Bρες αυτό που σε ενδιαφέρει....

FITNESS-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 tips για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές!

Γιορτές, χαρά, διασκέδαση,…. ουπς, μήπως μας παρέσυρε λιγάκι το κλίμα και ξεφύγαμε με το φαγητό και το ποτό; Τώρα που οι γιορτές τελειώνουν έφτασε η ώρα για να επανέλθουμε και να ανακτήσουμε και πάλι τη φόρμα και την ευεξία μας.

7 tips αποτοξίνωσης!

1 . Νερό το πολύτιμο αγαθό

Είναι το άλφα και το ωμέγα της αποτοξίνωσης, γι’ αυτό φρόντισε να καταναλώνεις το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να αποβάλλεις όλες τις τοξίνες από το σώμα σου.

2. Φρούτα και λαχανικά

Μετρίασε τις ποσότητες του φαγητού σου, κρατώντας όμως όλα τα βασικά γεύματα, και πρόσθεσε αρκετά φρούτα και λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες θα καθαρίσουν και θα τονώσουν τον οργανισμό σου.

3. Λέμε όχι στη ζάχαρη

Τα γλυκά των εορτών ήταν υπεραρκετά ώστε να έχουμε υπερκαλύψει και με το παραπάνω τις ποσότητες ζάχαρης που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ειδικά η επεξεργασμένη ζάχαρη που πέρα από τη γλυκιά γεύση δεν προσφέρει κάτι θετικό, αποτελεί πλέον εφιάλτη για την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση.

4.  Τσάι βοτάνων

Το τσάι, και ειδικότερα το πράσινο, χάρη στις κατεχίνες που περιέχει είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό ενυδατώνοντας παράλληλα τον οργανισμό. Αν πάλι είμαστε επιρρεπείς στο φαγητό, αποτελεί ένα φυσικό βοηθητικό μείωσης της όρεξης.

5. Η άσκηση τονώνει

Υγιές σώμα είναι το δραστήριο σώμα! Η άσκηση συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος αλλά βοηθά και στη διαδικασία της πέψης, στην απελευθέρωση από το άγχος ενώ παράλληλα δυναμώνει το σώμα. Ο ιδρώτας πάλι καθαρίζει τον οργανισμό αλλά και το δέρμα αποβάλλοντας τις τοξίνες.

6. Λευκά κρέατα

Επέλεξε να βάλεις στη διατροφή σου τα λευκά κρέατα, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια καθώς έχουν λιγότερα λιπαρά. Η πρωτεΐνη σε ισορροπημένες ποσότητες είναι η ιδανική τροφή κατά τη διάρκεια αποτοξίνωσης.

7. Λεμόνι το καθαριστικό

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι για να καθαρίζεις τον οργανισμό σου. Είναι τονωτικό αλλά και αρκετά ενυδατικό!

 

 

 

 

 

Γράψτε τα σχόλιά σας

To email σας δεν θα δημοσιευτεί. Απαραίτητα πεδία*