα έπιπλα να σας αρέσουν…όμως…είναι σα να λείπει κάτι από τη γενική διακόσμηση; Μήπως δεν εκπέμπει το προσωπικό σας στυλ; Και ναι, μπορεί να μην περνάμε πολλές ώρες ξύπνιοι στο υπνοδωμάτιο μας, είναι όμως πολύ σημαντικό η ενέργεια του να μας ξεκουράζει, να διώχνει το στρες και να μας γεμίζει θετικά συναισθήματα. Ένα υπνοδωμάτιο δεν είναι απλά για έναν ύπνο, είναι για τον καλύτερο ύπνο και τις στιγμές χαλάρωσης! 

Γι΄αυτό σου έχουμε 10 ιδέες ώστε να μεταμορφώσεις εύκολα και γρήγορα το υπνοδωμάτιο σου με βάση το δικό σου στυλ!

1 . Δείξε την καλλιτεχνική σου πλευρά

Έχεις κενούς τοίχους πάνω από το κρεβάτι ή και στο υπόλοιπο υπνοδωμάτιο; Άλλαξε την όψη τους κρεμώντας έναν πίνακα με βάση την αισθητική του δωματίου σου, ένα πόστερ ή μετέτρεψε την αγαπημένη σου ταινία ή φωτογραφία σε πόστερ. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις πολλά μικρά κομμάτια από πίνακες, κορνίζες ή να επιλέξεις ακόμη και έναν αρκετά μεγάλο καμβά ώστε να καλύψεις μεγάλες επιφάνειες. Νιώθεις ήδη φιλόδοξος καλλιτέχνης;!

                                                                                                                                                     Charlinjanene/ Twenty20

2. Δώσε έμφαση στο κεφαλάρι

Ένα ιδιαίτερο κεφαλάρι μετατρέπει ακόμη και την πιο απλή κρεβατοκάμαρα σε κάτι ξεχωριστό! Αν σου αρέσουν οι μίνιμαλ καταστάσεις κράτησε ουδέτερο τον υπόλοιπο χώρο και εστίασε σε ένα όμορφο κεφαλάρι. Θα αλλάξει το δωμάτιο σου στη στιγμή. Αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις άμεσα κρεβάτι φυσικά και δεν χρειάζεται να το πετάξεις, μπορείς να κατασκευάσεις μόνος σου το κεφαλάρι(αν λατρεύεις τα Diy) ή να βρεις το σχέδιο που σου αρέσει και το επιπλοποιείο που θα το ολοκληρώσει, για να το προσαρμόσει έπειτα στο κρεβάτι σου. Fotosearch/Getty Images

3 . Προσέθεσε μεταλλικά στοιχεία

Οι μεταλλικές πινελιές σε διακοσμητικά στοιχεία, θα προσδώσουν ένα αίσθημα ενθουσιασμού και glamour κάθε φορά που θα μπαίνεις στο δωμάτιο σου. Επίλεξε ανάμεσα σε ζεστά μέταλλα όπως ο χρυσός, ο χαλκός, ή σε δροσερούς τόνους του ασημί. Ένα πορτατίφ, μερικά μαξιλάρια ή διάφορα μεταλλικά διακοσμητικά, θα δώσουν εκείνη τη λάμψη που θα σε αναζωογονήσει.

                                                                                                                                                  Peter Mukherjee/Getty Images

4 . Μία ανανέωση στο φωτισμό

Η οροφή μίας κρεβατοκάμαρας χρειάζεται τη δική της διακόσμηση. Αντικατέστησε το απλό ή ανύπαρκτο φωτιστικό της οροφής σου με κάτι πιο τολμηρό.

5 . Απέκτησε τον μικρό εσωτερικό σου κήπο

Ζωντάνεψε την κρεβατοκάμαρα σου με φυτά εσωτερικού χώρου, κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο. Θα προσθέσουν αυτομάτως χρώμα, αντίθεση, φυσική ελκυστικότητα, αλλά θα λειτουργήσουν βοηθητικά και στον καθαρισμό του αέρα. Δράκαινα, πόθος ή χλωρόφυτο είναι μερικά από αυτά τα φυτά.

6 . Έντονο χρώμα στον τοίχο

Ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι σου είναι ο κατάλληλος για να ένα παιχνίδισμα με μία πιο έντονη απόχρωση, σε σχέση με το υπόλοιπο δωμάτιο. Σκέψου όμως και την τεχνική της ταπετσαρίας ή οποία μπορεί να κάνει ακόμη πιο κομψο το στυλ του δωματίου σου.

7. Ανανέωσε σεντόνια και παπλώματα

Αλλάζοντας απλά σεντόνια μπορεί να αλλάξει το ύφος όλου του δωματίου. Ξέφυγε από τα βαρετά μονόχρωμα και επίλεξε chic μοτίβα σε τονους, γκρι, μωβ, μπλε. Η αισθητική διαφορά θα είναι εμφανής.

8. Άλλαξε το χαλάκι

Μία απλή μοκέτα μπορεί να είναι χρηστική, δεν προσφέρει όμως κάτι στη διακόσμηση. Άλλαξε ύφος και βάλε λίγο χρώμα στη ζωή αλλά και στο δωμάτιο σου.

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*